Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κατηφορίζει προς… Πειραιά ο Γούτας;

Κατηφορίζει προς… Πειραιά ο Γούτας;

0
proponisi-ioul15

Στα… «ερυθρόλευκα» έχουν ήδη ντύσει τον 21χρονο αμυντικό τα ΜΜΕ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού – καμία απάντηση από Ξάνθη

Ξεκίνησαν τα… δύσκολα στην προετοιμασία με διπλές προπονήσεις καθημερινά

Ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «τελειωμένη» τη μεταγραφή του Δημήτρη Γούτα από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό. Με τα ΜΜΕ που καλύπτουν το ρεπορτάζ των «ερυθρόλευκων» μάλιστα να κάνουν λόγο και για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας που αφορά το ποσό των 800.000 Ευρώ που θα βάλει άμεσα στα ταμεία της η ξανθιώτικη ΠΑΕ ενώ θα υπάρχει και ποσοστό μεταπώλησης 20% το οποίο θα λάβει η Ξάνθη σε μετέπειτα μεταγραφή του Γούτα.

Την ίδια στιγμή όσο και αν προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε κάποιες πληροφορίες από στελέχη της Skoda Ξάνθη για το ενδεχόμενο μεταγραφής του 21χρονου αμυντικού, δεν υπήρξε καμία απάντηση με τους παράγοντες της ομάδας να κρατούν κλειστά τα στόματα χωρίς να επιβεβαιώνουν ούτε όμως και να αποκλείουν πιθανή μεταγραφή του παίκτη.

Το ποσοστό μεταπώλησης κάνει τη διαφορά

Μπορεί ο Χρήστος Πανόπουλος να είχε θέσει υψηλότερη αρχική τιμή πώλησης για τον Γούτα, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία μια μεγάλη πρόταση, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν θα μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί λόγω της κατάστασης της χώρας – οπότε είχε μεγαλύτερη αξία να υπάρχει η προσδοκία μελλοντικών προσόδων.

Κάπως έτσι λοιπόν, Ολυμπιακός και Ξάνθη φέρεται να ήρθαν σε πλήρη συμφωνία για τη μετακίνηση του Δημήτρη Γούτα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσό 800.000 ευρώ αλλά και ποσοστό μεταπώλησης στο 20%. Το τελευταίο ειδικά ήταν αυτό που επεδίωκε η ξανθιώτικη ΠΑΕ αφού θεωρεί ότι ο Γούτας, με την εξέλιξη που έχει τα τελευταία χρόνια, δύσκολα θα μείνει στον Ολυμπιακό και δεν θα φύγει για κάποια ομάδα του εξωτερικού.

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό ξεπερνά και τον σκόπελο της σημερινής συγκυρίας για capital controls και ενδεχόμενο Grexit και επιστροφής στην δραχμή, αφού στην παρούσα φάση, τα 800 χιλιάρικα μπορεί εύκολα να εξανεμιστούν αλλά τα επόμενα μπορεί να έρθουν ζεστά και κολλαριστά σε μελλοντικό χρόνο.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, με τον Ολυμπιακό να καλύπτει ένα πολύ μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνάς του με την απόκτηση του Θασίτη αμυντικού, που δεν αποκλείεται να κληθεί τις επόμενες μέρες να μεταβεί στην Ολλανδία για προετοιμασία με τη νέα του ομάδα.

Έρχονται κι άλλες μεταγραφές

Σε τέσσερις επιπλέον μεταγραφές θα προχωρήσει η Skoda Ξάνθη το επόμενο διάστημα και μάλιστα ίσως αυξηθούν, εφ’ όσον παραχωρηθεί ο Γούτας.

Οι προσθήκες που θα γίνουν αφορούν δύο αμυντικούς με ένα δεξί κι ένα αριστερό μπακ, έναν μεσοεπιθετικό (10άρι) κι έναν πλάγιο μέσο. Για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας προορίζεται ο Γκιγιέρμο Σοτέλο με τον οποίο υπήρξε αρχική συμφωνία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς προέκυψε ένα πρόβλημα με τα χαρτιά του παίκτη. Την ίδια στιγμή όπως όλα δείχνουν η περίπτωση του Φελίπε Τεϊσέιρα απομακρύνεται καθώς ο παίκτης κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει στην Στεάουα Βουκουρεστίου κι έτσι η ξανθιώτικη ομάδα θα αναζητήσει άλλον παίκτη για το ρόλο του οργανωτή. Πάντα βέβαια παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Σίλβα Κλέιτον ο οποίος όσο δεν έρχεται σε συμφωνία με άλλη ομάδα σκέφτεται και την πρόταση που του έγινε από την Ξάνθη για να επιστρέψει.

Άρχισαν τα… δύσκολα στην προετοιμασία

Πρώτη ημέρα στα… δύσκολα η χθεσινή, η οποία ήταν και η πρώτη ουσιαστικά σε «φουλ» ρυθμούς. Μετά τη συνάντηση της Δευτέρας όπου οι παίκτες πέρασαν από εργομετρικές/αιματολογικές εξετάσεις και την «επίσημη πρώτη» της Τρίτης όπου έγινε και ο αγιασμός της ομάδας, χθες το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση (πρωί – απόγευμα), ενώ το ίδιο θα ισχύσει και σήμερα. Στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αύξησης αντοχής αλλά και τακτική ώστε οι παίκτες να αρχίσουν να μπαίνουν σιγά – σιγά σε ρυθμούς.

Η ξανθιώτικη ομάδα θα παραμείνει εξάλλου για πέντε ακόμη ημέρες στο Αθλ. Κέντρο των Πηγαδίων κι έπειτα θα αναχωρήσει για το Πράβετς της Βουλγαρίας όπου θα πραγματοιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας το διάστημα 13-24 Ιουλίου. Έπειτα θα επιστρέψει στη βάση της για τα τέσσερα φιλικά παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί με Πανσερραϊκό (01/08 – εκτός), Βέροια (05/08 – εκτός), Ηρακλή (08/08 – εντός) και Πανθρακικό (14/08 – εντός), με τα οποία θα ολοκληρώσει την προετοιμασίας της ενόψει της νέας σεζόν που θα ξεκινήσει στις 22-23 Αυγούστου.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το Σάββατο ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου μεταξύ ΑΟΞ και Άρη Αβάτου

Στις 17.00  στο γήπεδο της Γενισέας Έφτασε η ώρα του 45ου μεγάλου τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ…