Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με τον Νικολάι Ντιμιτρόφ

Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με τον Νικολάι Ντιμιτρόφ

0
dimitrov-xanthi

Ο 27χρονος Βούλγαρος πλάγιος χαφ ανακοινώθηκε χθες από τη Skoda Ξάνθη

Ακολουθεί κι άλλο μεταγραφικό «χτύπημα» εντός της εβδομάδας

Στην ολοκλήρωση της πέμπτης της μεταγραφής προχώρησε χθες η Skoda Ξάνθη που απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή από την Τουρκική Μανίσασπορ τον 27χρονο Βούλγαρο μέσο Νικολάι Ντιμιτρόφ. Ο Ντιμιτρόφ μπορεί να αγωνιστεί ως πλάγιος μέσος, κατά βάση ως αριστερός χαφ, αλλά και γενικότερα σε όλες τις θέσεις περιφερειακού φορ, ενώ διαθέτει εξαιρετικό αριστερό πόδι και είναι πολύ καλός στις εκτελέσεις φάουλ. Ο καλύτερος καθρέφτης βέβαια για έναν ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο και εκεί θα δούμε τον ύψους 1,75μ. Βούλγαρο.

Ξεκίνημα στη Λέφσκι με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα

Γεννημένος στο Ρούσε (ημ. γεν.15/10/1987), ο Ντιμίτροφ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Λέφσκι Σόφιας. Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής εκεί (2000-2004) πήρε το «βάπτισμα του πυρρός» στις επαγγελματικές κατηγορίες τη σεζόν 2004-2005 όπου έπαιξε επτά φορές ως αλλαγή σε αγώνες πρωταθλήματος.

Στην επόμενη σεζόν ο Ντιμίτροφ σκόραρε τα πρώτα του δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, το 6-1 επί της Ροντόπα Σμόλιαν στις 30/04/2006. Το πρώτο του ματς ως βασικός ήρθε λίγο καιρό αργότερα όταν ξεκίνησε στην αρχική 11άδα στο τελευταίο ματς της σεζόν, απέναντι στην Μπελάσιτσα στις 30 Μαΐου 2006.

Από εκεί κι έπειτα ο Ντιμίτροφ έγινε «βασικός» και βρισκόταν στις επιλογές των εκάστοτε προπονητών του για την αρχική 11άδα. Τη σεζόν 2007-08 έπαιξε σε 20 αγώνες σκοράροντας 8 γκολ, ενώ στις επόμενες σεζόν και μέχρι το 2010 όταν έφυγε από τη Λέφσκι είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Α’ Εθνικής Βουλγαρίας, δύο κύπελλα Βουλγαρίας και τρία σούπερ-καπ.

«Στέριωσε» στην Τουρκία

Στις 17 Μαΐου 2010 ο Ντιμίτροφ μαζί με τον συμπαίκτη του Γκεόργκι Σαρμόφ υπέγραψαν στην τουρκική Κασίμπασα για πέντε χρόνια. Στις 14 Αυγούστου του 2010 έκανε το ντεμπούτο του στο τουρκικό πρωτάθλημα για να ολοκληρώσει τη σεζόν με 23 συμμετοχές και δύο γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει τον υποβιβασμό που γνώρισε η ομάδα του στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Την επόμενη χρονιά (2011-12) σκόραρε 12 γκολ στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στα πλέι – οφ ανόδου όπου επίσης με δικά του γκολ κατάφερε να οδηγήσει την Κασίμπασα στην επιστροφή της στην 1η κατηγορία μετά από ένα χρόνο απουσίας. Την επόμενη χρονιά αποχώρησε από την Κασίμπασα για να παραμείνει όμως στο τουρκικό πρωτάθλημα για ακόμη δύο χρόνια περνώντας από τις Σαμσούνσπορ, Μπολούσπορ και Μανίσασπορ, καταγράφοντας συμμετοχές αλλά και γκολ στο πέρασμά του από αυτές. Τελικά έμεινε ελεύθερος την 1η Ιουλίου 2015 για να ακολουθήσουν οι επαφές με την ξανθιώτικη ομάδα και, τελικά, να φτάσει σε συμφωνία και την χθεσινή ανακοίνωση με την οποία η Skoda Ξάνθη γνωστοποιούσε ότι απέκτησε τον Ντιμιτρόφ, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεοαποκτηθείς παίκτης της Ξάνθης στο παρελθόν αγωνίστηκε και στην Εθνική Βουλγαρίας κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα της το 2008, καταγράφοντας στη συνέχεια συνολικά 8 συμμετοχές.

Ακολουθεί κι άλλη μεταγραφή

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε χθες από κύκλους της ΠΑΕ, εντός της εβδομάδας (πιθανότατα και σήμερα) θα ακολουθήσει ακόμη ένα μεταγραφικό «χτύπημα», χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί το ποιος θα είναι ο παίκτης που θα αποκτηθεί. Δεδομένο θεωρείται ότι η μεταγραφή θα αφορά κεντρικό αμυντικό ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει μία επιπλέον μεταγραφή κεντρικού μέσου.

* Όπως χθες έτσι και σήμερα η ξανθιώτικη ομάδα έχει στο πρόγραμμα της διπλή προπόνηση. Εκτός παραμένουν οι τραυματίες Ζαρόπουλος, Τριάδης, ενώ η ομάδα ετοιμάζεται και για το φιλικό του ερχόμενου Σαββάτου στις Σέρρες, κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…