Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό

0
gliko-kalokairino

-200 γρ. μπισκότα Digestive (επιλέξτε όποια γεύση προτιμάτε)

-4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)

-¼ της κούπας βούτυρο, λιωμένο

-450 γρ. τυρί κρέμα

-100 γρ. ζάχαρη άχνη

-1 κ.γ. βανίλια (είτε σε σκόνη είτε εκχύλισμα)

-300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή σταγόνες κουβερτούρας)

-280 ml κρέμα γάλακτος

-Προαιρετικά: Λίγη σκόνη κακό για γαρνίρισμα

Για τη βάση, θρυμματίστε καλά τα μπισκότα, στο μπλέντερ, και αναμείξτε τα σε ένα μπολ με 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και το βούτυρο. Απλώστε τη βάση σε ένα ταψάκι με τσέρκι και πιέστε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού για να «κάτσει» ομοιόμορφα. Αφήστε το ταψάκι στην άκρη.

Για την κρέμα σοκολάτας, σε ένα μεγάλο μπολ «χτυπήστε» με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει αρκετά απαλό και αφράτο. Συνεχίστε προσθέτοντας την ζάχαρη και τη βανίλια. Αναμείξτε τα πολύ καλά.

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσει λίγο, προσθέστε την και αυτή στο μπολ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αναμείξτε καλά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σε ένα άλλο μπολ «χτυπήστε» καλά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει όγκο. Ανακατέψτε καλά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο αρχικό μπολ με την σοκολάτα. Μην αναμείξετε το μείγμα με δύναμη για να μην «ξεφουσκώσει», αλλά απαλά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.

Όταν θα είναι έτοιμο, απλώστε το πάνω από τη βάση που έχετε ήδη φτιάξει στο ταψάκι. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες, μέχρι να δέσει καλά. Όταν κρυώσει αρκετά, αφαιρέστε το τσέρκι. Σερβίρετε πασπαλίζοντάς το με λίγη σκόνη κακάο ή και με παγωτό βανίλια!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…