Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ανατολίτικο παραδοσιακό παγωτό

Ανατολίτικο παραδοσιακό παγωτό

0
anatolitiko-pagoto


-5 κρόκους αυγών

-1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

-250 ml γάλα φρέσκο

-1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

-2 κ.σ. ανθόνερο

-250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)

-Φιστίκια Αιγίνης ωμά για το σερβίρισμα

-Άχνη και ανθόνερο για το πασπάλισμα

Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό. Όταν μένει ελαφριά στρώση κρέμας στην κουτάλα το μείγμα είναι έτοιμο. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα!

Αποσύρουμε την αραιή κρέμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Τότε προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα µε σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να κάνει σώμα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάμε µε μίξερ να αφρατέψει. Ξαναπαγώνουμε. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.

Σερβίρουμε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουμε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε µε λίγη άχνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …