Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ψήνεται… «ανταλλαγή» Μπέρτου – Ντίνα;

Ψήνεται… «ανταλλαγή» Μπέρτου – Ντίνα;

0
mpertos-moiraios

Φιλικό, επιστροφή και… μεταγραφές

Με το φιλικό σήμερα κόντρα στον Πλατανιά ολοκληρώνεται η προετοιμασία επί βουλγαρικού εδάφους

Τρόπους να ενισχύσει τα άκρα της μεσαίας γραμμής ψάχνει η Skoda Ξάνθη και σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Ντίνας αποτελεί έναν από τους παίκτες που βρίσκονται στα «υπ’ όψιν».

Ο – Κομοτηναίος στην καταγωγή – ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, δεν υπολογίζεται από τους «πράσινους» και δεν συμπεριλήφθηκε στην προετοιμασία του «τριφυλλιού» που γίνεται στο εξωτερικό, αλλά παρέμεινε στο Κορωπί με τους υπόλοιπους «κομμένους» και κάνει ατομικές προπονήσεις.

Έτσι ο ίδιος γνωρίζοντας την κατάσταση ψάχνει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, με την Ξάνθη να αποτελεί γι’ αυτόν μία βασική επιλογή, εφ’ όσον υπάρχει και το ενδιαφέρον.

Εξάλλου ο Ντίνας αγωνίστηκε στο παρελθόν στην ξανθιώτικη ομάδα, ειδικότερα στην Ομάδα Νέων με την οποία σημείωσε αρκετές ατομικές και ομαδικές επιτυχίες, ενώ είχε και μία συμμετοχή με την επαγγελματική ομάδα.

Για την ακρίβεια ο Ντίνας αποτελούσε μέλος της ομάδας Νέων της Ξάνθης και το 2008 υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο, στην Ξάνθη έμεινε μέχρι το 2010 παίζοντας όλο κι όλο ένα παιχνίδι, ενώ είχε παραχωρηθεί και δανεικός στην Ζάκυνθο. Ακολούθησε αργότερα μια τριετία στην Παναχαϊκή για να μετακομίσει το 2013 στον Παναθηναϊκό. Στους «πράσινους» ο Ντίνας σε δύο σαιζόν θα κάνει 35 παιχνίδια και θα κληθεί και στην Εθνική ομάδα για τα παιχνίδια με Φερόε και Σερβία, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί.

Ανοίγει η πόρτα για Μπέρτο στο «τριφύλλι»

Πάντως υπάρχει μια παράμετρος που δεν διευκρινίζετε για τον τρόπο της προσέγγισης του Ντίνα από τους Ξανθιώτες, καθώς από την μία μιλούν για δανεισμό και από την άλλη πως η Ξάνθη τον θέλει ελεύθερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες όντως έχει γίνει ερώτηση για τον Ντίνα αλλά όχι στην πλευρά του Παναθηναϊκού καθώς η Ξάνθη δεν θέλει να τον αγοράσει από τους «πράσινους» και πόσο μάλλον να τον πάρει δανεικό, καθώς πάγια θέση της διοίκησης της ομάδας και του Χρήστου Πανόπουλου είναι η Ξάνθη να μην παίρνει δανεικούς από Ελληνικές ομάδες. Η ομάδα της Ξάνθης βλέπει θετικά την περίπτωση του Ντίνα αλλά μόνο στην περίπτωση που ο παίκτης μείνει ελεύθερος, κάτι που την δεδομένη στιγμή μοιάζει δύσκολο αλλά όχι απίθανο.

Την ίδια στιγμή η όλη διαπραγμάτευση είναι πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί -θετικά ή αρνητικά- το αργότερο έως την Παρασκευή, με τους «πράσινους» να εξετάζουν τα καλύτερα δυνατά οφέλη για τους ίδιους όχι μόνο τώρα αλλά και μελλοντικά. Δεν ήταν λίγοι δε εκείνοι που υποστήριζαν πως εάν τελικώς «κλείσει» στην Ξάνθη ο Ντίνας, θα μείνει πολύ πιο εύκολα… ανοικτή η «πόρτα» της μετακίνησης του Μανώλη Μπέρτου στον Παναθηναϊκό. Και με πολύ καλύτερους (οικονομικούς) όρους. Έτσι δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε μία «ανταλλαγή» Ντίνα – Μπέρτου, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Απ’ τον Παναθηναϊκό πάντως όσες φορές υπήρξε το εφετινό καλοκαίρι φημολογία για τον Μπέρτο υπήρχαν διαψεύσεις, όμως στην Ξάνθη υπόθεση διατηρείται στον αφρό.

Φιλικό, επιστροφή και… μεταγραφές

Με το σημερινό φιλικό κόντρα στον Πλατανιά θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη επί βουλγαρικού εδάφους. Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στο ίδιο μέρος, το Πράβετς, όπου θα διεξαχθεί και η φιλική αναμέτρηση.

Την Παρασκευή εξάλλου η ξανθιώτικη αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της (Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων) και θα δοθεί διήμερο ρεπό στους παίκτες ώστε να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και να αποφορτιστούν από τη σκληρή δουλειά που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Έτσι μπορεί για το αγωνιστικό τμήμα να ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ξεκούραση και μίνι – διακοπές, όμως στο μεταγραφικό μέτωπο αναμένονται εξελίξεις καθώς είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν δύο από τις τρεις υποθέσεις που «τρέχουν» στα μεταγραφικά και να ανακοινωθούν και επίσημα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…