Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αδικαιολόγητη η ανησυχία για τα φάρμακα

Αδικαιολόγητη η ανησυχία για τα φάρμακα

0
kalfa 2-empros

Καμιά έλλειψη φαρμάκων – Υπάρχουν αποθέματα στον Συνεταιρισμό Ξάνθης διαβεβαιώνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης

Κομμένη η πίστωση στους φαρμακοποιούς από τις φαρμακοβιομηχανίες

Κινήσεις ανησυχίας των πολιτών έχουν παρατηρηθεί μετά την προκήρυξη του Δημοψηφίσματος και πολύ περισσότερο του κλεισίματος των τραπεζών και στα φαρμακεία.

Έχει εμφανιστεί το φαινόμενο πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία για να εκτελέσουν συνταγές του Αυγούστου με τον φόβο ότι τότε δεν θα βρουν το φάρμακό τους!

Καμιά έλλειψη φαρμάκων – Υπάρχουν αποθέματα στον Συνεταιρισμό Ξάνθης

Ψυχραιμία συνιστά η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα επισημαίνοντας πως έχουν παρατηρηθεί κινήσεις πανικού σε αρκετούς συμπολίτες μας επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει λόγος: «Έρχονται αρκετοί που μας ζητούν να τους εκτελέσουμε συνταγές του Αυγούστου. Δεν υπάρχει λόγος, δεν έχουμε ελλείψεις φαρμάκων . Μας καλύπτει απόλυτα ο Συνεταιρισμός. Υπάρχουν αποθέματα και δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρόν ελλείψεις. Αν συμβεί αυτό θα ενημερώσουμε τους πελάτες μας». Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και οι τοπικές Φαρμακαποθήκες, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, προς το παρόν δεσμεύτηκαν για συνεχή και ελεγχόμενη ροή των παραγγελιών των φαρμακείων με τους ίδιους όρους και στα επίπεδα των αγορών του μέσου όρου του προηγούμενου εξαμήνου

Κομμένη η πίστωση στους φαρμακοποιούς από τις φαρμακοβιομηχανίες

Σ’ ότι αφορά τις παραγγελίες, η κα Κάλφα ανέφερε ότι οι πολυεθνικές και οι φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούν προβλήματα καθώς δεν παστώνουν πλέον τα φάρμακα και ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς, ως απότοκο του κλεισίματος των τραπεζών ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα στην ροή των φαρμάκων και κατά συνέπεια στην διαχείριση των συνταγών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…