Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κλίμα διχασμού στην Επιτροπή Ποιότητας για το δημοψήφισμα

Κλίμα διχασμού στην Επιτροπή Ποιότητας για το δημοψήφισμα

0
epitropipoiotitas172915 009

4 αιτήματα για συγκεντρώσεις στην πλατεία την Παρασκευή – Βρήκαν λύση: Η πλατεία στο «Μένουμε Ελλάδα» το απόγευμα 6 – 9 της Παρασκευής

Το πρωί στις 11 – 1μ.μ. η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δυσαρέσκεια Ανταμπούφη – Κατήγγειλε τον δήμαρχο για «αποκλεισμό του ΟΧΙ από την Ξάνθη»

Το κλίμα πόλωσης και διχασμού που είναι χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος μεταφέρθηκε και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε την Τετάρτη 1 Ιουλίου το μεσημέρι με αφορμή το θέμα που αφορούσε την εξέταση αιτημάτων παραχώρησης της κεντρικής πλατείας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Παρότι ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος συνέστησε προσοχή και νουθεσία για σωστή διαχείριση του θέματος με την παραχώρηση της πλατείας ώστε να «αποτραπούν φαινόμενα διχασμού μεταξύ των πολιτών» όπως είπε, ωστόσο δεν τα απέφυγε μέσα στην συνεδρίαση της Επιτροπής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Ανταμπούφη που παραβρέθηκε ως εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει αίτημα για την παραχώρηση της πλατείας την Παρασκευή και δεν ικανοποιήθηκε ως προς την ώρα της εκδήλωσης. Έτσι αποχωρώντας ο κ. Ανταμπούφης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και τον εγκάλεσε με σκληρές εκφράσεις: «Ντροπή! Ο Δήμαρχος αποκλείει συγκέντρωση για το ΟΧΙ στην Ξάνθη»!

4 αιτήματα για συγκεντρώσεις στην πλατεία την Παρασκευή

Το θέμα ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη και ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα πως έχει πλειάδα αιτημάτων για παραχώρηση της πλατείας όπως και για παραχώρηση ρεύματος για όλη αυτή την εβδομάδα όμως αυτό που τον προβληματίζει είναι τα 4 αιτήματα από φορείς με διαφορετικά προτάγματα για την Παρασκευή και πρέπει η κατανομή να γίνει με γνώμονα την αποτροπή εντάσεων και επεισοδίων. Τα αιτήματα κατατέθηκαν την Τρίτη 30 Ιουνίου και είναι από το ΣΥΡΙΖΑ για παραχώρηση ρεύματος και για εκδήλωση την Πέμπτη στο Θεατράκι καθώς επίσης και από την Κίνηση Πολιτών, από το Ποτάμι και από την Κίνηση «Μένουμε Ευρώπη Μένουμε ευρώ» για την Παρασκευή 6 – 9 το απόγευμα. Η παρουσία του κ. Ανταμπούφη ως εκπροσώπου της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αφορούσε την κατάθεση προφορικού αιτήματος για απόσυρση του αιτήματος για πολιτική εκδήλωση στο Θεατράκι την Πέμπτη και μεταφορά του αιτήματος για την Παρασκευή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Επίσης σημείωσε ότι ισχύουν και τα αιτήματα για παραχώρηση ρεύματος τις πρωινές ώρες για Πέμπτη και Παρασκευή διευκρινίζοντας ότι το χρειάζονται για την μικροφωνική και ότι δεν δεσμεύεται η πλατεία καθώς γίνεται ενημέρωση.

Τα’ κουσε ο Λύρατζης από τον δήμαρχο!

Το αίτημά του μπέρδεψε τα μέλη της Επιτροπής και ανέλαβε να τα ξεμπερδέψει ή να τα μπερδέψει περισσότερο ο κ. Λύρατζης ο οποίος του είπε ότι έλαβε μήνυμα ότι η Νομαρχιακή δεν αποσύρει το αίτημά της για την εκδήλωση της Πέμπτης. Προς στιγμήν ο κ. Ανταμπούφης έδειξε αμηχανία και στη συνέχεια ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο αποστολέας του μηνύματος. Ο κ. Λύρατζης του είπε πως είναι η Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού και ο κ. Ανταμπούφης συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Λύρατζης θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις και ότι ο ίδιος παρευρίσκεται σαν εκπρόσωπο της Νομαρχιακής και συνεπώς ισχύει το αίτημα που καταθέτει προφορικά. Ο δήμαρχος έβαλε στη θέση του κ. Λύρατζη φωνάζοντάς τον έντονα: «Εδώ δεν είναι Κέντρο Πολιτισμού Έλεος!».  

Ο δήμαρχος …μπερδεύτηκε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προκάλεσε …θερμό επεισόδιο

Αίτημα υπήρχε και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον εκπρόσωπο της να ζητά το Θεατράκι για την Τετάρτη και τον δήμαρχο να ….μπερδεύεται συνδέοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας την ενόχληση του κ. Ανταμπούφη ο οποίο εξανέστη λέγοντας : «Κύριε δήμαρχε τώρα μάθατε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ;» και συνέχισε κατηγορώντας ότι κάνει τα πάντα για να επικρατήσουν διχαστικές λογικές, ενώ ο δήμαρχος του απάντησε με καυστικότητα: «Δεν μπορεί να σας παρακολουθήσει κανείς πια …ούτε ο λαός!». Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ανταμπούφης κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι πρώρα η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για την εκδήλωση και μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα αιτήματα υπονοώντας ότι κάποιος τους ειδοποίησε ενώ ο δήμαρχος του απάντησε ότι όλα έχουν ημερομηνία 30/6/2015.

Βρήκαν λύση: Η πλατεία στο «Μένουμε Ελλάδα» το απόγευμα της Παρασκευής

Μετά από συζήτηση και αφού ο κ,. Μπένης εξέφρασε τους φόβους του ότι «μπορεί να γίνει μπάχαλο» και αφού έδειξε τη δυσαρέσκειά του ο δήμαρχος για τον κατακλυσμό του ΟΧΙ που δέχεται η πόλη με σπρέι σε τοίχους, δρόμους, πεζοδρόμια κατέληξαν ομόφωνα να παραχωρήσουν την πλατεία στον ΣΥΡΙΖΑ το πρωί από τις 11 έως τις 1 το μεσημέρι για την εκδήλωσή του και στο « Μένουμε Ευρώπη» το απόγευμα από τις 6 έως τις 9 μ.μ. Το αίτημα του Ποταμιού έμεινε μετέωρο και ο δήμαρχος είπε ότι μπορούν να συνεννοηθούν να κάνουν τις ίδιες ώρες τις εκδηλώσεις τους καθώς είναι υπέρ του ΝΑΙ. Αναφορικά με την Κίνηση Πολιτών δεν δόθηκε το Περίπτερο αλλά παραχωρήθηκε η πλατεία για εκδήλωση την Πέμπτη ενώ πάρθηκε απόφαση να μην δοθεί ρεύμα καμιά μέρα με το αιτιολογικό ότι ρυπαίνεται ο χώρος της πλατείας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…