Σχόλια 24/06/15

0
mitsotakis-sindagma
Διαπραγμάτευση στα τέσσερα ΝΔ –ΠΑΣΟΚ = μέτρα 1,5 δις
Υπερήφανη Διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ = μέτρα 8 δις


Διαφημιστικά μπάνερ
Ασυδοσίας και αδιαφορίας το ανάγνωσμα. Που χρόνια τώρα υπάρχει και συνεχίζει χωρίς να δείχνει σημάδια έστω κάποιας κάμψης. Ο λόγος για τα διαφημιστικά μπάνερς που τοποθετούν σε κολώνες για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εγκαίνια νυκτερινών κέντρων.
Τα βάζουν μεν (έστω κι αν απαγορεύεται) και το ωραίο; Τα αφήνουν εκεί και δεν τα μαζεύουν. Κι αυτά σιγά-σιγά γίνονται κουρέλια, σχίζονται, κρέμονται, μια άθλια εικόνα της πόλης.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις αφίσες στις κολώνες. Μένουν εκεί μέχρι να σκιστούν και βρωμίσουν την πόλη. Άραγε γιατί δεν επεμβαίνει ο δήμος να τιμωρήσει όλους αυτούς τους παραβάτες με πρόστιμα;
Γ.Δ.


Η οδός Καπνεργατών
Το καλοκαίρι (τρόπος του λέγειν τώρα μ’ αυτόν τον καιρό) είναι η περίοδος των ασφαλτοστρώσεων και την αξιοποιούν οι δήμοι για να κάνουν την εργασία αυτή.
Το ίδιο περίμεναν οι Ξανθιώτες από το δήμο τους για να γίνει και να σταματήσει η ταλαιπωρία της οδού Καπνεργατών.
Το κατάστρωμα του δρόμου είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και επείγει η συντήρηση του. Βλαστημάει όποιος περνάει από κει με το αυτοκίνητό του.
Γ.Δ.


Παράταση ελπίδας
Η αγωνία πήρε παράταση. Ωρών θα λέγαμε. Μια αγωνία για το ίδιο το μέλλον της χώρας και των κατοίκων που τόσα υπέφεραν τα πέντε τελευταία χρόνια. Και βέβαια θα χαρακτηριζόταν ως αφελής όποιος θα περίμενε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους και την ψήφιση από τη βουλή, πως όλα θα τελειώσουν. Αυτό είναι πλάνη!
Απεναντίας, η λιτότητα θα συνεχιστεί και πολύ πιθανόν πιο έντονη για κάποια χρόνια επίσης. Τουλάχιστον η υπογραφή της συμφωνίας δεσμεύει την κυβέρνηση σε Ευρωπαϊκή πορεία, με το ευρώ, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες.
Αισιοδοξούμε κι ελπίζουμε ότι αύριο θα έχουν τελειώσει όλα σε επίπεδο τουλάχιστον συνεννόησης, ομοφωνίας και αποδοχής των εκατέρωθεν προτάσεων.
Το ελπίζουμε βάσιμα διότι ανέλαβε τις τελικές διαπραγματεύσεις ο ίδιος ο Τσίπρας.
Δ.Γ.


Ανταποκρίθηκε ο δήμος
Καθαρίστηκε τουλάχιστον ο κεντρικός δρόμος που συνδέει τη Σταυρούπολη με τα γειτονικά χωριά, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το Σαββατοκύριακο. Η βλάστηση που συνήθως τέτοια εποχή πνίγει όλους τους δρόμους περιορίζοντας την ορατότητα στους οδηγούς, έτσι και φέτος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους.
Ο δήμος έχει καθαρίσει λοιπόν το κεντρικό οδικό δίκτυο και καταβάλει προσπάθειες να βελτιώσει και την εικόνα των δρόμων μέσα στους οικισμούς της περιοχής. Η γενικότερη εικόνα πάντως είναι καλή…


Διαδηλωτής ετών 96!
Παρά τα 96 χρόνια του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στη διαδήλωση των υποστηρικτών της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, που έγινε στο Σύνταγμα τη Δευτέρα. Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε σχετικά: “Όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο κανείς δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει. Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δεν είναι κομματική, δεν είναι διχαστική, είναι ενωτική και στέλνει σε διάφορες κατευθύνσεις ένα βαρύ μήνυμα: η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα μείνει Ευρώπη. Αυτό είναι το θέλημα του ελληνικού λαού”.


Ούτε τρόμος, ούτε τέλος. Λογική
Φαύλος κύκλος. Ούτε οι μακαρίτες Άλφρεντ Χίτσκοκ και Κρίστοφερ Λι, οι άρχοντες του κινηματογραφικού τρόμου, θα μπορούσαν κάθε μέρα να σκηνοθετούν και να παίζουν αυτό το διαρκές έργο τρόμου, που παίζεται από τα (περισσότερα) ΜΜΕ. Μια απλή δήλωση της Μέρκελ ή του Σόιμπλε συνοδεύονται από τη λέξη «σοκ» κι ας λέει το ίδιο που αυτοί οι δύο λένε εδώ και πέντε χρόνια. Μια αυτονόητη δήλωση του Ντράγκι ερμηνεύεται ως «τελεσίγραφο». Μια ανοησία ενός εγχώριου φανφαρόνου προβάλλεται ως «ράπισμα» στους δανειστές. Οι λογικές και ψύχραιμες φωνές εξαφανίζονται ή περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Όσοι -ακόμη και υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- λένε ότι προέχει η συμφωνία, διότι ενδεχόμενη «έξοδος» της χώρας οδηγεί σε καταστροφή, αντιμετωπίζονται με σιωπή ή και με απαξίωση από τα φιλο-ΣΥΡΙΖΑίικα ΜΜΕ. Η οξύτητα πουλάει, η μετριοπάθεια όχι
Η χώρα βρίσκεται -όχι τώρα, εδώ και πέντε χρόνια- σε κατάσταση ανάγκης. Αλλά δεν εξαφανίστηκε, επιζεί. Ήρθε η ώρα να πάρει άλλη μια δύσκολη απόφαση. Και θα την πάρει. Και δεν θα έρθει κανένα «τέλος με τρόμο». Οσοι το ονειρεύονται, το εύχονται ή το επιδιώκουν είναι ανόητοι, ανεύθυνοι, προβοκάτορες και εχθροί της χώρας. Ούτε «τρόμο χωρίς τέλος» θα έχουμε. Είναι στο χέρι μας. Πρώτα στο χέρι αυτών που κυβερνούν και μετά στο χέρι όλων των άλλων.
Οι κήρυκες του τρόμου και του τέλους, του μίσους και του διχασμού, του παραλογισμού και της βλακείας θα ηττηθούν. Η υπευθυνότητα και η λογική θα νικήσουν.
Γ.Κ.


Ξεχορτάριασμα…
Επιχείρηση καθαρισμού ανέλαβαν τα μηχανήματα της Π.Ε. Ξάνθης ξεκινώντας από την Βιοτεχνική περιοχή Ξάνθης στο ύψος του εργοστασίου της Cocomat που κάηκε. Στην περιοχή τα χόρτα έχουν θεριέψει και αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς αφού στερούν την ορατότητα αλλά και αυξάνουν την πιθανότητα πυρκαγιάς. Επικεφαλής της επιχείρησης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Ζαγναφέρης που επέβλεπε και συντόνισε την δουλειά.    
Καλό θα’ ταν να πάρει μαθήματα και ο δήμος Ξάνθης από την Π.Ε. Ξάνθης και να στείλει κανένα μηχάνημα πάνω στην Σταυρούπολη που τους έπνιξαν τα χόρτα και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι.
Τι λέτε κ. Τσέπελη…
Μ.Ξ.


Ώδινεν όρος και έτεκε μυν
Αφού μας ανέβασαν την πίεση στα 20 και λίγο έλειψε να μας βγάλουν την ψυχή τα βρήκαν στα …σημεία η κυβέρνηση μας με τους εταίρους – δανειστές, δίνοντας μια ανάσα ανακούφισης και κυρίως απομακρύνοντας το χειρότερο σενάριο το Grexit και την χρεωκοπία. Τώρα βέβαια μέχρι να «κλειδώσει» η συμφωνία έχει ακόμη δρόμο και δεν γνωρίζουμε ποια τελικά θα είναι ενώ τον πρωθυπουργό τον περιμένει ένα ακόμη βάσανο που δεν είναι να το υποβαθμίζει κανείς αφού ορατός είναι ο κίνδυνος να πάμε σε εκλογές αν τελικά δεν ψηφιστεί από την Βουλή η συμφωνία και χαθεί η δεδηλωμένη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η …διαπραγμάτευση τώρα μεταφέρεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να πείσει την αριστερή πτέρυγα που αριθμεί περί τους 30 βουλευτές και κάποιοι απ’ αυτούς έκαναν κιόλας δηλώσεις ότι δεν θα ψηφίσουν. Αναφορικά με το τι πετύχαμε πραγματικά απ την πολύμηνη διαπραγμάτευση;.
Σύμφωνα μ’ αυτά που διαβάσαμε: Ώδινεν όρος και έτεκε μυν αλλά τουλάχιστον είναι μια συμφωνία και αυτό είναι καλύτερο από την μη συμφωνία .
Μ.Ξ.


Τα φαινόμενα απατούν
Σάλος έχει ξεσπάσει στην γειτονική Κομοτηνή με την πρόσφατη εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Ο σάλος οφείλεται κυρίως στην έκπληξη που προκάλεσαν τα ονόματα που εμπλέκονται στο δίκτυο. Γνωστοί επαγγελματίες της πόλης, οικογενειάρχες με έντονη κοσμική και κοινωνική ζωή, άνθρωποι ‘’υπεράνω’’ υποψίας, πολλοί εκ των οποίων από ευκατάστατες οικογένειες, ως επί το πλείστον 40άρηδες, με παρουσία στον αθλητισμό και την πολιτική, εν ολίγοις αυτό που ονομάζουμε και θεωρούμε με την λέξη ‘’ευυπόληπτοι’’ πολίτες. Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι κανένα από τα μέλη της συμμορίας δεν έχει σχέση με την ‘’νύχτα’’, με επιχειρήσεις νυκτερινών καταστημάτων δηλαδή, ή με αυτό που ονομάζουμε ‘’υπόκοσμο’’, που θα δικαιολογούσε μια τέτοιου είδους… ενασχόληση. Το κύκλωμα διακινούσε σκληρά ναρκωτικά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στην Θεσσαλονίκη και τα 17 μέλη που έχουν παραπεμφθεί μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2015 με επί μέρους αδικήματα της ίδιας κατηγορίας. Οι κάτοικοι της Κομοτηνής, μάλιστα, πιέζουν για μεγαλύτερη δημοσιότητα για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που νιώθουν να τους αγγίζει όλους.
Χ.Δ.


Ξάνθη, μια μουσική πόλη
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε μία ακόμη πολιτιστική διοργάνωση στην πόλη μας, με το τριήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου. Η Ξάνθη πλημμύρισε γι’ ακόμη μια φορά με ποικιλία ήχων κάθε λογής από 40 και πλέον μουσικά σχήματα που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Οι πολλές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην Ξάνθη σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και με χαρακτήρα που ποικίλλει, έχουν κατατάξει την πόλη μας σε μια από τις πιο δραστήριες σε πολιτιστικά δρώμενα επαρχιακή πόλη. Τον χαρακτήρα αυτόν φαίνεται να εκτίμησαν και οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι που βρέθηκαν πρόσφατα στην Περιφέρειά μας για τέσσερεις μέρες. Δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες πολύ μεγάλης αναγνωσιμότητας (κάποιες με πάνω από 1 εκατ. αναγνώστες) και με ιδιαίτερο κύρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρέχουν. Επιστρέφοντας από την Καβάλα στην Αυστρία, ένας εξ αυτών ‘’διόρθωσε’’ την εκπρόσωπο του γειτονικού δήμου, που δήλωσε ότι τους αποχαιρετούν από την ομορφότερη πόλη της Περιφέρειας. «Η Ξάνθη είναι η πιο όμορφη πόλη» της είπε ευθαρσώς και σ’ αυτό φαίνεται να ‘’μέτρησε’’ το γεγονός ότι η Παλιά Πόλη της Ξάνθης συνδέεται με ένα συνθέτη, τον Μάνο Χατζιδάκι, για τον οποίο ζήτησαν στοιχεία. Είναι ένα ‘’δυνατό χαρτί’’ που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και με αυτό τον τρόπο, προβάλλοντας τον δικό μας… Μότσαρτ.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…