Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εγκρίθηκαν 10 θέσεις καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

Εγκρίθηκαν 10 θέσεις καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

0

Μετά τις 15 Αυγούστου η προκήρυξη

Το «πράσινο φως» από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης πήραν 2.260 προλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού σε 104 δήμους και Νομικά πρόσωπα Δήμων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 10 θέσεις καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης σύμφωνα με αίτημα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

10 θέσεις στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Κέντρο Πολιτισμού του Δ. Ξάνθης η προκήρυξη για την πρόσληψη των 10 καθηγητών που θα στελεχώσουν το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης για την νέα χρονιά που αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου θα βγει στον αέρα μετά τις 15 Αυγούστου οπότε και θα διευκρινιστούν οι όροι της προκήρυξης και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών.

Έληξε χθες η προθεσμία για τις 4 εποχικές θέσεις στους Παιδικούς του Δήμου Αβδήρων

Υπενθυμίζουμε πως οι θέσεις αφορούν:

2 ΥΕ καθαριστριών

2 ΥΕ προσωπικού Καθαριότητας

1 θέση ημερήσιου φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Αναμένεται η έγκριση. Πρόκειται για εποχιακή θέση με 4μηνη σύμβαση για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης του Μουσείου.

Εν αναμονή των 5μηνων οι δήμοι

Περιμένουν τα παραπεμπτικά από τον ΟΑΕΔ

Στο περίμενε βρίσκονται οι δήμοι του νομού μας περιμένοντας πως και πώς να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που το βλέπουν ως «μάνα εξ ουρανού» που θα τους λύσει τα χέρια μιας και το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ή έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες τους.

Περιμένουν τα παραπεμπτικά από τον ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης η διαδικασία βρίσκεται στον ΟΑΕΔ καθώς έχουν ανακοινωθεί οι προσωπικοί πίνακες έχει παρέλθει η διαδικασία των ενστάσεων και απομένει η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων και τα παραπεμπτικά που θα δοθούν σε κάθε ωφελούμενο με το οποίο θα γίνει η κατανομή τους στις υπηρεσίες. Ακολουθεί η υποβολή και ο έλεγχος από τις υπηρεσίες του δήμου σε διάστημα 1 μηνός από το παραπεμπτικό. Κατά συνέπεια αν όλα εξελιχθούν ομαλά οι προσλήψεις θα γίνουν περίπου αρχές Αυγούστου.

2 προσλήψεις στο Κατάστημα Πωλήσεων της ΔΕΗ Ξάνθης

49 προσλήψεις στην Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης

146 προσλήψεις σε διευθύνσεις πωλήσεων

Εκατόν σαράντα έξι προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν δύο Διευθύνσεις Πωλήσεων της ΔΕΗ στη Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και σε τρεις ακόμα Περιφερειακές Διευθύνσεις Πωλήσεων. Οι διαγωνισμοί που «τρέχουν» είναι οι εξής: Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης Σαράντα εννέα προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στη Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης. Ειδικότερα, 28 υπάλληλοι Γραφείου θα προσληφθούν στον Κλάδο Πωλήσεων Θεσσαλονίκης και από τρεις στα Καταστήματα Πωλήσεων Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Νέων Μουδανιών. Από δύο θέσεις αντιστοιχούν στα Καταστήματα Πωλήσεων Ξάνθης, Καβάλας, Κατερίνης και Κοζάνης, ενώ από μία πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί στα αντίστοιχα Καταστήματα Κιλκίς, Πτολεμαΐδας, Γιαννιτσών και Πολυγύρου. Πληροφορίες : 2310 482277 και 2310 454054.

Το δρόμο προς την αγορά εργασίας βρίσκουν οι 8.663 επιλαχόντες των voucher 18-24 και 25-29

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλεγέντων στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr

Έπειτα από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλύθηκε το ζήτημα με την ηλικία για 8.663 επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών και αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αιτούντων ανέργων στα προγράμματα.

Το θέμα επιλύθηκε μετά από παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου στην Κομισιόν, με συνέπεια, οι επιλαχόντες πλέον να δικαιούνται την επιταγή εισόδου στη θέση των διαγραφέντων και να μπορούν να την ενεργοποιήσουν έως και τις 19 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με την ένταξη των επιλαχόντων προέκυψε από το γεγονός ότι στις αρχικές προσκλήσεις που δημοσιεύτηκαν το 2014, δεν αποσαφηνιζόταν αν το οριζόμενο όριο ηλικίας υπολογίζεται από τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης από τον άνεργο ή τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιταγής και της ένταξης του στα προγράμματα. Μετά τις ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου η Κομισιόν δέχτηκε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς ότι το όριο ηλικίας του ανέργου πρέπει να υπολογίζεται από την υποβολή της αίτησης.

Οι πίνακες κατάταξης των νέων επιλεγέντων ήδη αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από την αναπληρώτρια υπουργό.

Επισημαίνεται ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλεγέντων στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr προκειμένου οι νέοι επιλεγέντες, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό αριθμό υποβολής αίτησης, να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι την επιταγή εισόδου.

Κοινωφελής Εργασία: Πρόσκληση για πρόσληψη 20.385 ανέργων

Προτεραιότητα σε άνεργους μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα με αναπηρία και γονείς παιδιών με αναπηρία δίνεται στην πρώτη πρόσκληση της δεύτερης φάσης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Η πρόσκληση θα αφορά σε πρόσληψη 2.417 ανέργων στα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά την κάλυψη αναγκών σε Υπουργεία, Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, που θα απευθυνθεί συνολικά σε 20.385 ανέργους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κάλυψη 2.417 θέσεων, εκ των οποίων οι 2.323 αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού και οι 94 το Υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ανασχεδιασμό του Προγράμματος, που έγινε από την αναπληρώτρια Υπουργό Καταπολέμησης της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, αλλάζει ο τρόπος μοριοδότησης των ανέργων σε σχέση με εκείνον της πρώτης φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας, ώστε να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Ειδικότερα, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότησή τους με 40 μόρια, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση για την Κοινωφελή Εργασία στους Δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια.

Προβλέπεται η ενίσχυση με 15 μόρια στους ανέργους, οι οποίοι παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50% και άνω.

Προβλέπεται, επίσης, η πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων.

Κατά τα λοιπά, τα κριτήρια μοριοδότησης των ανέργων ορίζονται και σε αυτή την πρόσκληση με βάση τον χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των υποψηφίων, το εισόδημά τους, την ύπαρξη ή μη ανήλικων τέκνων και την ηλικία τους.

«Εγγύηση για τη Νεολαία» με 15.000 θέσεις σε επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα αφορά κατάρτιση και πρακτική άσκηση νέων από 18 έως 24 ετών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα

Μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμη η προκήρυξη της δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα απευθύνεται σε 15.000 νέους από 18 έως 24 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, ο ανασχεδιασμός της δράσης ήταν επιτακτική ανάγκη και -ήδη- βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τωρινά δεδομένα το νέο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» θα αφορά κατάρτιση σε συγκεκριμένους κλάδους, αλλά και πρακτική άσκηση στον χώρο εργασίας, ενώ θα αφορά ηλικιακές ομάδες από 18 έως 24 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτοβουλία «Εγγύηση για τη Νεολαία» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφαλίζει ότι όλοι οι νέοι κάτω των 25 -είτε είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες απασχόλησης είτε όχι- αφότου εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση ή καθίστανται άνεργοι θα τους παρέχεται εργασία, μαθητεία, πρακτική άσκηση η συνέχιση της εκπαίδευσής τους.

Με βάση τα κριτήρια της τελευταίας προκήρυξης, οι απόφοιτοι πανεπιστημίων/ΤΕΙ θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ιδρύματος εξωτερικού αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ, καθώς επίσης και κάτοχοι δελτίου ανεργίας σε ισχύ, ενώ απαιτείται συμπληρωμένο έντυπο εξατομικευμένα παρέμβασης ΟΑΕΔ και συμφωνία σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην έχουν μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Οι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οφείλουν να διαθέτουν απολυτήριο Γυμνασίου/ Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλο ισοδύναμο τίτλο σπουδών, δελτίο ανεργίας σε ισχύ και -επίσης- συμπληρωμένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης ΟΑΕΔ και συμφωνία σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη δράση και μέσω τα ηλεκτρονικής σελίδας http://www.youth-guarantee.gr.

Από 22 Ιουνίου οι αιτήσεις για επιλογή επικουρικών γιατρών

800 θέσεις σε Κέντρα Υγείας

Στην πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών για ένα, δύο ή τρία έτη (ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης) θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει us επιτακτικές ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, έως ότου βγει «στον αέρα» η προκήρυξη των μονίμων. Ήδη στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας καταρτίζεται και τηρείται ηλεκτρονικός κατάλογος επικουρικών ιατρών ανά ειδικότητα (αναρτάται στην ιστοσελίδα www.moh. gov.gr) Υπενθυμίζεται πως η χρονική διάρκεια της σύμβασης των επικουρικών ιατρών που τοποθετούνται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία, εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, μπορεί να είναι έως και δύο έτη. Στις άγονες, νησιωτικές, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές, όπως αυτές καθορίζονται με αποφάσεις του υπουργού Υγείας, η διάρκεια της σύμβασης μπορεί να είναι έως και τρία έτη.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν (με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986) από τις 22 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, την τοποθέτησή τους σε δυο Υγειονομικές Περιφέρειες της προτίμησής τους, ή σε μια Υγειονομική Περιφέρεια και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, ή κάποιο παράρτημα αυτού, ή στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε¬ΚΑΒ και κάποιο παράρτημα αυτού. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο υπουργείο Υγείας (Γενικό Πρωτόκολλο-Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων, Τμήμα Ιατρών ΕΣΥ) ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…