Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εκμέκ κανταΐφι σοκολάτα στο ποτήρι

Εκμέκ κανταΐφι σοκολάτα στο ποτήρι

0
ekmek-sokolata


Για την κρέμα σοκολάτας

-500ml γάλα πλήρες

-125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-2 αβγά

-30γρ. κορν φλάουερ

-25γρ. κακάο

Για το σιρόπι

-500γρ. ζάχαρη

-300ml νερό

-10γρ. γλυκόζη

Για το καταΐφι

-300γρ. φύλλο κανταΐφι

-50γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σερβίρισμα

-250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

-λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα

Φτιάχνετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να ρουφηξει καλά το σιρόπι.

Φτιάχνετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά. Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο κανταΐφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …