Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Σκάλωσε» και πάλι το θέμα των μηχανικών του δήμου Τοπείρου

«Σκάλωσε» και πάλι το θέμα των μηχανικών του δήμου Τοπείρου

0
dimarxio topeirou

Αναβλήθηκε η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης στο περιφερειακό συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες κατ’ απαίτηση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζανγαφέρη. Η συγκρουσιακή πολιτική του κ. Μίχογλου δεν αποδίδει…

Στενεύουν τα περιθώρια να βρεθεί λύση στο θέμα με τους μηχανικούς και την ανύπαρκτη τεχνική υπηρεσία του δήμου Τοπείρου που του στερεί τη δυνατότητα να κατασκευάσει έργα άνω των 7.500 ευρώ. Η τελευταία ελπίδα του δημάρχου κ. Θ. Μίχογλου εξανεμίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο μετά την απόσυρση του θέματος της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και περιφέρειας. Το θέμα αναβλήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση από το δήμο Τοπείρου ωστόσο… αλλού είναι η αιτία και είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να πάει στις καλένδες!

Το παρασκήνιο με το θέμα του δήμου Τοπείρου στο περιφερειακό συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο γύρω από το θέμα και σχετίζεται με τη γενικότερη στάση του κ. Μίχογλου και τις δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ ότι έχει λάβει τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα με προγραμματική σύμβαση απευθείας από την περιφέρεια επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Μίχογλου ότι αυτό θα γίνει παρακάμπτοντας τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη ο οποίος όμως είναι και ο αρμόδιος να υπογράψει την προγραμματική μεταξύ του δήμου και της περιφέρειας. Αυτό προφανώς δεν ήταν σε γνώση του κ. Μίχογλου όταν έκανε αυτές τις δηλώσει ή πίστευε ότι ο περιφερειάρχης θα παρακάμψει τον αντιπεριφερειάρχη του για χάρη του, όμως τελικά έπεσε έξω!

Η συγκρουσιακή πολιτική του κ. Μίχογλου δεν αποδίδει…

Όπως είναι γνωστό ο κ. Μίχογλου με το «καλημέρα» στο δήμο Τοπείρου έχει ανοίξει πολλά μέτωπα. Συγκρούστηκε με τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο για το θέμα του ΣΔΑΝ Ξάνθης και έκτοτε αυτή η διελκυστίνδα μεταξύ τους είναι παρούσα σε κάθε θέμα που τους αφορά όπως με τον ΧΥΤΑ και τα αντισταθμιστικά. Είναι γνωστό ότι πρώτα – πρώτα στο δήμο Ξάνθης απευθύνθηκε ο κ. Μίχογλου για να του παραχωρήσει μηχανικούς όμως βρήκε «τοίχο». Μετά από πολλές επικλήσεις του παραχωρήθηκαν δύο μηχανικοί με προγραμματική με τον ΣΔΑΝ μόνο όμως για την παραλαβή δύο έργων. Το θέμα με τους Μηχανικούς ήταν πρόθυμος να το λύσει ο κ. Ζαγναφέρης (το «Ε» είχε φιλοξενήσει δηλώσεις του) όμως πριν ακόμη τελεσφορήσει, αναίτια ο δήμαρχος έβγαλε …ανακοινωθέν, εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Ζαγναφέρη κατηγορώντας τον ότι δεν βοήθησε στις πλημμύρες, ότι δεν καθάρισε τα ρέματα κ.λ.π.. Και σαν μην έφτανε αυτό τον κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τη δέσμευσή του να κάνει ένα αποστραγγιστικό στα Μάγγανα – το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι ύψους 500.000 ευρώ και πρόκειται να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο. Αυτές οι επιθέσεις παρότι δεν είναι εγκλίσεις επί προσωπικού αλλά επί του θεσμικού του ρόλου έχουν δημιουργήσει ένα ψυχρό κλίμα μεταξύ τους το οποίο επιδεινώθηκε και μετά την προσπάθεια του κ. Μίχολγου να τον παρακάμψει θεσμικά. Αλλά και ο κ. Ζαγναφέρης … θεσμικά λειτουργώντας τον …άδειασε!

Το ζήτημα όμως είναι πολύ σοβαρό καθώς τα όσα διαδραματίζονται για το θέμα φαίνεται πως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην λειτουργία του δήμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…