Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πέννες με τόνο στο φούρνο

Πέννες με τόνο στο φούρνο

0
penes tonos

-500γρ.πέννες (ριγκατόνι ή παρόμοιο είδος)

-1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι (γλυκό)

-1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο μπιζέλι

-400γρ. τόνο σε νερό (κονσέρβας) στραγγισμένο

-1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό

-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 φλιτζάνια τυρί (σκληρό) τριμμένο

-Αλάτι

-Πιπέρι

Ετοιμάζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλντέντε. 3-4 λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος ρίχνουμε μέσα στις πέννες το καλαμπόκι και το μπιζέλι. Στραγγίζουμε τις πέννες με τα λαχανικά και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους. Ξεπλένουμε με νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στις πέννες. Βάζουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και προσθέτουμε το τόνο. Με ένα πιρούνι κόβουμε το τόνο σε μικρότερα κομμάτια αλλά όχι πολύ λεπτό. Προσθέτουμε το ντοματοπολτό και 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό των ζυμαρικών που κρατήσαμε από προηγουμένως. Αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το μισό τυρί μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν είναι πολύ στεγνά τα υλικά μας μέσα στο ταψί προσθέτουμε ακόμη λίγο από το ζωμό. Αφήνουμε 1-2 λεπτά πάνω στην φωτιά και κατεβάζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.

Πασπαλίζουμε πάνω από τα μακαρόνια το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε τα μακαρόνια στο φουρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …