Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σκληρό «παζάρι» για Γούτα

Σκληρό «παζάρι» για Γούτα

0
goutas

Η Skoda Ξάνθη φέρεται να αρνήθηκε πρόταση ύψους 1,3 εκ. Ευρώ για την μεταγραφή του στην Άντερλεχτ

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον από τους… «μνηστήρες» του 21χρονου αμυντικού

Πριν λίγες ημέρες αποκαλύπταμε ότι διάφοροι σύλλογοι από το εξωτερικό ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Δημήτρη Γούτα από τη Skoda Ξάνθη και πως ανάμεσα στα ονόματα των συλλόγων που «καλοβλέπουν» την περίπτωση του 21χρονου αμυντικού ήταν η Άντερλεχτ (Βέλγιο), αλλά και οι Λιλ (Γαλλία), Βέρντερ Βρέμης (και μία ακόμη γερμανική ομάδα), Άγιαξ (Ολλανδία), μία ομάδα από τη Ρωσία (Ζενίτ;) ενώ δημοσίευμα από τη Γαλλία ανέφερε ότι για το νεαρό στόπερ έδειξε ενδιαφέρον και η ιταλική Μίλαν!

Χθεσινό δημοσίευμα της «Live Sport» ανέφερε ότι η Άντερλεχτ προσέγγισε τη Skoda Ξάνθη για τον Δημήτρη Γούτα πριν λίγες ημέρες και έκανε πρόταση αγοράς του όμως έλαβε αρνητική απάντηση.

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, η πρόταση έγινε πριν από περίπου 2-3 εβδομάδες και ήταν στο 1.3 εκ. ευρώ μετρητά και όχι σε δόσεις!

Τα χρήματα είναι πολλά για την εποχή, όμως υπήρχε μία ιδιαιτερότητα. Οι Βέλγοι έθεσαν ένα «deadline» κάποιων ημερών στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο για να απαντήσει όμως για διάφορους λόγους η υπόθεση δεν προχώρησε σε αυτό το χρονικό διάστημα κι έτσι χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για την Ξάνθη να βάλει στα ταμεία της ένα μεγάλο ποσό και τον παίκτη να πάρει μεταγραφή σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Δεν άφησε οριστικά την υπόθεση η Άντερλεχτ

Η ξανθιώτικη ΠΑΕ όπως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να μην αρνείται οριστικά το ενδεχόμενο πώλησης του Γούτα στους Βέλγους, ζητώντας όμως μία καλύτερη πρόταση είτε στο οικονομικό σκέλος, ή προσθέτοντας ως όρο για τη μεταγραφή στην Άντερλεχτ ένα ποσοστό μεταπώλησης. Έτσι μπορεί να μην υπήρξε συμφωνία, όμως έμεινε ανοιχτή η δίοδος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Άντερλεχτ με καλύτερη πρόταση.

Παράλληλα, ο Χρήστος Πανόπουλος περιμένει κι άλλες προτάσεις ανάλογου ύψους ώστε να επιλέξει την πιο συμφέρουσα, τονίζοντας όμως ότι δεν «καίγεται» για να παραχωρήσει τώρα τον παίκτη αλλά αυτό μπορεί να γίνει σε κάποια μετέπειτα μετεγγραφική περίοδο.

Επανήλθε ο Ολυμπιακός

Εν τω μεταξύ έντονο παραμένει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Γούτα και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν για τον νεαρό διεθνή άσο με επίσημη πρόταση στην Ξάνθη.

Τα χρήματα, ωστόσο, δεν πλησίασαν εκείνα που προσέφεραν οι Βέλγοι και κάπου εκεί κόλλησε το όλο θέμα, παρότι στην πρόταση υπήρχε και ποσοστό μεταπώλησης για την ΠΑΕ Skoda. Βέβαια αν ισχύει η πληροφορία για το ποσό των 1,3 εκ. Ευρώ το οποίο αρνήθηκε ο Χρ. Πανόπουλος από την Άντερλεχτ, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ενδεχόμενη πρόταση από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να αγγίζει ή να ξεπερνάει το ίδιο ποσό. Την ίδια στιγμή, από τον ελληνικό χώρο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γούτα έχουν εκφράσει οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όμως θεωρείται δύσκολο να κάνουν κίνηση για την αγορά του, καθώς ψάχνουν φθηνότερες λύσεις.

Όπως καταλαβαίνετε το καλοκαίρι είναι “καυτό” για τον Γούτα που παρακολουθείται εδώ και αρκετούς μήνες από συλλόγους του εξωτερικού και απομένει να δούμε αν θα έχουν θετική ή αρνητική έκβαση τα «παζάρια» για τη μεταγραφή του.

Την Τρίτη το ΔΣ της Super League

Σημαντικά ζητήματα του συνεταιρισμού της Super League θα συζητηθούν στο ΔΣ της Λίγκας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (30/06) στις 14:00.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η σύμβαση κεντρικής χορηγίας και συμβάσεις χορηγίας ΠΑΕ – Μελών, σε ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τις ομάδες λόγω της πρότασης του ΟΠΑΠ για μειωμένες κατά σχεδόν 50% χορηγίες προς τους συλλόγους. Επίσης θα συζητηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε άλλες χώρες, θέματα ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου και οι ημερομηνίες για την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 30/06/2015 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1: Σύμβαση κεντρικής χορηγίας του συνεταιρισμού και συμβάσεις χορηγίας ΠΑΕ – Μελών του (πρόταση ΟΠΑΠ – εναλλακτικές λύσεις).

2: Θέματα ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου και ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.

3: Τηλεοπτικά δικαιώματα σε τρίτες χώρες.

4: Ημερομηνίες Αγωνιστικού Προγράμματος Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

5: Κλήρωση Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

6: Εγγυητικό Ταμείο Ποδοσφαιριστών.

7. Διάφορα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …