– 6 αυγά
– 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
– 1 1/2 κούπα ζάχαρη
– 2 κούπα αλεύρι
– 1 κουταλάκι μπέκιν
– 1 βιτάμ
– 1 κουταλιά ρούμι ή κονιάκ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο πιο δυνατό με την αντίσταση αναμμένη πάνω-κάτω. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ταυτόχρονα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρ. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέκιν. Ρίχνουμε στο μίγμα μας την σοκολάτα, ανακατεύουμε με την σπάτουλα και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη -λίγη ανακατεύοντας απαλά (πάντα με την σπάτουλα). Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, σβήνουμε την πάνω αντίσταση και ψήνουμε μόνο για 15-18 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες και μετά το ξεφορμάρουμε.