Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τριφτή καροτόπιτα

Τριφτή καροτόπιτα

0
karotopita

-4 μεγάλα καρότα τριμμένα

-1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα

-5-6 μεγάλα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη

-Αλατοπίπερο

-2 αυγά χτυπημένα

-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

-½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψίχα

-1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό

-2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

-1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα ή ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

-100gr.φέτα θρυμματισμένη

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε τα αυγά , τη φέτα και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, ελαφρά λαδωμένη και αυτή. Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή τα δάχτυλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε ή σερβίρουμε αμέσως. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολάκια με σπανάκι, φέτα και χειροποίητη ζύμη

Για το ζυμάρι 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό των 200γρ. 1/2 κεσεδάκι νερό 1/4 κεσεδάκι ελα…