Σχόλια 27/05/15

0
Η Κωνσταντοπούλου δέκα ώρες ανέκρινε τον Ταγματάρχη! Τον έκανε από ταγματάρχη Υπολοχαγό Νατάσα…


Ένα βήμα, πριν από τι όμως;
Κάθε εβδομάδα, επί 4 μήνες, ‘’είμαστε ένα βήμα πριν την συμφωνία’’, αλλά ποτέ δεν συμφωνούμε. Έκτακτα Eurogroup ξανά και ξανά, πάμε-ερχόμαστε-ξαναπάμε-ξαναεπιστρέφουμε και η μια αναβολή διαδέχεται την άλλη χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Ταμεία άδεια, και κάθε μήνα που πληρώνονται συντάξεις και μισθοί πανηγυρίζουμε που καταφέραμε να πληρωθούν ‘’και αυτόν τον μήνα’’, σαν να έχουμε καταφέρει να βρούμε λύση στο θεώρημα του Φερμά. Στο μεταξύ, οι Καμμένος-Κωνσταντοπούλου-κλπ συνεχίζουν να ‘’χορεύουν’’ τα αντιμνημονιακά τσιφτετέλια τους και ο λαός πείθεται πως όλα πάνε περίφημα καθώς ‘’τους έχουμε στο χέρι’’. Κάθε μέρα φτάνουμε όλο και πιο κοντά στη καταστροφή, αλλά η ‘’αθάνατη ελληνική ψυχή’’ αδυνατεί να το εμπεδώσει και θεωρεί πως τελευταία στιγμή κάτι θα συμβεί και όλα θα διορθωθούν. Και αν δεν συμβεί, και αν δεν διορθωθούν; Ποια δικαιολογία θα έχεις εσύ που επιλέγεις να είσαι ασυγκράτητα αισιόδοξος και ανορθολογικός;
Μ.Κ.


Αλήθειες της Ντόρας
Γι’ αυτό την πάω την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι λέει αλήθειες, τσεκουράτα και χωρίς να φοβάται τι θα πουν οι άλλοι. Είπε λοιπόν, προς τιμήν της, πως «εάν η Νέα Δημοκρατία στήριζε το ΠΑΣΟΚ το 2010, θα είχαμε βγει από το μνημόνιο σε 2,5 χρόνια».
Όπως έκαναν στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ισπανία συμπληρώνω εγώ. Και κάτι ακόμη. Δεν θα είχαμε σήμερα και τους ψεκασμένους…
«Ε»


Πρώτες επιλογές
Στην αρχή ήταν οι καθαρίστριες-αγωνίστριες. Τακτοποιήθηκαν, προσλήφθηκαν, πάει τελείωσε. Ο αγώνας τους δικαιώθηκε. Ακολούθησαν άλλοι πάλι στο δημόσιο. Χιλιάδες. Και τώρα, αποκαθίστανται και οι Σχολικοί Φύλακες. Κι αυτοί στο δημόσιο. Ξαναγεμίζει το δημόσιο με κόσμο.
Κι από την άλλη, ο ιδιωτικός τομέας βογγάει, μαραζώνει, πληρώνει και φορολογείται. Και βέβαια, κανένα ενδιαφέρον για τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που φθίνουν, που φυτοζωούν, που μαραζώνουν. Αρκεί που υπάρχει το δημόσιο. Όλο το ενδιαφέρον των κυβερνώντων εκεί είναι στραμμένο. Είναι θέμα επιλογής της κυβέρνησης. Κυνήγι στον ιδιωτικό τομέα, ενδιαφέρον για το δημόσιο.
«Ε»


«Βόμβα» Χρυσόγονου: «Δεν βλέπω συμφωνία»
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν βλέπει συμφωνία και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για την επόμενη μέρα. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, ελπίζω να υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της επόμενης ημέρας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι «βλέπει» πως θα επικρατήσει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά.
Ο κ. Χρυσόγονος σαν ευρωβουλευτής σίγουρα γνωρίζει καλά τα πράγματα από τη σκοπιά των Ευρωπαίων και όταν μιλάει για αντίποινα που θα έχουμε από την Ευρώπη δεν θα πρέπει να το αγνοεί κανείς, και κυρίως οι σύντροφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ…


Τέλος στα αθλητικά λογοπαίγνια
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κρατική τηλεόραση για «γκρίζα μηνύματα μέσα από την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων». Θυμήθηκε η ποδοσφαιρόφιλη πρόεδρος «τη λεζάντα της ΝΕΡΙΤ, όταν έχασε η εθνική μας ομάδα στο μουντιάλ και επί 15 λεπτά ο υπότιτλος ήταν ‘’με το αριστερό η εθνική στο μουντιάλ’’»! Η ιστορία με την Ζωή σταματάει να έχει πλάκα και γίνεται επικίνδυνη. Όταν θεωρεί ύποπτο αυτό τον τίτλο, πάμε σε χουντοειδείς καταστάσεις. Ένας άλλος τίτλος, ας πούμε: «Ήττα των κόκκινων» θα θεωρηθεί υπονόμευση του έργου της κυβέρνησης και η φράση «Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» ηττοπαθής στάση. Ο καθημερινός σχολιασμός των κατορθωμάτων της ΠτΒ εν είδει φάρσας (γιατί υπάρχουν και αυτοί που τελούν σε έκσταση για την δυναμική Ζωή), από γέλωτα προκαλεί πλέον φόβο και αμηχανία. Δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις σε τόση δόση παράνοιας. Ο μόνος ενδοιασμός, βέβαια, είναι ότι ο παρανοϊκός φέρεται αλλοπρόσαλλα. Εδώ έχουμε συνεπή συμπεριφορά. Ίσως η κ. Κωνσταντοπούλου να έχει ως στόχο να αντιπολιτευθεί την επιλογή Τσίπρα-Παππά για τα πρόσωπα του ΔΣ της ΕΡΤ, να δηλώσει πως η εξουσία που κατέχει της επιτρέπει να επεμβαίνει όπου γουστάρει, να επιβεβαιώσει τους δεσμούς της με τις συντεχνιακές ομάδες και να ενισχύσει την θέση της στους «Νεοαγανακτισμένους».
Χ.Δ.


Κάποιος να μας γλυτώσει!
Επειδή υπάρχει μια διάχυτη ‘’καταστροφολογία’’ για το ενδεχόμενο μη αποπληρωμής της δόσης της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ, ο κ. Στρατούλης σκέφτηκε να μας καθησυχάσει: «Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις, δεν είναι πιστωτικό γεγονός». Έτσι απλά. Εμείς τους το είπαμε από νωρίς, δεν ήταν έκπληξη. Σου λέει, προλαβαίνουν να βγάλουν λεφτά για ψώνια. Το ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε την δόση το θεωρεί: «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας». Ο υπουργός Οικονομικών δε, κ. Βαρουφάκης, είναι βέβαιος ότι θα καταβληθεί η δόση γιατί θα επέλθει συμφωνία μέχρι τότε. Σκέφτηκε, μάλιστα, και τρόπο για να συμπληρώσουμε πιο εύκολα το 1,6 δις. Την επιβολή φόρου στις αναλήψεις από ATM! Έχουμε να ακούσουμε πολλά ακόμη…
Χ.Δ.


Η Σκύλλα και η Χάρυβδη του Τσίπρα
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλείται να διαχειριστεί δύο παράλληλα μέτωπα λίγο πριν το τέλος των διαπραγματεύσεων και την διαφαινόμενη επίτευξη συμφωνίας. Το ένα είναι το μέτωπο των Βρυξελλών, όπου θα φανεί πλέον αν είναι εφικτή η γεφύρωση των διαφορών με τους τρεις θεσμούς και η μετακίνηση (αν όχι εγκατάλειψη) των κόκκινων γραμμών. Το δεύτερο μέτωπο, που όσο η ώρα της συμφωνίας πλησιάζει φαίνεται πιο αδιάλλακτο, είναι το εσωκομματικό. Αγώνας για να φέρει τελικά μια συμφωνία, μεγαλύτερος ίσως αγώνας να υπερψηφιστεί η συμφωνία αυτή και να μην έχει απώλειες από την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τα κεφάλια της ‘’Σκύλλας’’ των Βρυξελλών παραμένουν οι συντελεστές του ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το δημοσιονομικό κενό. Από την άλλη, η εσωκομματική ‘’Χάρυβδη’’ που απειλεί να ‘’καταπιεί’’ τον κ. Τσίπρα, δυναμώνει τις ενστάσεις της εν όψει υποχωρήσεων από τις προεκλογικές ‘’κόκκινες γραμμές’’. Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αναδειχθεί άλλος μυθικός Οδυσσέας, σώζοντας το ήδη ανεμοδαρμένο σκαρί της χώρας και εξασφαλίζοντας απάγκιο ρευστότητας και σταθερότητας.
Χ.Δ.


100 αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στο δήμο Ξάνθης
Δόθηκε παράταση για ένα μήνα ακόμη στους οφειλέτες του δημοσίου και των δήμων να ρυθμίσουν τα χρέη τους με την νέα ευνοϊκή ρύθμιση αυτή των 100 δόσεων με κατάργηση των προσαυξήσεων και των τόκων και με 20 ευρώ το μήνα δόση για οφειλή 2.000 ευρώ. Παρότι κατά κοινή ομολογία πρόκειται για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση που έχει γίνει ως τώρα, ωστόσο όπως έμαθα στον δήμο Ξάνθης μόλις και ξεπερνούν τις 100 οι αιτήσεις υπαγωγής στην ρύθμιση. Ο λόγος είναι απλός: Δεν υπάρχει σάλιο… και έτσι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος! Να σημειώσουμε ότι όταν μιλάμε για οφειλές σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται πρόστιμα για τραπεζοκαθίσματα, μισθώματα ή ακόμη και βεβαιωμένα πρόστιμα της δημοτικής αστυνομίας για κυκλοφοριακές παραβάσεις αλλά και για απλήρωτους λογαριασμούς στην ΔΕΥΑΞ.
Μ.Ξ.


Τι θα γίνει με την ΕΑΠΑΞ;
Την ξεχάσαμε; Ή κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να την ξεχάσουμε; Κατανοώ ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θέλει να συνδεθεί με την «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ όμως το πρόβλημα παραμένει και με το να το κρύβουμε κάτω από το χαλί δεν λύνεται και κάποια στιγμή θα τα βρει μπροστά της. Τα χρέη ξεπερνούν το 1 κ. και αυτά βαρύνουν το δήμο αφού δημοτική επιχείρηση ήταν και ο δήμος κατέχει το 48% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Γι αυτό ας ξεδιαλύνει το θέμα και ας μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…
Μ.Ξ.


Σημασία έχει το ταξίδι…
Πάλεψε λιονταρίσια η ομάδα μας όμως δεν τα κατάφερε να …πιει τσίπουρο από την κούπα όπως έγραφε ένα πανό αλλά και η τρελή επιθυμία των 3.500 Ξανθιωτών που κατέβηκαν στην Αθήνα και δημιούργησαν την πιο ζεστή και φίλαθλη κερκίδα στο ΟΑΚΑ δίνοντας δύναμη στην ομάδα. Έφτασε στην πηγή η SKODA μας αλλά δεν ήπιε… αλλά δεν πειράζει. Μπάλα είναι και γυρίζει…. και όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο αθλητικός μας συντάκτης Δημήτρης Καλτέκης σημασία είχε το ταξίδι…
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…