Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 140 δίκες το χρόνο έχει ο δήμος Ξάνθης!

140 δίκες το χρόνο έχει ο δήμος Ξάνθης!

0
oikonomiki may15

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή. Το ΚΤΕΛ ζητά από το δήμο 33.000 ευρώ τα υπόλοιπα από το πρόγραμμα ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ – Πάνε σε δίκη

6.082 ευρώ για εργοδοτική εισφορά θα καταβάλλει ο δήμος σε υπάλληλό του για να συνταξιοδοτηθεί

Με τρέχοντα διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα ασχολήθηκε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης και ως εκ τούτου εγκρίθηκαν όλα ομόφωνα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Λεφτά υπάρχουν για τα αδέσποτα…

Με την ένσταση ενός πολίτη του κ. Τσαλίδη που πήρε μέρος στον διαγωνισμό για την καθαριότητα δημοτικών κτιρίων ξεκίνησε την συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 26 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι. Ο κ. Τσαλίδη υποστήριξε ότι αποκλείστηκε άδικα με την αιτιολογία ότι δεν έχει καταθέσει ταυτότητα ενώ είχε καταθέσει ολοκληρωμένο τον φάκελο των δικαιολογητικών και ότι του ζητήθηκε και από αβλεψία υπαλλήλου δημιουργήθηκε το θέμα. Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος ανέθεσε στην νομική υπηρεσία να εξετάσει την ένσταση. Στη συνέχεια το σώμα αναφέρθηκε στον διαγωνισμό που προκηρύχτηκε για ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων ο οποίος όπως ειπώθηκε κηρύχτηκε άγονος λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σχολιάζοντας ο δήμαρχος είπε: «Ας πούμε στον κόσμο ότι ο δήμος έχει χρήματα για τις άμεσες ανάγκες του», υπονοώντας ότι δεν προσέρχονται στον διαγωνισμό γιατί φοβούνται ότι δεν θα τους πληρώσει ο δήμος. Ακολούθως αποφασίστηκε επανάληψη του διαγωνισμού.

Για μια θέση στο παζάρι της Ξάνθης

Το 8ο θέμα αφορούσε την λήψη απόφασης για τον καθορισμό του ημερήσιου τέλους πωλητών λαϊκών αγορών. Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας που κατήρτισε τους όρους το ημερήσιο τέλος καθορίστηκε στα 50 λεπτά ανά τ. μ. και η καταβολή ανά δίμηνο. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος αυτά τα τέλη είναι ανταποδοτικά και το 60% αποδίδεται στην περιφέρεια ενώ με το 40% που απομένει ο δήμος καλύπτει την καθαριότητα του χώρου ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι τα τέλη έχουν υποστεί μείωση κατά 50% σε μια προσπάθεια του δήμου να βοηθήσει τους μικροπωλητές.

Το 9ο και 10ο θέμα αφορούσαν κατάρτιση όρων για την εκμίσθωση καταστημάτων στην Δημοτική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό η υπηρεσίας εισήγαγε ως μέτρο το 7,14 ανά τετραγωνικό επί του οποίου θα υπολογίζεται το μίσθωμα ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος. Έτσι τα εν λόγω καταστήματα θα μισθωθούν από περίπου στα 200 ευρώ.

Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκε και τροποποίηση ενός άρθρου παλιότερης απόφασης της Οικονομικής σχετικά με την κατάρτιση όρων για δημοπράτησης των εκποιούμενων ακινήτων αγροτεμαχίων στο ΔΕΡΑΣ. Όπως είπε ό δήμαρχος πρέπει να απαλειφθεί ένα άρθρο προκειμένου να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο η υπόθεση ΔΕΡΑΣ που είναι η μελέτη για να δοθεί η αδειοδότηση.

6.082 ευρώ για εργοδοτική εισφορά ο δήμος σε υπάλληλό του

Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκε και η καταβολή από το δήμο Ξάνθης της εργοδοτικής εισφοράς σε υπάλληλό του προκειμένου να εξαγοράσει συντάξιμα χρόνια από απασχόλησή του σε πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σχολικών φυλάκων – όπως έχει το δικαίωμα εκ του Ν 4281/2014. Επιλέχθηκε δε ως τρόπος καταβολής η εφάπαξ καταβολή και όχι με δόσεις καθώς έτσι ο δήμος θα έχει έκπτωση 15% (6.082 ευρώ) και δεν θα καθυστερήσει η καταβολή σύνταξης στον πρώην υπάλληλό του.

Δικομανία: 140 δίκες το χρόνο έχει ο δήμος Ξάνθης!

Με αφορμή το 13ο θέμα που αφορά ένα μικροποσό για αποζημίωση σε υπάλληλο του ΚΕΠ που όμως έχει γίνει ήδη αποκατάσταση από τον πολίτη η δικηγόρος του δήμου κα Χατζηιλιάδου εξήγησε πως το δικαστήριο ζήτησε δήλωση από το δήμο ότι έγινε αποκατάσταση και ότι γι αυτό το ήσσονος σημασίας θέμα έγιναν 3 δικάσιμοι! Τότε ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος έχει 140 δίκες το χρόνο και αστειευόμενος είπε στην κα Χατηιλιάδου η νομική υπηρεσία του δήμου να εγκατασταθεί στα δικαστήρια! Στην επισήμανση όμως του κ. Μπαντάκ ότι πρέπει να το δει ο δήμος αυτό με τις δίκες ο δήμαρχος του απάντησε ότι δεν πατάει σε σάπια σανίδια!

Το ΚΤΕΛ ζητά από το δήμο 33.000 ευρώ τα υπόλοιπα από το πρόγραμμα ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην συνέχεια όμως δόθηκε το πράσινο φως στην νομική υπηρεσία για ανακοίνωση δίκης με την οποία θα ζητά προσεπίκληση το ελληνικό Δημόσιο. Η δίκη αφορά στην αγωγή που κατέθεσε το αστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης το οποίο διεκδικεί από το δήμο 33.000 ευρώ για το πρόγραμμα ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ. Όπως ειπώθηκε το Δημόσιο δεν έστειλε αυτά τα χρήματα για να πληρωθεί το ΚΤΕΛ και αυτό τα διεκδικεί από το δήμο. Όμως ο δήμος θα ζητήσει από το Δημόσιο την καταβολή τους γι αυτό και θα ζητήσει να παραστεί στη δίκη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…