Για το παντεσπάνι
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
160γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
150γρ φαρίνα κοσκινισμένη
2-3 κουταλιές σούπας νερό
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
1Βανίλια σε σκόνη
Για την γέμιση
300 γρ Μαρμελάδα φράουλα
Φράουλες για διακόσμηση
Για το παντεσπάνι : Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία , σφιχτή σαντιγί.
Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας. Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.