Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψάρι ψητό με σάλτσα αλα σπετσιώτα

Ψάρι ψητό με σάλτσα αλα σπετσιώτα

0
psari-saltsa

-2 τσιπούρες ή άλλα ψάρια, καθαρισμένα και πλυμένα

-1 κούπα κρασί λευκό

-1/2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

-4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

-2 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρέ

-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα

-1 κ.γλ. ζάχαρη

-1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο

-1/2 φλιτζάνι λάδι

-λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι

-αλάτι, πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα περίπου 15 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την σάλτα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, μαϊντανό, το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ μαζί να σοταριστούν ελαφρά για 4-5 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το κρασί να βράσει για 5′ λεπτά. Τέλος ρίχνετε την ζάχαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε 5 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμο. Βάζουμε το ψητό ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύνετε αμέσως με την ζεστή σάλτσα και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…