-2 τσιπούρες ή άλλα ψάρια, καθαρισμένα και πλυμένα
-1 κούπα κρασί λευκό
-1/2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
-4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρέ
-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
-1 κ.γλ. ζάχαρη
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
-1/2 φλιτζάνι λάδι
-λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
-αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα περίπου 15 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την σάλτα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, μαϊντανό, το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ μαζί να σοταριστούν ελαφρά για 4-5 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το κρασί να βράσει για 5′ λεπτά. Τέλος ρίχνετε την ζάχαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε 5 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμο. Βάζουμε το ψητό ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύνετε αμέσως με την ζεστή σάλτσα και σερβίρετε.