Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζανόπιτα με αντζούγιες

Μελιτζανόπιτα με αντζούγιες

0
melitzanopita-antzougies

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

1 κιλό αντσούγιες φιλέτα

3 τομάτες ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι κουκουνάρι

1 αυγό χτυπημένο

1 φλιτζάνι αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη ζύμη

500γρ αλεύρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φτιάχνετε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνετε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό ώσπου να έχετε μια λεία ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Βάζετε σε ένα τηγάνι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το κουκουνάρι και τα σοτάρετε. Προσθέτετε στη συνέχεια την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήνετε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τα φιλέτα αντσούγιας αφού πρώτα τα έχετε περάσει από αλεύρι. Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο φύλλα. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε το ένα φύλλο. Καλύπτετε διαδοχικά με μελιτζάνες, αντσούγιες, σάλτσα τομάτα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο (προσέχοντας να κλείσει καλά γύρω-γύρω). Αλείφετε με τον κρόκο ενός αυγού και ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …