1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
1 κιλό αντσούγιες φιλέτα
3 τομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 αυγό χτυπημένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη ζύμη
500γρ αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φτιάχνετε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνετε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό ώσπου να έχετε μια λεία ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Βάζετε σε ένα τηγάνι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το κουκουνάρι και τα σοτάρετε. Προσθέτετε στη συνέχεια την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήνετε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τα φιλέτα αντσούγιας αφού πρώτα τα έχετε περάσει από αλεύρι. Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο φύλλα. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε το ένα φύλλο. Καλύπτετε διαδοχικά με μελιτζάνες, αντσούγιες, σάλτσα τομάτα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο (προσέχοντας να κλείσει καλά γύρω-γύρω). Αλείφετε με τον κρόκο ενός αυγού και ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.