Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δ. Χριστοφορίδης: «Ό,τι καλύτερο έχει θεσπιστεί η ρύθμιση των 100 δόσεων»

Δ. Χριστοφορίδης: «Ό,τι καλύτερο έχει θεσπιστεί η ρύθμιση των 100 δόσεων»

0
oaee-xristoforidis

Άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών της Ξάνθης ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ στο πλαίσιο περιοδείας του στην ΑΜ-Θ

Υπόδειγμα σε ολόκληρη την Ελλάδα θεωρεί το Περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ Ξάνθης

Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Δ. Χριστοφορίδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην ΑΜ-Θ για ενημέρωση και επαφή με τα Επιμελητήρια και τους συνδικαλιστικούς παραγωγικούς φορείς της περιοχής, κυρίως αναφορικά με την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τις μελλοντικές πρωτοβουλίες του Οργανισμού από την νέα Διοίκηση. Κατά την διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Χριστοφορίδης επισκέφθηκε τα Περιφερειακά Τμήματα Κομοτηνής, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, καθώς και τα Επιμελητήρια Κομοτηνής, Καβάλας, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.

Περισσότεροι από 100.000 επαγγελματίες εντάχθηκαν στην ρύθμιση

Το «Ε» συνάντησε τον κ. Χριστοφορίδη και συζήτησε μαζί του για τα πρώτα πορίσματα από τις επαφές που είχε στην περιοχή και τα προβλήματα που του αναφέρθηκαν. Ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ συνάντησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Μωραΐτη, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ, κ. Μπατζακίδη, καθώς και τους εργαζόμενους στο Τμήμα του ΟΑΕΕ Ξάνθης. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια της νέας διοίκησης να έρθει σε επαφή με τους παραγωγικούς φορείς και τα προβλήματα κάθε πόλης, ανταλλάσσοντας απόψεις για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού με τις παραγωγικές τάξεις μέσα στις νέες συνθήκες. Όπως σημείωσε ο κ. Χριστοφορίδης: «Τα προβλήματα για τους Επαγγελματοβιοτέχνες εστιάζονται στην μεγάλη οικονομική δυσπραγία της χώρας γενικότερα, στο πάγωμα της αγοράς, που δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα, ένα από τα οποία είναι και η καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ». Τόνισε, όμως, τις ευνοϊκές συνθήκες από την νέα ρύθμιση και τα θετικά αποτελέσματα που έχει για τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών. «Θεωρούμε ότι η ρύθμιση που ισχύει εδώ και δύο μήνες έχει φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και καλούμε τους Επαγγελματοβιοτέχνες να συνεχίσουν να εντάσσονται σ’ αυτή την ρύθμιση, καθώς είναι ό,τι καλύτερο έχει θεσπιστεί μέχρι στιγμής για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ευελπιστούμε ότι αυτή η συμμετοχή θα μεγαλώσει, ενώ ήδη ξεπεράσαμε τους 100.000 ασφαλισμένους που εντάχθηκαν στην ρύθμιση μέχρι στιγμής και ψάχνουμε για εναλλακτικούς τρόπους ώστε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο τόσο αυτούς που εντάχθηκαν ήδη, όσο και αυτούς που θέλουν να ενταχθούν», σημείωσε ο ίδιος. Τις προτάσεις της νέας διοίκησης για περαιτέρω βοήθεια εξετάζει το Υπουργείο και, όπως εκτιμά ο κ. Χριστοφορίδης, πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις επ’ αυτού του θέματος.

ΟΑΕΕ Ξάνθης: Ένα τμήμα… υπόδειγμα

Αναφορικά με την επαφή που είχε με τους εργαζόμενους στο Τμήμα του ΟΑΕΕ Ξάνθης και τα προβλήματα που του μετέφεραν, ο κ. Χριστοφορίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, πέραν των μικροπροβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κατά τόπους γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Τα όποια μικροπροβλήματα εστιάζονται κυρίως σε θέματα κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής, και ως νέα διοίκηση θα προσπαθήσουμε για την άμεση επίλυσή τους», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους υπαλλήλους του τοπικού Τμήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί υπόδειγμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από την προσωπική εικόνα που διαμόρφωσε ο κ. Χριστοφορίδης τόνισε τα εξής: «Διαπίστωσα ότι υπάρχει καλή εικόνα για το τμήμα της Ξάνθης από πλευράς επαγγελματιών, αλλά και με τους φορείς που συναντήθηκα, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για τους υπαλλήλους, πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλη την Ελλάδα οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες. Γενικώς αυτό που αντιμετώπισα σε όλη την ΑΜ-Θ είναι ότι οι υπάλληλοι είναι και κατηρτισμένοι, αλλά και υπηρετούν με αυταπάρνηση τον Οργανισμό. Είμαστε ευχαριστημένοι σαν διοίκηση, γιατί οι υπάλληλοι πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες προβάλλουν εαυτούς, για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις και γεγονότα».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…