800×600
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”,”serif”;} 125 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
1 βανίλια
500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνουμε την καρύδα και τη βανίλια. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για 2 λεπτά.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. , στρώνουμε στη βάση μια λαδόκολλα ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ, προσθέτουμε διάσπαρτα και τις φράουλες από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην δεύτερη σκάλα του φούρνο και στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Â