Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κάλπες στήνει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρων

Κάλπες στήνει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρων

0
ekloges pasok

Την Τετάρτη 27 Μαΐου σ’ όλους στους δήμους του νομού – 28 σύνεδροι από την Ξάνθη. Το συνέδριο είναι πολιτικοϊδελογικό και δεν θα εκλέξει πρόεδρο του κόμματος

Τέλος Ιουνίου με εκλογές από τα μέλη η εκλογή του νέου προέδρου – Δύσκολη ώρα για το ΠΑΣΟΚ – Έκκληση Αμανατίδη για συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων

Σε έκτακτο ιδεολογικό συνέδριο οδεύει το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια αναδιάταξης και συσπείρωσης αλλά και ιδεολογικού και πολιτικού αυτοπροσδιορισμού. Το συνέδριο το οποίο είχε προσδιοριστεί χρονικά για τον Ιανουάριο αλλά αναβλήθηκε λόγω των εκλογών, θα διεξαχθεί στις 5,6,7 Ιουνίου και στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 27 Μαΐου (και όχι την Κυριακή εξαιτίας του αγώνα του τελικού Κυπέλλου που συμμετέχει η ομάδα μας )και ώρες 12:00πμ έως 21:00μμ θα διεξαχθούν στο νομό μας εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων που θα το εκπροσωπήσουν στο συνέδριο.

28 σύνεδροι από την Ξάνθη

Συνολικά ο αριθμός των συνέδρων που θα εκλεγούν απ’ όλους τους δήμους του νομού ανέρχεται σε 28 οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκλέξουν την νέα Κεντρική Επιτροπή. Το εκλογικό μέτρο με το οποίο θα εκλεγούν θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ψηφοφόρων.

Στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) συμμετέχουν σύμφωνα με το Καταστατικό οι βουλευτές και ευρωβουλευτές και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Έτσι από την Ξάνθη θα είναι στην ΚΟΕΣ ο πρώην βουλευτής κ. Δ. Σαλτούρος και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθη ς κ. Χ. Αμανατίδης.

Τα διαδικαστικά των εκλογών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής: «Το μητρώο θα είναι ανοιχτό και κατά την μέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των Συνέδρων».

Οι υποψηφιότητες για την εκλογή Συνέδρων υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 10.00 μ.μ στη Ν.Ε. ή Σ.Ε. αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά: nexanthi@pasok.gr.

Οι εκλογές διεξάγονται :

Δήμος Ξάνθης: Γραφεία Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Κεντρική Πλατεία)

Δήμος Ξάνθης: εκλέγονται 10 Σύνεδροι εκ των οποίων 7 άνδρες και 3 γυναίκες

Δήμος Αβδήρων: Γενισέα (Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου)

Δήμος Αβδήρων: εκλέγονται 8 Σύνεδροι εκ των οποίων 6 άνδρες και 2 γυναίκες

Δήμος Τοπείρου: Τοξότες (Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων)

Δήμος Τοπείρου: εκλέγονται 5 Σύνεδροι εκ των οποίων 3 άνδρες και 2 γυναίκες

Δήμος Μύκης: Σμίνθη (Καφενείο Ρετζέπ)

Δήμος Μύκης: εκλέγονται 6 Σύνεδροι εκ των οποίων 4 άνδρες και 2 γυναίκες

Το συνέδριο δεν θα εκλέξει πρόεδρο του κόμματος

Όπως διευκρίνισε ο γραμματέας την Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αμανατίδης το συνέδριο αυτό είναι πολιτικοϊδεολογικό και όχι εκλογής νέου προέδρου του κόμματος μετά και την εξαγγελία του Ευ. Βενιζέλου ότι αποχωρεί από την προεδρία. Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει από την βάση του κόμματος, από τα εγγεγραμμένα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ με κάλπες που θα στηθούν σ’ όλη τη χώρα και έχει προσδιοριστεί χρονικά για το τέλος Ιουνίου. Να σημειώσουμε ότι αρκετοί είναι οι μνηστήρες για την ηγεσία του κόμματος και σύμφωνα με αυτά που ακούγονται από τους παλαιούς οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστα Σκανδαλιδης, Φώφη Γεννηματά και από τους νέους οι: Κωνσταντινόπουλος, Χειμωνάς, Ανδρουλάκης κ. ά. Σύμφωνα με το καταστατικό για να είναι κάποιος υποψήφιος πρέπει να έχει εξασφαλίσει σε σύνολο υπογραφών το 10% των συνέδρων και καθώς το συνέδριο θα αποτελείται από 2.500 συνέδρους, ήτοι 250 υπογραφές.  

Δύσκολη ώρα για το ΠΑΣΟΚ – Έκκληση Αμανατίδη για συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων

Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας του καθώς τα ποσοστό του τείνουν να το …εξαφανίσουν από το πολιτικό σκηνικό: «Περνάμε δύσκολες ώρες. Υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση στην πολιτική αλλά και στο χώρο μας. Είναι το πολιτικό κόστος που πληρώνουμε για την επιλογή μας να σώσουμε τη χώρα. Το συνέδριο αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε έναν απολογισμό, να αναπροσδιοριστούμε και να δώσουμε το πολιτικό μας στίγμα. Γι αυτό είναι πολύ βασικό τα μέλη και οι φίλοι μας να έρθουν να ψηφίσουν στις εκλογές το συνέδριο. Το γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια απογοήτευση αλλά όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτού του χώρου πρέπει να ψηφίσουν», η έκκληση του κ. Αμανατίδη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…