Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καλή επιτυχία στους 892 υποψήφιους των Πανελλαδικών από την Ξάνθη!

Καλή επιτυχία στους 892 υποψήφιους των Πανελλαδικών από την Ξάνθη!

0
panelladikes 3

670 από τα ΓΕΛ-21 από ΕΠΑΛ ομάδα Β-201 ξαναδοκιμάζουν την τύχη τους. Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την 18η Μαΐου και η αγωνία κορυφώνεται…

Πυρετώδεις προετοιμασίες, αλλά χωρίς προβλήματα η διαδικασία. Διανέμεται το υλικό-Ορίστηκαν οι επιτηρητές. Επτά τα εξεταστικά κέντρα του νομού

Λίγες μόλις ημέρες χωρίζουν τους τελειόφοιτους μαθητές από την κρίσιμη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 18 Μαΐου. Τη φετινή χρονιά, 871 μαθητές από το νομό Ξάνθης θα καθίσουν στα θρανία, στοχεύοντας σε μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Πρόκειται για 670 μαθητές της Γ’ Λυκείου από τα Γενικά Λύκεια και 21 μαθητές από τα ΕΠΑΛ ομάδα Β’. 201 συνολικά είναι όσοι θα δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ 318 είναι όσοι προέρχονται από τα ΕΠΑΛ ομάδα Α’ και θα διεκδικήσουν την είσοδό τους μόνο στα ΤΕΙ. 13 μαθητές με ιδιαίτερες δυσκολίες θα εξεταστούν στο Α’ λύκειο προφορικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι υποψήφιοι ήταν 766, 623 τελειόφοιτοι και 143 που έδιναν ξανά. Το 2013 συμμετείχαν στις πανελλαδικές 809, 636 για πρώτη φορά, 153 για δεύτερη (ή τρίτη) και 20 από τα ΕΠΑΛ Ομάδα Β.

Χωρίς αλλαγές τα εξεταστικά κέντρα του νομού

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στα εξεταστικά κέντρα, αλλά ούτε και στον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις. Αλλαγές προβλεπόταν για την επόμενη χρονιά, αλλά πιθανότατα η νέα κυβέρνηση έχει δικά της σχέδια τα οποία θα προωθήσει αναλόγως το επόμενο διάστημα. Τα εξεταστικά κέντρα του νομού θα βρίσκονται στα τέσσερα γενικά λύκεια της Ξάνθης και τα λύκεια των Αβδήρων, της Σταυρούπολης και της Γλαύκης. Στο 2ο λύκειο θα διαγωνιστούν πρωινές ώρες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι τελειόφοιτοι μαθητές του εσπερινού λυκείου, αλλά σε διαφορετικά θέματα. Στο ίδιο σχολείο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για τα αγγλικά στις 17 Ιουνίου, ενώ για όλα τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα, οι μαθητές θα πρέπει να πάνε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο μετά το τέλος της εξέτασης των γενικών πανελλαδικών μαθημάτων.

Χωρίς προβλήματα οι προετοιμασίες

Ήδη έχει παραληφθεί το υλικό των εξετάσεων και ξεκίνησε η διανομή του στα σχολεία. Όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Ζηκούδης, που εργάζεται μαζί με τους υπεύθυνους των εξετάσεων με πυρετώδεις ρυθμούς, γίνονται επίσης δοκιμαστικές εκπομπές, ενώ έχουν οριστεί οι επιτροπές και οι επιτηρητές. Σύμφωνα με πληροφορίες το μοναδικό εξεταστικό κέντρο στην ΑΜΘ θα βρίσκεται στην Καβάλα, όπου ορίστηκαν οι βαθμολογητές, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πού θα βαθμολογηθούν τα γραπτά των μαθητών της Ξάνθης.

Παραλαμβάνουν το δελτίο εξεταζόμενου από το σχολείο τους

Σύμφωνα με τη διαδικασία, αυτό το διάστημα όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ πηγαίνουν στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση τον Φεβρουάριο και παίρνουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο λύκειο τους εξυπηρετεί.

Στα μέσα Ιουνίου η υποβολή των μηχανογραφικών

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων – πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους.

Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…