Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά

0
kalamaria gemista

1200 γρ. περίπου καλαμαράκια μεγαλούτσικα

9-10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλ.τσ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, το χυμό

1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα σε κυβάκια

1/2 φλ.τσ. ρύζι καρολίνα

1/2 φλ.τσ. ούζο

1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρώντας τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβουμε χωριστά. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2′ το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φρέσκο κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα γυρίζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να σοταριστούν λίγο με το λάδι τους. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μισό λεπτό στη φωτιά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε λίγο να το πιεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το βάζουμε 5′ σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του, τα οποία κρατάμε.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Γεμίζουμε με το μείγμα κάθε καλαμάρι κατά τα 3/4 και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος στη σειρά. Ρίχνουμε γύρω γύρω όσα υγρά άφησε η γέμιση και περιχύνουμε τα καλαμάρια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, σκεπασμένα για 30′ με αλουμινόχαρτο. Τα γυρίζουμε και ελέγχουμε αν χρειάζονται λίγο νεράκι ενδιαμέσως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…