Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Τα βρήκαν» Δημαρχόπουλος – Μίχογλου

«Τα βρήκαν» Δημαρχόπουλος – Μίχογλου

0
xyta xanthi

«Έδεσε» το «προξενιό» με τους μηχανικούς τους ΣΔΑΝ και του δήμου Τοπείρου – «Προξενητής» ο δήμαρχος Μύκης

2 Μηχανικοί του ΣΔΑΝ με προγραμματική θα επιβλέψουν τα έργα του Δ. Τοπείρου. Συμφωνία- «τράμπα» με την υπογραφή για τον ΧΥΤΑ;

Εποικοδομητική και …ενωτική – μετά από πολύ καιρό – ήταν η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΔΑΝ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαϊου. Κι αυτό γιατί δόθηκε λύση σ’ ένα πρόβλημα που ταλάνισε το Δήμο Τοπείρου, τον ΣΔΑΝ και τον δήμο Ξάνθης γενικότερα και τέθηκαν οι βάσεις για συμφωνία και στο θέμα της παραχώρησης χρήσης του ΧΥΤΑ!

Έδεσε το «προξενιό» με τους μηχανικούς τους ΣΔΑΝ και του δήμου Τοπείρου – «Προξενητής» ο δήμαρχος Μύκης!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις και με τους άλλους τρεις δημάρχους επεχείρησε να αμβλύνει τις διαφορές και να ενώσει το …χάσμα που χώριζε τους δημάρχους Ξάνθης και Τοπείρου κυρίων Δημαρχόπουλου και Μίχογλου. Ως γνωστόν το «ρήγμα» ξεκίνησε με τις εκλογές στον ΣΔΑΝ και την ανάληψη της προεδρίας από τον δήμαρχο Ξάνθης, συνεχίστηκε με την διεκδίκηση των αντισταθμιστικών για τον ΧΥΤΑ από τον δήμο Τοπείρου ως …αντιστάθμισμα για την υπογραφή παράτασης χρήσης του ΧΥΤΑ που έληξε από τον Νοέμβριο του 2014 και κορυφώθηκε με την άρνηση του δήμου Ξάνθης να παραχωρήσει Μηχανικούς είτε των τεχνικών υπηρεσιών του είτε μηχανικούς του ΣΔΑΝ για να επιβλέψουν και να γίνει παραλαβή 3 έργων του δήμου Τοπείίρου από το ΕΣΠΑ.

2 Μηχανικοί του ΣΔΑΝ με προγραμματική θα επιβλέψουν τα έργα του Δ. Τοπείρου

Ο κ. Καπζά κατέθεσε την πρόταση να εγκρίνει το Δ.Σ. του ΣΔΑΝ προγραμματική σύμβαση με 2 Μηχανικούς του ΣΔΑΝ να επιβλέψουν τα έργα του δήμου Τοπείρου ώστε να γίνει κανονικά η οριστική παραλαβή του καθώς όπως επεσήμανε υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Η είδηση είναι ότι το Δ.Σ. του ΣΔΑΝ ενέκρινε τελικά την πρόταση του κ. Καπζά! Δηλαδή ενέκρινε αυτό που ζητούσε ο δήμαρχος Τοπείρου και αρνιόταν ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του ΣΔΑΝ. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έφερε το θέμα με ερώτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος στον οποίο και απευθύνθηκε εγγράφως ο κ. Μίχογλου όπως και στους άλλους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ζητώντας την παρέμβασή τους και η απάντηση που δόθηκε από την δημοτική αρχή είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Μηχανικοί!

Συμφωνία- «τράμπα» με την υπογραφή για τον ΧΥΤΑ;

Και εύλογο είναι το ερώτημα. Με τι αντάλλαγμα ο δήμαρχος Ξάνθης έβαλε νερό στο κρασί του; Μήπως έγινε συμφωνία – «τράμπα» για το θέμα της υπογραφής της παραχώρησης χρήσης του ΧΥΤΑ ώστε να προχωρήσει το εγκεκριμένο έργο της επέκτασης αποκατάστασης και να αποσύρει ο δήμαρχος Τοπείρου τις απαιτήσεις του για τα αντισταθμιστικά;

Απορία ψάλτου βηξ από τους δημάρχους προς το παρόν αλλά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα φανεί τις επόμενες μέρες!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…