Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 9 θέσεις στην Εφορία Ξάνθης

9 θέσεις στην Εφορία Ξάνθης

0

 

Από τις 1.480 θέσεις τακτικού προσωπικού που περιλαμβάνει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κάλυψη άμεσων αναγκών στο δημοσιονομικό και ελεγκτικό έργο που τελεί στην Ξάνθη αντιστοιχούν 9 θέσεις στην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

Ήδη το ΑΣΕΠ προετοιμάζεται για την έκδοση προκήρυξα για 450 μόνιμους Εφοριακούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προσληφθούν ως Ελεγκτές Εσόδων και θα διοριστούν στην αντίστοιχη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αναφορικά με τις ευρύτερες ανάγκες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες καταγράφονται στο υποβληθέν αίτημα, αφορούν οκτώ εποπτευόμενοι φορείς του, από τους οποίους περισσότερες θέσεις συγκεντρώνουν οι εξής δύο:

Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων, 1.140 θέσεις, και

Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας, 272 θέσεις.

Στη Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης κατανέμονται 33 θέσεις, στο Νομικό Συμβούλιο Κράτους και στη Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής από 13 θέσεις, οκτώ στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, τρεις στο ΣΔΟΕ και δύο θέσεις στη Γ. Γ. Οικονομικής Πολιτικής.

Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, εκ των οποίων 1.183 για πτυχιούχοι ΑΕΙ, 149 για πτυχιούχοι ΤΕΙ, 88 για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 60 αποφοίτου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου είναι εξής δύο:

ΠΕ Εφοριακών, 908 θέσεις, και

ΠΕ Τελωνειακών, 157 θέσεις.

Aς σημειωθεί, ωστόσο, ότι η κάλυψη ενός μέρους των θέσεων στις δύο παραπάνω ειδικότητες ενδέχεται πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας μετάταξης από το σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο προς το παρόν έχει καταργηθεί.

Αναφορικά με τις λοιπές ειδικότητες που χρειάζονται οι υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία τους είναι εξής: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (117 θέσεις), ΠΕ Μηχανικών (116 θέσεις ), ΤΕ Μηχανικών (52 θέσεις), Πληροφορικής (30 θέσεις), ΥΕ Φυλάκων (23 θέσεις), ΥΕ Εργατών (16 θέσεις) και ΥΕ Επιμελητών/Κλητήρων (13 θέσεις).

Το αίτημα περιλαμβάνει, επίσης την κάλυψη θέσεων της ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Εργατών, ΔΕ Κοπτών/Βιβλιοδετών, ΔΕ Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτροτεχνιτών, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Ηλεκτρολόγου, ΔΕ Υδραυλικών, ΠΕ Νομικών ΤΕ Γραφιστών, ΤΕ Μηχανολόγου κ ΥΕ Καθαριστών.

Πρόσληψη 1.000 οπλιτών υπεγράφη από το υπουργείο Άμυνας

600 στο στρατό, 200 στο ναυτικό και 200 στην αεροπορία

Την απόφαση για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης 1.000 οπλιτών υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος. Πρόκειται για 1.000 θέσεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ). Εξ αυτών οι 600 προσλαμβάνονται στο στρατό, 200 στο ναυτικό και 200 στην αεροπορία. Ο χρόνος εργασίας τους θα είναι 2 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για ακόμη ένα έτος. Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν, εφόσον εκπληρώσουν τη θητεία τους, ενώ δε δίνεται σε εφέδρους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

Ξεκινάει τον Ιούνιο το πρόγραμμα άσκησης για 3.600 άνεργους

Θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης σε ειδικότητες της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, που στόχο έχει την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 3.600 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο, συμπράττουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη: «Στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα στηρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και από τις εξαγωγές προσδοκούμε τη δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντική η επιτυχία του προγράμματος, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα τεχνογνωσίας που συχνά καταγράφεται ως προς την εξαγωγική στρατηγική, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και να αυξηθεί η εξαγωγική της βάση».

Το Πρόγραμμα

Μέσω του προγράμματος, θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στους νέους ανέργους, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξωστρέφειας, κομβικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.  

Το πρόγραμμα προσφέρει οφέλη για τις επιχειρήσεις σε δύο επίπεδα:  

Βραχυπρόθεσμο: Με πλήρη επιδότηση απασχόλησης νέων 18-24 ετών για περίπου 2,5 μήνες Μακροπρόθεσμο: Βελτίωση της προσφοράς εργασίας από ανθρώπινο δυναμικό που εισέρχεται στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, για τους συμμετέχοντες νέους και νέες, ανέργους, προβλέπονται 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η πρακτική άσκηση θα υλοποιείται από 4 έως 8 ώρες καθημερινά, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων προσώπων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπονται τα παρακάτω στάδια:

Ιούνιος 2015: Εκκίνηση του Portal για την υποδοχή αιτήσεων εταιρειών και ανέργων και τη δημιουργία αντίστοιχου μητρώου επιχειρήσεων και μητρώου ανέργων

Σεπτέμβριος 2015: Εκκίνηση θεωρητικής κατάρτισης

Οκτώβριος 2015: Εκκίνηση πρακτικής άσκησης

Προβλεπόμενη ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης έως τέλος Μαΐου 2016

Κατά την έναρξη των δράσεων, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής στην Πράξη, προκειµένου να κατανεµηθούν ορθολογικότερα οι προσφερόµενες θέσεις των ωφελούµενων ανά ειδικότητα.

Η αίτηση της επιχείρησης θα αναφέρει:

Τον αριθµό των ατόµων (ανά ειδικότητα) που προτίθεται να απασχολήσει

Τον τόπο υλοποίησης της πρακτικής άσκηση.

Τον αριθµό απασχολουµένων στην επιχείρηση

Έρχονται προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για πάνω από 2.600 προσλήψεις στο Δημόσιο

«Προ των πυλών» του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν την πρόσληψη συνολικά 1.300 μόνιμων υπαλλήλων σε ΕΟΤ, ΟΣΥ και Λιμάνια, Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η τρίτη και τελευταία προκήρυξη της ΔΕΗ που αφορά 450 μόνιμους υπαλλήλους, απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για 450 θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, για πτυχιούχους Νομικής και Οικονομικών Σχολών. Γραπτό διαγωνισμό για 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ προς έκδοση βρίσκεται και η νέα προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για 75 προσλήψεις σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

Μέσω ΑΣΕΠ θα προσληφθούν τέλος 300 διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

1.300 προσλήψεις σε ΕΟΤ, ΟΣΥ και λιμάνια

Αιτήματα πρόσληψης 1.300 μόνιμων υπαλλήλων κατέθεσαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Οργανισμός Συγκοινωνιών, εννέα Οργανισμοί Λιμένων και ο ΕΟΤ. Συγκεκριμένα ο ΟΣΥ ζητά να ενισχυθεί με 1.176 οδηγούς, μηχανικούς και τεχνίτες, ενώ 100 διοικητικούς υπαλλήλους από διάφορες ειδικότητες ζητούν εννέα Οργανισμοί Λιμένων. Τέλος ο ΕΟΤ έχει υποβάλει αίτημα πρόσληψης 26 υπαλλήλων για την κεντρική του υπηρεσία στην Αθήνα.

Μέσα στον Μάιο τα δύο νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ

Μέσα στον Μάιο τα δύο νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ Μέσα στο μήνα ανοίγουν οι αιτήσεις για δύο νέα προγράμματα ανέργων του ΟΑΕΔ με αυξημένη αμοιβή

Δύο νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 – 29 ετών, με αριθμό δικαιούχων 23.000 ωφελούμενους, οι οποίοι θα καρπωθούν σημαντικά αυξημένη επιδότηση, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, με την υποβολή αιτήσεων να ξεκινάει μέσα στον Μάιο.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 έως 24 ετών με στόχο 15.000 ωφελούμενους, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανικό εμπόριο και η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιταγή εισόδου (voucher) στον τουρισμό για 8.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ξεκινούν οι αιτήσεις του voucher τουρισμού για 8.000 ανέργους

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα voucher για τον τουρισμό, για 8.000 ανέργους ηλικίας 25-29 ετών, το 63% της επιδοτούμενης δαπάνης (προϋπολογισμού) θα λαμβάνεται από τους ανέργους και το 27% από τους παρόχους κατάρτισης. Οι αποδοχές με το τέλος του προγράμματος θα κυμανθούν από 2.180 ευρώ έως 2.390 καθαρά.

Ειδικότερα, οι αποδοχές για τους ανέργους –ωφελούμενους διαμορφώνονται ως εξής:

-Ωφελούμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.320 ευρώ μεικτά, 2.180 ευρώ καθαρά.

-Ωφελούμενος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.544 ευρώ μεικτά, 2.390 ευρώ καθαρά.

-Πάροχος (θεωρητική κατάρτιση, συμβουλευτική, υποστήριξη πρακτικής άσκησης, επόπτες, διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών πιστοποίησης): 1.006 ευρώ για τριτοβάθμιους και 1.020 ευρώ για δευτεροβάθμιους.

Δικαίωμα συμμετοχής αναμένεται να έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ

Κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων δικαιούται μια προσωπική επιταγή εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης. Επίσης, αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμεί.

Μέσω της Επιταγής, ο πάροχος κατάρτισης θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες που θα παρέχει στον καταρτιζόμενο. Το αργότερο δύο μήνες μετά την εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιταγή εισόδου.

Αυτό θα γίνει με την ηλεκτρονική υποβολή της υπογεγραμμένης σύμβασης μεταξύ του καταρτιζόμενου, του παρόχου κατάρτισης και της επιχείρησης για πρακτική άσκηση.

ΟΑΕΔ: Εξαπλάσιες αιτήσεις για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Στις 192.571 οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας

Μεγάλη είναι η ζήτηση για πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν γίνει είναι έξι φορές παραπάνω σε σχέση με αυτές που έχουν προκηρυχθεί.

Ειδικότερα οι αιτήσεις που έγιναν αγγίζουν τις 192.571 όταν οι θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος, ανέρχονται σε 32.433. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αφορούσε ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 27 Απριλίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τέσσερις προσλήψεις οδηγών στον Δήμο Ξάνθης

ΑΣΕΠ: 342 μόνιμες προσλήψεις οδηγών στους δήμους – Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρον…