Σχόλια 03/04/15

0
Με το φόρο λίπους η κυβέρνηση επιχειρεί να υπερφορολογήσει Βενιζέλο και Πάγκαλο…


Ένα λάθος που συνεχίζεται
Καλό το ευχαριστήριο αγαπητέ κύριε διευθυντά του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, αλλά γιατί δεν διορθώνεται ένα λάθος; Το Βιστονίδα γράφεται με όμικρον κι όχι με ωμέγα. Κι όταν το γράφει λάθος ένα Λύκειο, ο απλός λαός νομίζει ότι αυτό είναι το σωστό.
-Με όλη την εκτίμηση αλλά επιτέλους το λάθος θα πρέπει κάποτε να διορθωθεί γιατί αρκετά τράβηξε αυτή η ιστορία της διαιώνισης ενός λάθους.
«Ε»


Κι όμως είναι αλήθεια!
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι πραγματικότητα. Διαβάστε λοιπόν. Το 2013 αναλογούσαν 506 κιλά σκουπιδιών ανά άτομο στην Ελλάδα!! Και από αυτά, το 81% κατέληγε χωρίς καμία διαχείριση (διαλογή ανά είδος κλπ) στις χωματερές.
Είναι ή δεν είναι κατάντια όλο αυτό;
Όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εδώ και δεκάδες χρόνια βγάζουν χρήματα και πολλά μάλιστα από τα σκουπίδια τους.
Εμείς, μίζεροι, πονηροί και χαμένοι στο που θα πάνε τα σκουπίδια, κι όχι πως θα τα επεξεργαστούμε, πως θα απασχοληθεί κόσμος, πως θα υπάρχει όφελος περιβαλλοντικό, πως θα υπάρξει οικονομικό όφελος.
-Μια ζωή κακομοιριά και στενομυαλιά. Τι κρίμα…
«Ε»


Έκκληση για συμβιβασμό
Έκκληση για λογική και ευθύνη που θα οδηγήσουν σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους ευρωπαίους εταίρους μας απηύθυνε προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος. Μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου «Athens investment Forum: ο ρόλος των χρηματιστηρίων στη μελλοντική ανάπτυξη» ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι μια ρήξη με τους εταίρους θα οδηγούσε σε θάνατο χιλιάδες επιχειρήσεις, στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους και 8 στους 10 Έλληνες κάτω από τα όρια . της φτώχειας.
«Παρότι η Ελλάδα υπέστη σωρευτική μείωση του ΑΕΠ της κατά 25%, παραμένει στο χείλος του γκρεμού. Η ανάπτυξη δεν έχει επιστρέψει και η κοινωνική συνοχή έχει υπονομευτεί. Οι συνέπειες από μια ρήξη θα είναι επώδυνες. Η ασφυξία θα οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ.
-Άραγε τα ακούνε τα λόγια αυτά στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση;
«Ε»


Η λίστα Βαρουφάκη και η πρωταπριλιά
Την τιμητική της στο twitter στην προχθεσινή Πρωταπριλιά είχε η λίστα μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στους εταίρους. Οι χρήστες πήραν φωτιά και κατέθεσαν τις δικές τους κοστολογημένες προτάσεις… εμπλουτισμού της λίστας για να αυξήσουμε τα έσοδα. Ιδού μερικές :
-Ημερολόγιο με σέξι πόζες του Γιάνη για το 2016. Έσοδα: 0,9 δις
-Πώληση cd διαλέξεων ΓΑΠ στο εξωτερικό με δώρο cd Καστελόριζου. Έσοδα: 675εκ
– Έσοδα από το “12% προμήθεια” στα ρουσφέτια Κατρούγκαλου και από τις αγωγές σε δημοσιογράφους. Έσοδα: 1,2 – 1,5 δισ.€
-Εκποίηση vintage πουκαμίσων του Γιάνη στο e-bay: Έσοδα: 2,1 δις
-Αντικατάσταση καταλήψεων πανεπιστημίων με οργανωμένες καταλήψεις Βουλής από επίλεκτα στελέχη νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιονομικό όφελος: 1δις
-Κατάργηση πρωινού ξυσίματος γεννητικών οργάνων στο δημόσιο! Δημοσιονομικό όφελος: 600εκ
-Δημοπρασία ιστορικού φύλλου της Αυγής με τον τίτλο “λεφτά υπάρχουν” Έσοδα: 2,2δισ.€
-Σεμινάρια Δημοκρατικής Λειτουργίας Κοινοβουλίων της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο εξωτερικό. Έσοδα: 200εκατ
-Εκπόνηση γεωστρατηγικών μελετών από το Ινστιτούτο “Π.Καμμένος”. Έσοδα: 3,2 δις Ρούβλια
-Δικαιώματα μετάδοσης εκπομπών Λαζόπουλου στο κανάλι των Podemos στην Ισπανία. Έσοδα: 5 δις
-Το αυθεντικό play station του Κώστα του Καραμανλή. Έσοδα: 1,6 εκατ. Ευρώ


Ο γύρος της Ελλάδας σε… 30 ημέρες
Από την συμπρωτεύουσα, εντός των επόμενων ημερών, – θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές συνδιασκέψεις της ΝΔ. Όπως έγινε γνωστό από τη Λεωφόρο Συγγρού, σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η αξιωματική αντιπολίτευση τόσο για να παρουσιάσει τις θέσεις στους έλληνες πολίτες, όσο και για να ασκηθεί κριτική στην προεκλογική στρατηγική των συντηρητικών από τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης, θα πάρει μέρος και ο Αντώνης Σαμαράς.
Οι συνδιασκέψεις θα γίνονται εκτός απροόπτου στις έδρες των περιφερειών (π.χ. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στην Κομοτηνή) και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του Μάη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εθνική συνδιάσκεψη στην Αθήνα.
«Ε»


Πού είναι η λίστα οέο;
Μπάχαλο κατάφερε να κάνει άλλη μία συνεδρίαση της βουλής η απίστευτη πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κάλεσε ο πρωθυπουργός τα κόμματα στη βουλή για να συζητήσουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στους εταίρους για διαπραγμάτευση, κάθισαν και οι πολίτες στους τηλεοπτικούς τους δέκτες να δουν και να ακούσουν την επίσημη λίστα των προτάσεων της κυβέρνησης καθώς και τη γνώμη της αντιπολίτευσης κι αντ’ αυτού είδαμε το ίδιο κακοπαιγμένο έργο. Σκυλοκαβγάδες, επικοινωνιακές κορώνες, χωρίς ουσιαστική συζήτηση που κατέληξε σ’ ένα ακόμη φιάσκο με ευθύνη της προέδρου.
Η οποία επιμένει να απευθύνεται σαν δασκάλα σε μαθητές της πρώτης δημοτικού προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, να ειρωνεύεται, να κάνει υποδείξεις και σχόλια, προκαλώντας αγανάκτηση και οργή που οδηγούν σε αποχωρήσεις κομμάτων και σε διάλυση της συζήτησης.
Είναι τρόπος λειτουργίας της δημοκρατίας αυτός; Να μην μπορεί ο πολίτης να ενημερωθεί από τον ανώτατο θεσμό της δημοκρατίας για τα σοβαρότατα θέματα που αφορούν τη ζωή του;
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να βρει άμεσα λύση στο αγκάθι Κωνσταντοπούλου, που για άλλη μια φορά δυναμίτισε τη συνεδρίαση και την προσπάθεια για στοιχειώδη συναίνεση. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι εξαρχής ήταν ο σκοπός του αυτός…
Γιατί όπως σχολίασε εύστοχα ένας βουλευτής: «η κυρία Κωσταντοπούλου αν ήταν Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα οδηγούσε τον κόσμο σε πυρηνικό πόλεμο…»


Καθαροί… καταληψίες

Είναι γεγονός ότι δεν τάσσομαι υπέρ των καταλήψεων δημοσίων κτηρίων, όπως αυτές που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την χώρα και αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μέρες στο δημαρχιακό μέγαρο στην κεντρική πλατεία. Πέρα από την αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών που λειτουργούν στα κτήρια, συνήθως παρατηρούμε έκτροπα και εικόνες βανδαλισμού που αφήνουν πολλές φορές ανεξίτηλα σημάδια στο πέρασμά τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη στην πρόσφατη κατάληψη στο δημαρχείο της Ξάνθης. Οι νεαροί αντιεξουσιαστές που κατέλαβαν τον χώρο από τις 7:00 το πρωί, ανήρτησαν πανό με τα αιτήματα της διαμαρτυρίας του και αποχώρησαν ειρηνικά το μεσημέρι. Αυτό που εξέπληξε όλους, ήταν το γεγονός ότι οι καταληψίες είχαν μεριμνήσει για τον… καθαρισμό του χώρου πριν φύγουν. Το πρωτοφανές σημάδι νοικοκυροσύνης ανάγκασε και τον δήμαρχο, Χαρ. Δημαρχόπουλο, να παραδεχθεί ότι ήταν μια συμβολική κατάληψη χωρίς καταστροφές, και να σημειώσει ότι όλα έγιναν σε κόσμιο επίπεδο, αφού φρόντισαν να καθαρίσουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν για ώρες, ακόμη και τα σκεύη που χρησιμοποίησαν! Ας το εκλάβουμε λοιπόν ως καλό σημάδι.
Χ.Δ.


Δε βαριέσαι μωρέ!
Μπορεί να μην το ακούμε ευθέως, αλλά μας φτάνει η χαλαρή αντιμετώπιση και η αδιάφορη στάση κάποιου απέναντι σε σοβαρά ζητήματα για να καταλάβουμε ότι μέσα του κάτι τέτοιο λέει και πιστεύει. Έτσι φαίνεται να σκέφτεται και η νέα κυβέρνηση, αφού τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε ακούσει άρρητα ρήματα και έχουν πονέσει τα ματάκια μας με αυτά που βλέπουμε. Ίσως να περιμέναμε να το δούμε από μια πιο σιτεμένη στην καρέκλα κυβερνητική ομάδα, που δεν θα έδινε και τόση σημασία στην γενική κατακραυγή. Όταν όμως βλέπεις νεόκοπους πολιτικούς και δη υπουργούς, που ήρθαν γεμάτοι όρεξη και ελπίδα (τουλάχιστον στους περισσότερους άνοιξαν την όρεξη και δημιούργησαν ελπίδες) να μην ιδρώνει και πολύ το αυτί τους με τις υπερβολικές δηλώσεις μεγατόνων που εκστομίζονται με τόση ευκολία από το υπουργείο Αμύνης (και γελάει μαζί μας όλη η Ουάσινγκτον), από την πρόεδρο της Βουλής (και κλαίει το Μαξίμου), από τον υπουργό Επικρατείας (που αναφέρεται στην δόση του ΔΝΤ σαν να είναι ο λογαριασμός τηλεφώνου του), ε τότε κάτι δεν πάει καλά. Υπέρμετρη αυτοπεποίθηση; Παντελής άγνοια κινδύνου; Έλλειψη πυγμής από τους γύρω τους; Ίσως λίγο απ’ όλα. Και ο χρόνος κυλάει, και η χώρα βυθίζεται στην αβεβαιότητα, που τείνει να γίνει βεβαιότητα για ένα μέλλον δυσοίωνο.
Χ.Δ.


Τοπει(ρι)κά νέα
Σεμινάριο υγιεινής και ασφάλειας έγινε την Τετάρτη στους εργαζόμενους του δήμου Τοπείρου προκειμένου να εκπαιδευτούν για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στο χώρο εργασίας τους. Μάλιστα ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου τους ανακοίνωσε την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου τις επόμενες ημέρες . Την εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής έκανε εκ μέρους της Δ/σης Υγείας Π. Ε. Ξάνθης η κ. Δέσποινα Χατζηπαναγιώτου και σε θέματα πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ξάνθης, ο Υποδιοικητής Π.Υ. ΒΙΠΕ Ξάνθης Πυραγός κος Γεώργιος Τσαούσης. Στο μεταξύ ο δήμαρχος χθες ήταν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αγoράσει δυο μηχανήματα για τον δήμο. Μια τσάπα για την διάνοιξη καναλιών και ένα φωρτωτή για τα σκουπίδια. Η αγορά τους κρίθηκε απαραίτητη μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Μ.Ξ.



Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…