Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σολομός με τραγανή κρούστα και μυρωδικά

Σολομός με τραγανή κρούστα και μυρωδικά

0
solomos-kroustamirodikon

-2 μεγάλα φιλέτα σολομού

-¼ φλιτζανιού μουστάρδα Ντιζόν

-½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

-¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

-¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

– ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο

-2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-θαλασσινό αλάτι

-φέτες λεμόνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 230°C. Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε την φρυγανιά με τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι, τον άνηθο και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, απλώνουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα μουστάρδας Ντιζόν σε κάθε πλευρά του σολομού. Πασπαλίζουμε τον σολομό και το μείγμα φρυγανιάς, πατάμε το μείγμα πάνω στον σολομό για να τον καλύψουμε και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγάνι με μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον σολομό και μαγειρεύουμε το ψάρι για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε μια πλευρά. Μεταφέρουμε προσεκτικά το σολομό σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων μας, μέχρι να ψηθεί καλά στο κέντρο και να γίνει αδιαφανές. Ο σολομός θα πρέπει να είναι τραγανός στο εξωτερικό και τρυφερός εσωτερικά. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και γαρνίρουμε με επιπλέον μυρωδικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…