ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψί 20 x 30 εκ.)
Για το σιρόπι
500 ml νερό
500 ml χυμό μανταρινιού
Για το γλυκό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
3/4 ποτηριού ζάχαρη
4 αβγά
2 βανιλίνες
1½ ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα και χυμό από 5 μανταρίνια
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανιλίνες, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα του μανταρινιού, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι κουταλιά κουταλιά περιμένοντας να απορροφηθεί το προηγούμενο πριν συνεχίσουμε. Σερβίρουμε συνοδεύοντας ιδανικά το γλυκό με παγωτό μαστίχα.