1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι, ακέρωτο
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κρόκους, χτυπημένους με λίγο γάλα και λίγη ζάχαρη για την επάλειψη
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά, ρίχνοντας στο τέλος λίγο λίγο τον χυμό πορτοκαλιού, ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και θα είναι αρκετά σφιχτή, όχι όμως ξηρή (μπορεί να χρειαστούμε λιγότερο ή και λίγο περισσότερο χυμό).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια, στο σχήμα που θέλουμε, και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε με το μείγμα κρόκων – ζάχαρης – γάλακτος και ψήνουμε για 25-30 λεπτά (προσοχή, αρπάζουν στο πιτς-φιτίλι).