Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμμυδόπιτα στριφτή

Κρεμμυδόπιτα στριφτή

0
kremidopita strifti

10-12 φύλλα χωριάτικα

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

500 γρ. ανθότυρο

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 ματσάκι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο φινόκιο, τριμμένο

3 αυγά

1 ½ φλ. αμυγδαλόψιχα σε πούδρα

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

2 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τον άνηθο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πάπρικα, τα κρεμμύδια με το φινόκιο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαλακώσουν τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά στη φωτιά να καραμελώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού στο ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψάκι. Απλώνουμε ένα από τα φύλλα και λαδώνουμε ελαφρά με το πινέλο. Στην άκρη του φύλλου βάζουμε λίγο από το μείγμα σχηματίζοντας μια λωρίδα. Στο υπόλοιπο φύλλο πασπαλίζου λίγη από την αμυγδαλόψιχα. Τυλίγουμε το φύλλο και το σφίγγουμε κλείνοντας μέσα τη γέμιση και δημιουργώντας ένα μακρύ ρολό. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Τοποθετουμε τα γεμισμένα φύλλα σε λαδωμένο ταψί σχηματίζοντας σαλίγκαρο. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Μεταφέρουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. Αν στο εικοσάλεπτο δούμε ότι η πίτα έχει ροδίσει πολύ, την σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…