Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Οι σχολικοί αγώνες που άλλαξαν την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου

Οι σχολικοί αγώνες που άλλαξαν την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου

0
oaka-web

Αναλυτικό ρεπορτάζ του «Ε» για τον λόγο που η ΕΠΟ όρισε τον τελικό αντί για Σάββατο 16/05 την Κυριακή 17/05

Στάση αναμονής από Skoda Ξάνθη μέχρι τον επαναληπτικό της Τετάρτης (29/04) με τον Ηρακλή όπου θέλει να «σφραγίσει» την πρόκριση

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από τον αργοπορημένο ορισμό και ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος ως γνωστόν ορίστηκε από την ΕΠΟ για την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Όπως είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, για τη διευκόλυνση των φιλάθλων των δύο φιναλίστ – και για τηλεοπτικούς λόγους – ο τελικός γινόταν Σάββατο, έτσι ώστε οι υποστηρικτές των ομάδων να έχουν το περιθώριο μετακίνησης στο ΟΑΚΑ και να ακολουθεί η Κυριακή όπου θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη βάση τους και να ξεκουραστούν.

«Κλεισμένο» το ΟΑΚΑ στις 16 Μαΐου για σχολικούς αγώνες

Το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησε η – λανθασμένη όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ – πληροφορία ότι για το Σάββατο 16 Μαΐου το ΟΑΚΑ είναι «κλεισμένο» για εκδήλωση πολιτιστικού χαρακτήρα (συναυλία), με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο τελικός για την Κυριακή 17/05.

Από το σχετικό ρεπορτάζ που έκανε το «Ε», ανακαλύψαμε ότι δεν θα γίνει καμία συναυλία την παραπάνω ημερομηνία στο ΟΑΚΑ, αλλά στο στάδιο θα φιλοξενηθούν σχολικοί αγώνες διαφόρων αθλημάτων.

Πρόκειται για τους αγώνες που διοργανώνει το COBIS (Council of British International Schools/Συμβούλιο Βρετανικών διεθνών σχολείων) και αφορούν μαθητές ηλικίας 5 έως 17 ετών.

Οι παραπάνω αγώνες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, σε όλο τον κόσμο και φέτος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Ελλάδα και το ΟΑΚΑ.

Το ελληνικό παράρτημα του βρετανικού κολλεγίου «StCatherines» είχε αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων και, εδώ και ένα χρόνο περίπου, είχε «κλείσει» το ΟΑΚΑ για να φιλοξενήσει στις παραπάνω ημερομηνίες τους αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος εκατοντάδες μαθητές από σχολεία απ’ όλο τον κόσμο.

Αρμόδια υπάλληλος του τμήματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΟΑΚΑ επιβεβαίωσε στο «Ε» την παραπάνω πληροφορία τονίζοντας:

«Οι σχολικοί αγώνες είχαν οριστεί εδώ και ένα χρόνο για να διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ το διάστημα 14-16 Μαΐου 2015. Οπότε ο ορισμός αγώνα για το Σάββατο 16 Μαΐου θα ήταν αδύνατος, μιας και θα πρέπει να μαζευτούν διάφορα υλικά και να προετοιμαστεί το στάδιο για τη φιλοξενία του τελικού».

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Ε» και ο καθηγητής φυσικής αγωγής του κολλεγίου «St. Catherines» κ. Κολυβάς ο οποίος δήλωσε:

«Οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες στο ΟΑΚΑ στο διάστημα 14-16/05/2015 έχουν προγραμματιστεί εδώ και ένα χρόνο και αφορούν αθλήματα στίβου, ποδοσφαίρου και κολύμβησης (σ.σ. για τον ίδιο λόγο τις παραπάνω ημερομηνίες είναι ¨κλεισμένο¨ και το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ). Από τότε που ως κολλέγιο αναλάβαμε την διοργάνωση των αγώνων μέχρι τώρα έχουν γίνει δεκάδες επαφές και έχουν προγραμματιστεί αφίξεις αποστολών από βρετανικά σχολεία απ’ όλο τον κόσμο οι οποίες θα παραμείνουν στην Αθήνα για κάποιο χρονικό διάστημα και οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα στον στίβο του ΟΑΚΑ και στο κολυμβητήριο».

Στάση αναμονής από Skoda Ξάνθη

Όπως φαίνεται λοιπόν, καθώς η διοίκηση του ΟΑΚΑ δεν μπορούσε να ακυρώσει το αθλητικό γεγονός ή να μεταθέσει τις ημερομηνίες, η απόφαση που πάρθηκε από την επιτροπή κυπέλλου της ΕΠΟ ήταν να μετατεθεί κατά μία ημέρα ο αγώνας.

Ο ορισμός του αγώνα για την Κυριακή 17/05 πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη όσο και από τον Ηρακλή, καθώς έχουν το λόγο τους να διαμαρτύρονται για την ημέρα του τελικού, μιας και όποια ομάδα και αν προκριθεί, οι φίλαθλοι της θα πρέπει να μετακινηθούν Κυριακή και να επιστρέψουν στη βάση τους ξημερώματα Δευτέρας που είναι εργάσιμη ημέρα.

Από τη στιγμή πάντως που δεν έχει γίνει ο επαναληπτικός όπου θα αποφανθεί το ποια ομάδα από Ξάνθη ή Ηρακλή θα δώσει το «παρών» στον τελικό, καμία ομάδα δεν μπορεί να εκφράσει επίσημα τις ενστάσεις της. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εφ’ όσον στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης προκριθεί η Ξάνθη, την αμέσως επόμενη ημέρα θα υπάρξει και επίσημη αντίδραση για τον ορισμό της ημερομηνίας. Κύκλοι της ξανθιώτικης ομάδας εξάλλου εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το ότι δεν ρωτήθηκαν καν πριν τον ορισμό του τελικού για την έδρα και ημερομηνία διεξαγωγής.

«Ασφαλώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι τώρα καθώς δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό. Εάν προκριθούμε όμως θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη μετακίνηση των φιλάθλων μας. Αφού το ΟΑΚΑ ήταν κλεισμένο για το Σάββατο 16 Μαΐου θα μπορούσαν να ορίσουν άλλη έδρα διεξαγωγής στην ίδια ημερομηνία ή να μεταφερθεί για το επόμενο Σάββατο (23/05)» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ηρακλής εάν καταφέρει και κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό και πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης αναμένεται να αντιδράσει ανάλογα.

Η ομάδα που ευνοείται από τις εξελίξεις πάντως είναι ο Ολυμπιακός, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί στον τελικό μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα στη Ριζούπολη με τον Απόλλων Σμύρνης, με την πλειοψηφία των φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» να μην έχουν εξάλλου κανένα πρόβλημα να μεταβούν στο γήπεδο είτε ο τελικός γινόταν Σάββατο ή Κυριακή, καθώς θα διανύσουν μέσα σε λίγα λεπτά με τον ηλεκτρικό μία απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον Πειραιά στο ΟΑΚΑ (εκτός απ’ όσους ταξιδέψουν από την επαρχία).

Πλέον απομένει να δούμε την ομάδα που το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης θα αναδειχθεί «φιναλίστ» απέναντι στον Ολυμπιακό και ποιες κινήσεις θα κάνει σε μία προσπάθεια να δοθεί – έστω την τελευταία στιγμή – μία λύση που θα είναι ευνοϊκή και ισότιμη για τους φιλάθλους και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα η εξέλιξη στο ζήτημα φανερώνει ότι η επιτροπή κυπέλλου της ΕΠΟ σχεδίασε με λανθασμένο τρόπο τη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, με αποκορύφωμα την εμπλοκή που υπήρξε με την ημερομηνία του τελικού. Πάντως δεδομένο είναι ότι εφ’ όσον δεν μπορούσε να ορίσει για τις 16 Μαΐου το παιχνίδι, δεν είχε πολλά περιθώρια για αλλαγή έδρας καθώς υπήρχε η σχετική ανακοίνωση στην προκήρυξη του κυπέλλου όπου είχε οριστεί το ΟΑΚΑ και για να αλλάξει η έδρα έπρεπε να συγκληθεί ΓΣ σε μία διαδικασία που ενδεχομένως να έπαιρνε έως και ένα μήνα, ενώ ο τελικός πρέπει να γίνει πριν τα πλέι – οφ της Super League ώστε να αναδειχθεί αν θα δοθεί μέσω αυτού το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου (θα το πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο ενώ σε περίπτωση που πάρει το κύπελλο ο Ολυμπιακός ο φιναλίστ δεν παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα δοθεί στον 4ο των πλέι – οφ).

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …