Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 9 θέσεις Εφοριακών στην Ξάνθη

9 θέσεις Εφοριακών στην Ξάνθη

0

Χίλιες τετρακόσιες ογδόντα θέσεις τακτικού προσωπικού περιλαμβάνει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κάλυψη άμεσων αναγκών στο δημοσιονομικό και ελεγκτικό έργο που τελεί. Εξάλλου σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις αρμοδίων υπουργών η ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία στοχεύει στην άμεση στελέχωση του.

Ήδη το ΑΣΕΠ προετοιμάζεται για την έκδοση προκήρυξα για 450 μόνιμους Εφοριακούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προσληφθούν ως Ελεγκτές Εσόδων και θα διοριστούν στην αντίστοιχη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αναφορικά με τις ευρύτερες ανάγκες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες καταγράφονται στο υποβληθέν αίτημα, αφορούν οκτώ εποπτευόμενοι φορείς του, από τους οποίους περισσότερες θέσεις συγκεντρώνουν οι εξής δύο:

Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων, 1.140 θέσεις, και

Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας, 272 θέσεις.

Στη Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης κατανέμονται 33 Θέσεΐ5, στο Νομικό Συμβούλιο Κράτους και στη Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής από 13 θέσεις, οκτώ στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, τρεις στο ΣΔΟΕ και δύο θέσεις στη Γ. Γ. Οικονομικής Πολιτικής.

Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, εκ των οποίων 1.183 για πτυχιούχοι ΑΕΙ, 149 για πτυχιούχοι ΤΕΙ, 88 για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 60 αποφοίτου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου είναι εξής δύο:

ΠΕ Εφοριακών, 908 θέσεις, και

ΠΕ Τελωνειακών, 157 θέσεις.

Aς σημειωθεί, ωστόσο, ότι η κάλυψη ενός μέρους των θέσεων στις δύο παραπάνω ειδικότητες ενδέχεται πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας μετάταξης από το σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο προς το παρόν έχει καταργηθεί.

Αναφορικά με τις λοιπές ειδικότητες που χρειάζονται οι υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία τους είναι εξής: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (117 θέσεις), ΠΕ Μηχανικών (116 θέσεις ), ΤΕ Μηχανικών (52 θέσεις), Πληροφορικής (30 θέσεις), ΥΕ Φυλάκων (23 θέσεις), ΥΕ Εργατών (16 θέσεις) και ΥΕ Επιμελητών/Κλητήρων (13 θέσεις).

Το αίτημα περιλαμβάνει, επίσης την κάλυψη θέσεων της ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Εργατών, ΔΕ Κοπτών/Βιβλιοδετών, ΔΕ Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτροτεχνιτών, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Ηλεκτρολόγου, ΔΕ Υδραυλικών, ΠΕ Νομικών ΤΕ Γραφιστών, ΤΕ Μηχανολόγου κ ΥΕ Καθαριστών.

9 θέσεις εφοριακών στην Ξάνθη

Στην κατανομή των θέσεων στην Ξάνθη αντιστοιχούν 9 θέσεις στην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

Έληξε χθες η προθεσμία για τις 32.433 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

412 θέσεις στο δήμο Ξάνθης – 70 θέσεις στο Δ. Αβδήρων – 73 θέσει στο δήμο Μύκη και 26 θέσει στο δήμο Τοπείρου

Έως τις 12 το μεσημέρι (Δευτέρα) είχαν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν την ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα που αφορά στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών στους δήμους της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων έγινε αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

192.571 αιτήσεις για 32.433 θέσεις πεντάμηνης εργασίας

Τους 192.571 έφτασε ο αριθμός των ανέργων που υπέβαλαν στον ΟΑΕΔ αιτήσεις για να διεκδικήσουν τις 32.433 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης που θα «ανοίξουν» στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ο αριθμός – ρεκόρ επιβεβαιώνει την έκταση και την ένταση του προβλήματος της ανεργίας και την αναζήτηση ακόμη και προσωρινής εργασίας. Όσοι από τους ανέργους επιλεγούν με το σύστημα της μοριοδότησης για να απασχοληθούν στους δήμους θα αμείβονται με 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως, αν είναι κάτω των 25 ετών και 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως, αν είναι ηλικίας πάνω από 25 ετών. Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει και δεύτερο πρόγραμμα για άλλους 19.000 ανέργους που θα τοποθετηθούν στο Δημόσιο και σε περιφέρειες.

Αναλυτικά οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους του νομού μας

Δήμοι

 

Θέσεις

 

Δήμος Αβδήρων

 

70

 

Δήμος Μύκης

 

73

 

Δήμος Ξάνθης

 

243

 

Δήμος Τοπείρου

 

26

 

ΣΥΝΟΛΟ

 

412

 

35 θέσεις διοικητικές στην Ξάνθη

2 στα Άβδηρα και 2 στον Τόπειρο

Οι θέσεις αντιστοιχούν σε πάνω από 72 ειδικότητες όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης

Οκτώ χιλιάδες θέσεις μόνιμου προσωπικού περιλαμβάνει το αίτημα του υπουργείου Παιδείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη στελέχωση, μεταξύ άλλων, των Γενικών Γραμματειών, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως διοικητικό και άλλο βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό, το οποίο λείπει από δεκάδες φορείς του υπουργείου, έκτων οποίων 3.700 περίπου σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και 4.300 στους λοιπούς φορείς του υπουργείου.

Ειδικότερα, 1.670 θέσεις οφείλουν να καλυφθούν για τη στελέχωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, 696 για τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 538 για τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 659 για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη και τις Δημόσιες και Τοπικές Βιβλιοθήκες ζητούνται 291 άτομα, για τη Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων (πρώην Κεντρική Υπηρεσία), 272 θέσεις, για τα ΚΕΔΔΥ, 167 και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 29 θέσεις.

Οι θέσεις αντιστοιχούν σε πάνω από 72 ειδικότητες όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης, από τις οποίες οι πολυπληθέστερες είναι οι ακόλουθες:

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Διοικητικού, 1.428 θέσεις,

ΔΕ, ΥΕ Επιμελητών /Κλητήρων, 612 θέσεις,

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού, 568 θέσεις,

ΠΕ, ΔΕ» ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού, 506 θέσεις,

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Πληροφορικής, 483 θέσεις, και

ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού,

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει μεταξύ άλλων Γενικές Γραμματείες, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

35 θέσεις στην Ξάνθη

Στην κατανομή η Ξάνθη έχει 35 θέσεις και από 2 θέσεις ο δήμος Αβδήρων και ο δήμος Τοπείρου.

Αρχές Μαΐου η νέα προκήρυξη για τις 20.000 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας

Ποια υπουργεία θα έχουν τη μερίδα του λέοντος

Σε προσλήψεις περίπου 20.000 ατόμων αναμένεται να προχωρήσουν περιφέρειες, υπουργεία και εποπτευόμενοι φορείς εντός του Μαΐου. Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το δεύτερο σκέλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που θα αφορά 20.000 θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 77 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και ειδικότητες, ενώ για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει µοριοδότηση για τα άτομα µε αναπηρία (ΑµεΑ). Η πρώτη πρόσκληση θα γίνει για την κάλυψη 720 θέσεων φύλαξης στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τη µερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα διεκδικήσουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το πρόγραμμα προβλέπει συμβάσεις για 5 μήνες και μισθό 431,75 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και 495,25 ευρώ για τους άνω των 25 ετών.

Πρόγραμμα για 23.000 ανέργους με αυξημένη επιδότηση

Με σημαντικές τροποποιήσει θα «τρέξουν» μέσα στον Μάιο δύο νέα προγράμματα κατάρτισα και απασχόλησης για 23.000 ανέργους από 18 έως 29 ετών. Η βασική αλλαγή αφορά στο ποσό επιδότησα των καταρτιζόμενων ανέργων, το οποίο είναι σημαντικά αυξημένο.

Στόχος του υπουργείου είναι τα προγράμματα να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ανέργων.

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί πως με τον με τον νέο σχεδιασμό στο πρόγραμμα κατάρτισης εισάγεται και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Αναλυτικά τα δύο προγράμματα που θα τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα είναι τα εξής:

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης 15.000 ανέργων. Το πρόγραμμα-προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ- απευθύνεται σε νέους έως 24 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής- επαγγελματικού προσανατολισμού, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων καθώς και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics), λιανικό εμπόριο, διεθνές εμπόριο (έμφαση στον πρωτογενή τομέα), τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

Τα βασικά σημεία του τροποποιημένου προγράμματος είναι τα εξής:

Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνει σε δύο στάδια ώστε να συνδυάζεται η θεωρία με την πρακτική στις επιχειρήσεις. Αρχικά θα υπάρχουν 60 ώρες κατάρτιση στην έναρξη της δράσης, ενώ στο δεύτερο στάδιο προ-βλέπονται 60 ώρες θεωρίας μετά την υλοποίηση ενός μήνα πρακτικής άσκησης.

Η κατάρτιση θα γίνει με βάση τα εγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα. Οι πάροχοι κατάρτισης (ΚΕΚ) θα εμπλακούν μόνο στη κατάρτιση η οποία θα γίνει με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών που θα δημιουργηθούν με βάση τα επαγγελματικά περιγράμματα.

Θα δημιουργηθεί ειδικό μητρώο των επιχειρήσεων των κλάδων που θα ζητούν ανέργους για πρακτική άσκηση (ανά ειδικότητα και περιοχή). Στις αιτήσεις θα αναφέρονται ο αριθμός των ατόμων (ανά ειδικότητα) που διατίθεται η επιχείρηση να απασχολήσει, ο αριθμός των απασχολουμένων και η περιφέρεια δραστηριοποίησης.

Οι επιχειρήσεις όπου θα κάνουν πρακτική οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταζής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Ειδικότερα, σε περίπτωση που συντρέξει μείωση προσωπικού ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την απόλυση να προβεί σε νέα πρόσληψη, ούτως ώστε να διατηρείται σταθερός αριθμός υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στον αριθμό του προσωπικού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των πρακτικά ασκούμενων. Προβλέπεται επίσης η εντατικοποίηση των ελέγχων από τον δικαιούχο του προγράμματος και το ΣΕ- ΠΕ.

Οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν με την έ-ναρξη στην «Εργάνη» τους ανέργους που θα απασχολήσουν για πρακτική άσκηση.

Προβλέπονται υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής υποστήριξης των κα-ταρτιζομένων και παρακολούθησης μέχρι 6 μήνες μετά το τέλος της κατάρτισης τού πόσοι έχουν ενταχθεί σε θέσεις απασχόλησης

Κατάρτιση στον τουρισμό για 8.000 νέους

Το πρόγραμμα Voucher για τον τουρισμό, με προϋπολογισμό 29,8 εκατ., θα καλύψει 8.000 ανέργου από 25 έως 29 ετών που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και απόφοιτοι δευςτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με τις νέες ρυθμίσεις το 63% του κονδυλίου θα πηγαίνει στους ανέργους και το 27% θα απορροφάται από τους παρόχους κατάρτισης. Έτσι:

Οι αποδοχές για τους ανέργους διαμορφώνονται στα 2.320 ευρώ μεικτά (2.180

καθαρά) για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα 2.544 μεικτά (2.390 καθαρά) για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πάροχοι (θεωρητική κατάρτιση, συμβουλευτική, υποστήριξη πρακτική άσκηση,

επόπτες, διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών πιστοποίησης) θα έχουν κονδύλι 1.006 ευρώ για τριτοβάθμιους και 1.020 ευρώ για δευτεροβάθμιους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οκτώ προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης

Οι ειδικότητες  αφορούν απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) Ο  Δή…