Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Ξάνθη μπορείς να προκριθείς!

Κύπελλο Ελλάδας: Ξάνθη μπορείς να προκριθείς!

0
gipedo-skoda

Σήμερα (21:30) ο επαναληπτικός ημιτελικός με τον Ηρακλή στο «Skoda Ξάνθη Arena»

Αναλυτικά οι αποστολές των δύο ομάδων και τα τελευταία νέα πριν το κρίσιμο παιχνίδι

Η προετοιμασία των δύο «μονομάχων» ολοκληρώθηκε χθες και Skoda Ξάνθη – Ηρακλής είναι έτοιμοι για τη σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση που θα κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Απρόοπτο με Φλίσκα

Με ένα δυσάρεστο απρόοπτο ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη, καθώς στην τελευταία προπόνηση ο Κώστας Φλίσκας τραυματίστηκε στο πόδι (δικέφαλο) και αποχώρησε από τις ασκήσεις. Έτσι ο έμπειρος μέσος έμεινε εκτός αποστολής και θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Εκτός παρέμειναν λόγο τραυματισμού και οι Λισγάρας – Ζαρόπουλος, ενώ για λόγους τακτικής δεν συμπεριλήφθηκαν στη 18άδα οι Γκομσί, Κομεσίδης, Μπέλιτς, Βάλτερ Μπαλούφο, όπως και οι νεαροί Γκαραβέλης, Κολαράς, Ορφανίδης Λ., Πασχαλάκης.

Η αποστολή της Ξάνθης

Χωρίς να υπολογίζει στις παραπάνω απουσίες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή ενόψει του σημερινού αγώνα που αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Κυριακίδης, Νίκος Αναστασόπουλος.

Αμυντικοί: Μανώλης Μπέρτος, Δήμος Μπαξεβανίδης, Φερνάντο Γουάλας, Χρήστος Καρυπίδης, Δημήτρης Γούτας, Τάσος Παπάζογλου.

Μέσοι: Κριστιάν Ομπόντο, Θοδωρής Βασιλακάκης, Μανώλης Παπαστεριανός, Αντριάν Λουσέρο, Σίλβα Κλέιτον, Πέτρος Ορφανίδης, Παναγιώτης Τριάδης.

Επιθετικοί: Καρίμ Σολτάνι, Παντελής Καπετάνος, Αντώνης Ράνος.

Όπως όλα δείχνουν ο Ρουμάνος τεχνικός θα παρατάξει την 11άδα που χρησιμοποίησε τις περισσότερες φορές στα προηγούμενα ματς και ειδικότερα στα κρίσιμα.

Αυτή πιθανότατα θα αποτελείται από τον Κυριακίδη στη θέση κάτω από τα δοκάρια, τους Μπαξεβανίδη (δεξιά) – Γουάλας (αριστερά) – Γούτα και Καρυπίδη στο κέντρο τα άμυνας, στη μεσαία γραμμή τους Ομπόντο – Παπαστεριανό (ή Βασιλακάκη) ως «κόφτες» και τον Κλέιτον με πιο δημιουργικό ρόλο, στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής τον Σολτάνι και αντίστοιχα αριστερά τον Λουσέρο και προωθημένο στην κορυφή της επίθεσης τον Καπετάνο.

Το ζητούμενο για τον προπονητή της Skoda είναι να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει το γκολ με επιθέσεις που θα περνούν κυρίως από τα πόδια του Κλέιτον, ή με κάποιες δημιουργικές προσπάθειες από τα άκρα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι θα «ανοιχτούν» στην προσπάθεια τους να βρουν κάποιο γκολ.

Χωρίς τέσσερις ο Ηρακλής

Με τέσσερις απουσίες ολοκλήρωσε χθες ο Ηρακλής την προετοιμασία του για τη ρεβάνς Κυπέλλου της Τετάρτης με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιαννίκογλου, Τόσκα, Στάμου και Ιντζόγλου. Έτσι επέλεξε 21 παίκτες στην αποστολή η οποία αναχώρησε χθες με προορισμό την Ξάνθη όπου θα διανυκτέρευε.

Αναλυτικά η αποστολή του Ηρακλή για τον σημερινό αγώνα: Χουάντερσον, Λαδάς, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Ζαμπάζης, Κυριακίδης, Ρουγκάλας, Λουκίνας, Περόνε, Σιατραβάνης, Κάσσος, Πασάς, Τσιλιανίδης, Τσιλιγκίρης, Αγγελούδης.

Τα «σενάρια» πρόκρισης

Το πλεονέκτημα δύο αποτελεσμάτων έχει υπέρ της η Skoda Ξάνθη, μετά τη νίκη 0-1 επί του Ηρακλή στο πρώτο ματς που έγινε πριν τρεις εβδομάδες στο «Καυτανζόγλειο».

Έτσι η ξανθιώτικη ομάδα για να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης θέλει είτε νίκη (π.χ. 1-0, 2-0, 2-1, 3-2 κλπ.), ή ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ (π.χ. 0-0, 1-1, 2-2 κλπ.). Μοναδική περίπτωση να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση είναι να λήξει με νίκη του Ηρακλή 0-1, οπότε θα χρειαστεί το έξτρα 30λεπτο και, αν το σκορ παραμείνει 0-1 η πρόκριση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ ο Ηρακλής θα κάνει την ανατροπή και θα πάρει αυτός την πρόκριση στον τελικό σε περίπτωση που νικήσει έχοντας πετύχει δύο ή περισσότερα γκολ (π.χ. 0-2, 1-2, 1-3, 2-3 κλπ.).

Διαιτητές

Ορίστηκαν οι διαιτητές των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης. Την αναμέτρηση στο γήπεδο των Πηγαδίων μεταξύ της Skoda Ξάνθη και του Ηρακλή θα διευθύνει ο Στυλιαράς Δημήτρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), με βοηθούς τους κ.κ. Γκάγκα Δημήτρη (ΕΠΣ Λάρισας) – Τάτση Δημήτρη (ΕΠΣ Ηπείρου) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Καραβασίλης Βασίλης (ΕΠΣ Καβάλας).

Να σημειώσουμε ότι σήμερα θα διεξαχθεί και ο άλλος επαναληπτικός ημιτελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό – Απόλλων Σμύρνης, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στον τελικό μετά το 0-3 του πρώτου ματς στη Ριζούπολη. Στο ματς του «Καραϊσκάκη» διαιτητής ορίστηκε ο Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών).

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…