Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θα «ζήσει» η Καρδιολογική!

Θα «ζήσει» η Καρδιολογική!

0
nosokomio xanthis exo-empros

Χ. Ζεϊμπέκ: «Δίνουμε μάχη η καρδιολογική να συνεχίσει να λειτουργεί πάση θυσία …» – Επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας

Προσωρινή λύση με καρδιολόγο από Κομοτηνή – Εργώδης προσπάθεια και από τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη

Σ’ έναν αγώνα δρόμου για να μην σταματήσει να λειτουργεί η «καρδιά» του νοσοκομείου μας, η Καρδιολογική Κλινική, μετά την τελευταία δυσμενή εξέλιξη με την αποχώρηση με άδεια ενός έτους άνευ αποδοχών της Διευθύντριας κας Μπρίκα, βρίσκονται οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές κύριοι Ζεϊμπέκ και Γιαννακίδης όπως επίσης και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Παυλίδης. Η προσπάθεια στη φάση αυτή έχει στόχο να υπάρξει μια μεταβατική λύση που θα κρατήσει όρθια την Κλινική και στην συνέχεια να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση με την πρόσληψη ενός Επιμελητή Α’ που θα εκτελεί χρέη Διευθυντού και 2 επικουρικών Καρδιολόγων.

Χ. Ζεϊμπέκ: «Δίνουμε μάχη η καρδιολογική να συνεχίσει να λειτουργεί πάση θυσία …»

Αποτελεί δέσμευση και προσωπικό στοίχημα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ και Σ. Γιαννακίδη να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της Καρδιολογικής του νοσοκομείου Ξάνθης. Οι δυο τους επισκέφτηκαν το βράδυ της Κυριακής 1 Μαρτίου το νοσοκομείο και συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου, ενώ όλο αυτό το διάστημα έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας με τον αρμόδιο αν. υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό και τον ΔΥΠεάρχη κ. Καλτσίδη μεταφέροντας το πρόβλημα και επιζητώντας λύση: «Το πρόβλημα της υποστελέχωση της Καρδιολογικής προέκυψε το 2011 όταν άρχισε να διαλύεται το ΕΣΥ. Εμείς καλούμαστε να βρούμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που δημιούργησαν άλλοι και όλες μας οι προσπάθειες έχουν στόχο να δοθεί μια μόνιμη λύση στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν κλείσει η Καρδιολογική κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο Ξάνθης γιατί χωρίς καρδιολόγο δεν θα λειτουργεί και η Χειρουργική και άλλα τμήματα. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Η Καρδιολογική θα συνεχίσει τη λειτουργία της πάση θυσία».

Προσωρινή λύση με καρδιολόγο από Κομοτηνή

Όπως ανέφερε ο κ. Ζεϊμπέκ μετά από συνομιλία του με τον αν. υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό ήδη δρομολογείται μια προσωρινή λύση σε συνεργασία με τον ΔΥΠεάρχη Μακεδονίας – Θράκης. Συγκεκριμένα η θέση θα καλυφθεί με απόσπαση γιατρού από την Κομοτηνή. Αυτό όμως είναι μια μεταβατική φάση μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και να στελεχωθεί σωστά η Κλινική που είναι στις προθέσεις του υπουργείου όμως προαπαιτούνται κάποιες διαδικασίες: «Αυτά είναι μια προσωρινή λύση για να μείνει όρθια η κλινική. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η μόνιμη λύση με πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού και αυτό θα γίνει μακροπρόθεσμα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται», επισημαίνει οκ. Ζεϊμπέκ. Να σημειώσουμε ότι σ’ ότι αφορά την αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων ο κ. Ζεϊμπέκ είπε ότι αυτό είναι ένα δευτερεύον ζήτημα που αυτή τη στιγμή δεν απασχολεί κανένα.

Εργώδης προσπάθεια και από τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη

Άμεση και συνεχής είναι η προσπάθεια και του περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη ο οποίος όπως ανέφερε στο «Ε» έχει μιλήσει μ’ όλους τους εμπλεκομένους για το θέμα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή είχε επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τη Κυριακή με τον αν. υπουργό κ. Ξανθό ενώ έστειλε επιστολή στον ΔΥΠεάρχη κ. Καλτσίδη και προς τους βουλευτές. Όπως σημείωσε ο κ. Παυλίδης το θέμα είναι σε κάλο δρόμο και ότι έχει τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει σε πρώτη φάση μεταβατική λύση και στην συνέχεια οριστική. Σε κάθε περίπτωση – όπως είπε – ή Καρδιολογική Κλινική θα συνεχίσει την λειτουργία της. Αυτός είναι ο στόχος και σ’ αυτόν συγκλίνουν οι προσπάθειες όλων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…