Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μετάθεση για τον Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Νίκου Πιπερίγκου

Μετάθεση για τον Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Νίκου Πιπερίγκου

0
piperigos 2

Έφυγε για Αθήνα πριν δυο μέρες. Άγνωστο παραμένει αν θα αντικατασταθεί

Φήμες για κατάργηση της υπηρεσίας

Ανακατατάξεις με πιθανότητα έως και λειτουργικών αλλαγών έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μετάθεση του Διευθυντού του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων κ. Νίκου Πιπερίγκου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Πιπερίγκος αποχώρησε πριν δύο μέρες από την Ξάνθη όπου υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Έφυγε από το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων ο Νίκος Πιπερίγκος

Ακέφαλο μένει το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης, μιας υπηρεσίας του Υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόφαση της νέας πολιτικής του ηγεσίας για μετάθεση του κ. Νίκου Πιπερίγκου. Έτσι αυτή τη στιγμή λειτουργεί με δύο υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ αβέβαιο παραμένει και το μέλλον της εν λόγω υπηρεσίας!

Θα κλείσει το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων;

Μόνο ο υπουργός Εξωτερικών μπορεί ν’ απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα. Ωστόσο έχει αναπτυχθεί μια φημολογία ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών προτίθεται να καταργήσει την εν λόγω υπηρεσία. Αυτή η φημολογία βασίζεται στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί περιττή και άνευ αντικειμένου μια τέτοια υπηρεσία με το σκεπτικό ότι τα θέματα της μειονότητας είναι εσωτερικά θέματα και συνεπώς αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και όχι του υπουργείου Εξωτερικών. Η μετάθεση του κ. Πιπερίγκου ενισχύει αυτό το ενδεχόμενο καθώς δεν έχει προβλεφθεί η αντικατάστασή του. Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν θα καταργηθεί τελικά η υπηρεσία αλλά θα αναμορφωθεί. Να σημειώσουμε ότι την κατάργηση της εν λόγω υπηρεσίας επιζητούσαν κατά καιρούς πολιτικοί παράγοντες της μειονότητας και το τουρκικό προξενείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…