Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταλιατέλες με θαλασσινά

Ταλιατέλες με θαλασσινά

0
taliateles-thalassina

-1200 γρ φρέσκα θαλασσινά, γιαλιστερές, κυδώνια κτλ

-1 πακέτο ταλιατέλες

-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

-2 σκελίδες σκόρδο

-1 κρεμμύδι ξερό

-150 ml λευκό κρασί

-Αλάτι- πιπέρι

-Πάπρικα γλυκιά και καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού

-2 τεμ χοντροκομμένες ντομάτες ή ντοματίνια

-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

-ποτήρι νερό

 Πλένουμε καλά τα θαλασσινά και τα τρίβουμε εξωτερικά με βούρτσα ή σφουγγάρι. Σε κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τα θαλασσινά, τα αχνίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Βγάζουμε τα θαλασσινά με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι κι όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε, το νερό το στραγγίζουμε και το κρατάμε. Αφού κρυώσουν λίγο αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τη ψίχα και κρατάμε με κέλυφος μερικά για να διακοσμήσουμε τα πιάτα. Βάζουμε σε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα, το πιπέρι και τις πάπρικες και σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το στραγγισμένο νερό που αχνίσαμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 -7 λεπτά. Αλατίζουμε, βάζουμε και την ντομάτα, πιπέρι και τον μαϊντανό στο τέλος. Αποσύρουμε από τη φωτιά κουνώντας την κατσαρόλα για να ανακατευτούν. Παράλληλα έχουμε βάλει τις ταλιατέλες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην άδεια κατσαρόλα μαζί με ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη), προσθέτουμε τα θαλασσινά μας, ανακατεύουμε κι είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…