Σχόλια 28/03/15

0
panteleimon 4
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Καμμένος από την 25η Μαρτίου όταν του είπαν ότι χειροκροτούσε τα γερμανικά οπλικά συστήματα που πήρε μίζες ο Άκης…


Είκοσι χρόνια ποιμαντορία
Με τον προσήκοντα σεβασμό ως εκ του αξιώματος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ευχόμαστε να είναι «Πολλά τα έτη» της ποιμαντικής παρουσίας του Σεβασμιωτάτου στο νομό μας.
Η πρώτη εικοσαετία συμπληρώθηκε ήδη και πέρασε «σαν μια μέρα». Με έργο ποικίλο και μεγάλο. Με προσφορά Αγάπης προς όλους. Χωρίς ενασχολήσεις πέραν των ορίων της ιερατικής αρμοδιότητάς του κι αυτό το τονίζουμε ιδιαιτέρως. Διότι όλοι είναι τέκνα του Θεού και έτσι αντιμετωπίστηκαν.
Φρέσκια εξάλλου είναι η μνήμη από την υποδοχή τότε, του νέου Μητροπολίτη Παντελεήμονα, όταν χιλιάδες κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με συγκίνηση κι ελπίδα για μια νέα περίοδο της Μητρόπολης Ξάνθης, η οποία όντως υπήρξε και σίγουρα θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
«Ε»


Θα πληρώσει τώρα το χαράτσι
Θυμάστε αγαπητοί αναγνώστες που το 2013 κάποιοι έλεγαν τότε στους φορολογούμενους να μην πληρώσουν το χαράτσι με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Και κάποιοι το έκαναν γιατί δεν είχαν χρήματα (οι λιγότεροι) και άλλοι (οι πολλοί) από την εκτίμηση πως αυτό θα ξεχαστεί εάν δεν πληρωθεί ή θα χαριστεί.
Αμ δε! Έρχεται η λυπητερή για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους που θα κληθούν τώρα να πληρώσουν το χρέος τους!
Μάλιστα τους καλεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να πληρώσουν το χρέος τους, το γνωστό Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέχρι το τέλος Απριλίου, είτε να το εντάξουν στη νέα ρύθμιση των εκατό δόσεων με ελάχιστη μηνιαία καταβολή δόσεων 20 ευρώ.
Η κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα, τα Ταμεία είναι σχεδόν άδεια, οπότε ξεσκονίζονται τα παλιά χρέη…
«Ε»


Σκουπίζουν ρευστό απ’ όπου βρουν
Τα αποθεματικά των νοσοκομείων, φορέων του δημοσίου, ΔΕΚΟ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ και τώρα της Περιφέρειας Αττικής μαζεύει η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα. Και όπου αλλού βρουν λεφτά θα τα σκουπίσουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες (Είναι βλέπετε και οι πελάτες του Κατρούγκαλου που περιμένουν στην ουρά για πρόσληψη)…
Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν μερικούς μήνες οι σημερινοί κυβερνώντες ως αντιπολίτευση τότε, κατακεραύνωναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι κατέστρεψαν τα Ταμεία με το PSI και τώρα έρχονται οι ίδιοι και με τον ίδιο τρόπο να τα αποτελειώσουν…


Θλίψη και προβληματισμός
Αχ Ελλάδα μου εσύ, λέει ο ποιητής με πόνο αλλά και αγωνία για τη χώρα που πληγώνει το λαό της, έναν λαό ευκολόπιστο και ιδιόμορφο, που ζει εδώ και χρόνια στην ύφεση και την οικονομική κρίση. Και αναστενάζει τούτος ο λαός ακόμη περισσότερο και θλίβεται όταν μαθαίνει πως στις χώρες Ισπανία και Πορτογαλία πως πνέει άνεμος ανάπτυξης. Πως οι νότιες χώρες πάτησαν ήδη γκάζι και ξεπερνούν την κρίση και τα προβλήματα και οι προβλέψεις είναι πολύ καλές για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Θλίβεται λοιπόν ο Έλληνας, θυμώνει για τα εδώ τεκταινόμενα που δεν αλλάζουν, μένουν μίζερα και ανόητα. Όταν βλέπει κι ακούει τους πολιτικούς να λένε μόνον λόγια και να μην κάνουν τίποτε. Να μην αλλάζουν οι ίδιοι και να προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν και το λαό με το παράδειγμά τους.
Αντιθέτως γυρίζουν πίσω, αντιμάχονται μεταξύ τους για την εξουσία, για τον κρατισμό, για τις συντεχνίες, για διορισμούς στο δημόσιο πάλι.
Και οι μήνες φεύγουν, η χώρα βουλιάζει, η αγορά στενάζει, οι υπουργοί σαν να μην ζούν στη χώρα, συμπεριφέρονται τελείως αντίθετα και αρνητικά. Και δεν παραδειγματίζονται από την Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο. Μένουμε εκεί στάσιμοι, με δηλώσεις στις τηλεοράσεις, όταν τα δις του Ντράγκι πηγαίνουν αλλού εκτός της χώρας μας.
Θλίψη και ερωτηματικά: Πότε η ελληνική πολιτική σκηνή θα καταλάβει τι γίνεται γύρω της. Πότε θα κάνει την υπέρβαση; Πότε θα δει το συνολικό συμφέρον του λαού από το ατομικό; Και πότε θα αποφασίσουν, οι πολιτικοί να συνεργαστούν τα κόμματα για έναν και μοναδικό σκοπό, να σώσουν τη χώρα, να αναπτύξουν τις δυνατότητές της, να πάρουν μέτρα για να ξεκινήσει η ανάπτυξη;
«Ε»


Χωρίς κιγκλιδώματα και χωρίς μνήμη
Ήταν 28η Οκτωβρίου 2012 όταν ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον νυν Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, με σημαίες και υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου Κάρολου Παπούλια είχε προσπαθήσει να εισβάλει στο χώρο της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να διακόψουν την εκδήλωση διαμαρτυρόμενοι για την τότε μνημονιακή πολιτική. Έκτοτε οι παρελάσεις γίνονταν με κιγκλιδώματα στους χώρους των επισήμων, ακριβώς για να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες από συγκεκριμένους ανθρώπους.
Εν έτη 2015, τα κιγκλιδώματα βγήκαν από τους χώρους των επισήμων για το λόγο ότι ο κ. Κουράκης και οι ομοϊδεάτες του είναι πια στην απέναντι όχθη, είναι κυβέρνηση, και δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν αντίστοιχες ενέργειες από την σημερινή αντιπολίτευση.
Ο κ. Κουράκης βέβαια προς τιμήν του, δεν πήγε σε κάποια παρέλαση ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Τίμησε την παλιά του θέση και δράση, ενάντια στις παρελάσεις και στην αισθητική τους. Πράγμα που δεν έκαναν οι περισσότεροι συνάδελφοί του και συναγωνιστές του, που ξέχασαν τις βρισιές, το μπάχαλο και τα γιαουρτώματα που έκαναν στο παρελθόν και προχθές γεμάτοι εθνική υπερηφάνεια (γιατί άραγε;) πανηγύριζαν για την πτώση των κιγκλιδωμάτων και τη νέα αισθητική που προσέδωσε στο θεσμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτά για να θυμούνται όσοι έχουν κοντή μνήμη…


Ρημάζει το Τουριστικό Αβδήρων
Τέλειωσαν τα ψέματα με το Τουριστικό στην Σκάλα Αβδήρων. Και ειπώθηκαν πολλά…
Τώρα θα λειτουργήσει, του χρόνου θα λειτουργήσει , να προέκυψε πρόβλημα με το πρόγραμμα, να κάτι στον φάκελο… να η γραφειοκρατία, να αυτό, να εκείνο! Το πράγμα φάνηκε ότι η επένδυση του συγκεκριμένου ιδιώτη επιχειρηματία για κάποιους λόγους δεν προχωράει. Κι έχει πάνω από μια 5ετία αυτή η υπόθεση. Ήδη οι κτιριακή υποδομή που έχει ολοκληρωθεί χρόνια τώρα, ρημάζει και χρειάζεται συντήρηση. Κι είναι κρίμα γιατί θα μπορούσε να δώσει ζωντάνια, να προσελκύσει κόσμο σ’ όλη την γύρω περιοχή, όπως παλιότερα – οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται – τί επισκεψιμότητα είχε η Σκάλα Αβδήρων τότε που λειτουργούσε το Τουριστικό. Τώρα τί έφταιξε και δεν προχώρησε η επένδυση και εκτός αυτού παραμένει και δεσμευμένο το ακίνητο τόσα χρόνια είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί. Αν μη τι άλλο τουλάχιστον να αποδεσμευτεί και να το πάρει κάποιος άλλος αφού ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να το λειτουργήσει .
Μ.Ξ.


Έμφαση στον Πολιτισμό με 3 εργάκια….
Έμφαση στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό δίνει -σύμφωνα με τις δηλώσεις του – ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης και σ’ αυτό στοχεύει το Τεχνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τους ΚΑΠ και πόρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που εγκρίθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου. Απ’ ότι είδαμε για την Π.Ε. Ξάνθης προβλέπονται 3 μόνο έργα προϋπολογισμού όλα μαζί 100.000 ευρώ. Και είναι: Ανάδειξη ανάγλυφου Μίθρα στις Θέρμες Ξάνθης •Μελέτη για την αποκατάσταση και ανάδειξη φρουρίου της Ξάνθειας στην Ξάνθη. •Αποκατάσταση και φωτισμός στο κάστρο της Ξάνθης. Την ίδια στιγμή για την Δράμα προβλέπονται 5 έργα! Τώρα με μια μελέτη για το ανάγλυφο και άλλες δύο για την ανάδειξη και τον φωτισμό του κάστρου , έμφαση στον πολιτισμό δεν το λες!
Έτσι για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι βεβαίως …βεβαίως!
Μ.Ξ.


Δύο μέτρα και σταθμά;
Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με αγωγή του εναντίον του Ανδρέα Πετρουλάκη, σκιτσογράφου της “Καθημερινής” και αρθρογράφου του protagon.gr. Η αγωγή αφορά ένα άρθρο που περιέχει πολιτικές απόψεις με πολιτικούς χαρακτηρισμούς του κ. Πετρουλάκη, που δεν άρεσαν στον κ. Καμμένο. Ο αρθρογράφος θεωρεί την αγωγή “άλλο ένα επεισόδιο στη βιομηχανία αγωγών που αποσκοπούν στη τρομοκράτηση της ελευθερίας της έκφρασης”. Προσβολή για αξιολογικές κρίσεις ενός δημοσιογράφου, ασφαλώς πολύ πιο ήπιες από αυτές που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο ίδιος υπουργός Άμυνας, που δείχνει ότι απλά επιθυμεί να φιμώσει την κριτική και τον δημόσιο διάλογο. Δεν νοείται όμως δημοκρατία χωρίς ελεύθερο διάλογο και καθήκον των δημοσιογράφων είναι ο έλεγχος των δημοσίων προσώπων. Το περίεργο όμως είναι πως οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την Αριστερά εξαιτίας ιδεών και πεποιθήσεων, και όχι εξαιτίας συνθηκών, και δήλωναν, μέχρι και χθες, κατήγοροι του φασισμού, σιωπούν μπροστά στα ‘’τέρατα’’ που ξεστομίζει συχνά ο κ. Καμμένος και αποδέχονται την παρουσία του στην κυβέρνηση με τόση στωικότητα. Κάποιοι δε εξ αυτών όχι μόνο σιωπούν, αλλά στηρίζουν κιόλας, κάνοντας γαργάρα τους μύδρους που εξαπέλυαν μέχρι πριν λίγο καιρό για Άδωνι, Βορίδη και Μπαλτάκο.
Χ.Δ.


Ή στραβός είναι ο γιαλός…
Δεν θέλω να με τρομάξω, αλλά πριν λίγο είδα και διαπίστωσα πως ανήκω, σύμφωνα με δημοσκόπηση, στο μόλις 10% που δηλώνει δυσαρεστημένο με την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση. Μάλλον δίκιο είχε κάποιος φίλος που έλεγε: «Tελικά μήπως όλοι οι υπόλοιποι είναι φυσιολογικοί και εμείς είμαστε οι τρελοί»;
Χ.Δ.


Έξω παίζουμε καλά τελικά…
Μπορεί οι ελληνικές αθλητικές ομάδες, με εξαίρεση το μπάσκετ, να μην τα πηγαίνουν καλά στο εξωτερικό, η νέα κυβέρνηση όμως σαρώνει. Μέχρι και για Euro μας βλέπω. Όλοι ασχολούνται μαζί μας, έχουμε γίνει ήρωες της αντίστασης απέναντι στο κεφάλαιο και τα τραπεζικά συμφέροντα, ξεσηκώνουμε τους λαούς της Ευρώπης -για να μην το χοντρύνουμε παραπάνω- και μόνο στην μικρή Ελλαδίτσα έχουμε κάτι ψιλοπροβληματάκια. Δεν πειράζει όμως. Η έξωθεν καλή μαρτυρία είναι αυτή που μετρά. Αυτή η αίγλη και το ειδικό μας βάρος φάνηκε για άλλη μια φορά, με τον πρόλογο που έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας για το βιβλίο του γενικού γραμματέα του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας Τουριόν, με τίτλο «Διεκδικώντας τη δημοκρατία». Ο Πρωθυπουργός καταδίκασε για ακόμη μία φορά τη λιτότητα, λέγοντας ότι δεν έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα και «οι φωνές που ξεσηκώθηκαν στις ευρωπαϊκές χώρες ενάντια στη στρατηγική λιτότητας, μέρα με τη μέρα πυκνώνουν και δυναμώνουν». Άντε να δούμε αν καταφέρουμε να πετύχουμε και τίποτα ακόμη στο εξωτερικό εκτός από προλόγους, συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις.
Χ.Δ.


Καθένας με τον πόνο του
Και ενώ οι εταίροι συζητούν για τη μοίρα της Ελλάδας, και η αγωνία για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ παρατείνεται ,εμείς χορεύουμε τσάμικα και κουνάμε σημαιάκια, και ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, ο διεθνούς φήμης Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, ανεβάζει στον λογαριασμό του στο Twitter τον σύνδεσμο από ξένο περιοδικό, του οποίου οι αναγνώστες τον επέλεξαν ως 2ο σημαντικότερο στοχαστή για το 2015! Τον δικό μας τον Γιάνη δεύτερο. Αν είναι δυνατόν! Ο ίδιος δηλώνει βέβαια ταπεινός για την τόσο μεγάλη τιμή, και εμείς μάλλον θα αναμένουμε κάποια νέα φωτογράφησή του. Σοβαρότης: εν πολλοίς άγνωστη λέξη για τους σύγχρονους Έλληνες.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …