Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Super League: Περιμένοντας το «οκ» του Κοντονή

Super League: Περιμένοντας το «οκ» του Κοντονή

0
ball grass

Προς άρση του μέτρου απαγόρευσης προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα προσανατολίζεται ο υφ. Αθλητισμού

Χωρίς τους τιμωρημένους Φλίσκα – Μπέρτο υποδέχεται την Τετάρτη η Skoda Ξάνθη τον Παναιτωλικό

Προς άρση του μέτρου απαγόρευσης προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα της Super League οδηγείται η κυβέρνηση, κάτι το οποίο πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα, ενόψει της μεσοβδόμαδης αγωνιστικής.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αναμένεται να ανακαλέσει την απόφαση που είχε παρθεί μετά και από τα επεισόδια στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, που οδήγησαν σε άδειες εξέδρες κατά την 28η αγωνιστική της Super League.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη αγωνιστική που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από εκείνη που διαδέχθηκε το επεισοδιακό ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Έτσι οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος θα περιμένουν μέχρι σήμερα ώστε να δουν τις προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, ώστε να μάθουν οριστικά αν θα ανοίξουν οι θύρες για τους φιλάθλους, ή αν θα παραμείνει η απαγόρευση και τα ματς θα διεξαχθούν ξανά «κεκλεισμένων των Θυρών».

Οι ομάδες που αγωνίζονται εντός έδρας εξάλλου – ανάμεσα τους και η Skoda Ξάνθη – θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαδικασίες σφράγισης, έκδοσης και διανομής των εισιτηρίων αλλά και άλλων προετοιμασιών ώστε να υποδεχθούν κόσμο στις κερκίδες μετά από δύο εβδομάδες κατά τις οποίες ίσχυσε το παραπάνω μέτρο.

Τα ματς της 27ης και της 28ης αγωνιστικής διεξήχθησαν χωρίς θεατές, όπερ σημαίνει ότι λαμβάνει τέλος το χρονικό όριο που έθεσε ο κ. Κοντονής.

Χθες “κύκλοι” του υφυπουργείου ανέφεραν πως οι αγώνες της 26ης εμβόλιμης αγωνιστικής θα διεξαχθούν κανονικά με θεατές την προσεχή Τετάρτη (18/3) και Πέμπτη (19/3).

Εξάλλου, μέσα στην εβδομάδα θα μπει στη διαβούλευση το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα θέματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και επιπροσθέτως θα αναφέρεται σε διοικητικά πρόστιμα.

Εξάλλου και οι ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη ετοιμάζονται για την αναμέτρηση της Τετάρτης, με δεδομένο ότι θα αρθεί το μέτρο και θα υποδεχθούν κανονικά τους Ξανθιώτες φιλάθλους για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τετάρτης.

Χωρίς δύο η Ξάνθη κόντρα σε Παναιτωλικό

Την ίδια στιγμή στο αγωνιστικό τμήμα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φλίσκα και Μπέρτου για το προσεχές ματς με τον Παναιτωλικό καθώς θα εκτίσουν ποινές λόγω καρτών.

Αφήνοντας πίσω της την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», η Ξάνθη στρέφει πλέον την προσοχή της στο επικείμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την αναβληθείσα 26η αγωνιστική.

Όσο για την… μίνι προετοιμασία ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (18/3), ξεκίνησε με πρωινή προπόνηση την Δευτέρα (16/3). Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του κυριακάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό ακολούθησαν ασκήσεις αποκατάστασης και οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. Τέλος, η αποστολή για το προσεχές παιχνίδι θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης το πρωί της Τρίτης (17/3).

Ο Κουκουλάκης διαιτητής στο αυριανό ματς στα Πηγάδια

Εν τω μεταξύ χθες ανακοινώθηκαν οι ορισμοί των διαιτητών για τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν το επόμενο διήμερο. Στην αναμέτρηση του γηπέδου των Πηγαδίων ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικό διαιτητής ορίστηκε ο Μιχάλης Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου) με βοηθούς τους Καρσιώτη (1ος – ΕΠΣ Κορινθίας) και Μπαλτά (2ος – ΕΠΣ Αχαΐας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Μαντάκης (ΕΠΣ Ημαθίας).

SUPER LEAGUE

26η (εξ’ αναβολής) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς (NS2)

Διαιτητής: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)

15.00: Ο.Φ.Η. – Πανθρακικός (NS3)

Διαιτητής: Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

17.15: Πανιώνιος – Βέροια (NS7)

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Καβάλας)

17.15: Π.Α.Ο.Κ. – Εργοτέλης (NS2)

Διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

17.15: Λεβαδειακός – Καλλονή (NS3)

Διαιτητής: Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

17.15: Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός (NS4)

Διαιτητής: Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

19.30: Ατρόμητος Αθ. – Παναθηναϊκός (NS1)

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας)

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

16.45: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (NS1)

Διαιτητής: Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

* Κέρκυρα – Νίκη Βόλου (ματαίωση)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61*

2. Παναθηναϊκός 61

3. Π.Α.Ο.Κ. 51

4. Αστέρας Τρίπολης 48

5. Παναιτωλικός 43

6. ΠΑΣ Γιάννινα 41

7. Ατρόμητος Αθ. 40*

8. Skoda Ξάνθη 40

9. Κέρκυρα 37

10. ΑΕΛ Καλλονής 37

11. Βέροια 34

12. Πανιώνιος 29

13. Πανθρακικός 28*

14. Λεβαδειακός 28

15. Πλατανιάς 28

16. Εργοτέλης 25

17. Ο.Φ.Η. 13*

18. Νίκη Βόλου -6

* Εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Πανθρακικός – Ολυμπιακός και Ατρόμητος Αθ. – Ο.Φ.Η. που είχαν αναβληθεί.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …