Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτα – ζελέ

Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτα – ζελέ

0
gliko-sokolata-zele

– 100 γρ Φυστικοβούτυρο

– 30 γρ Κακάο

– 20 γρ Κουβερτούρα

– 80 γρ Άχνη ζάχαρη

– 100 γρ Φρυγανιά τριμμένη ή φουντούκι

– 80 ml Χυμός ανανά

– 1 φακελάκι Ζέλε ανανά χωρίς ζάχαρη

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό ανανά και σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά (ή το φουντούκι), ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα όχι πηκτό. Αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντας σε 300 ml ζεστό νερό και άλλα 200 ml παγωμένο νερό. Σε φόρμα μεγάλη ή σε φορμάκια τοποθετούμε μεμβράνη και βάζουμε το μισό μείγμα. Αδειάζουμε όλο το ζελέ από πάνω κι αφήνουμε να δέσει καλά στο ψυγείο. Τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες. Είναι έτοιμο να το ξεφορμάρουμε και να το απολαύσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…