Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ στο τηγάνι με φρούτα

Κέικ στο τηγάνι με φρούτα

0
keik-tigani2


-2 φρέσκα αυγά

-2/3 του φλυτζανιού γάλα φρέσκο

-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

-½ κουταλάκι αλάτι

-½ κουταλάκι βανίλια

-½ φλιτζάνι αλεύρι

-φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο

-1 κουτάλι σούπας βούτυρο

-ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με αυγοδάρτη, πολύ καλά, για 2 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να γίνουν αφράτα. Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά ώσπου να πετύχετε ένα όμορφο και ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να βάλετε στο μείγμα κομματάκια μήλου. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και πάλι και αφήστε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι κάπως βαθύ και αφήστε το να ζεσταθεί. Προσοχή μην κάψει πολύ και μαυρίσει. Ρίξτε το μείγμα, όλο όπως είναι και ψήστε 7 λεπτά. Γυρίστε από την άλλη και ψήστε άλλα 7 λεπτά. Πρέπει το κέικ να είναι καλοψημένο και έντονα χρυσό. Γαρνίρετε με κανέλα, ζάχαρη άχνη και μούρα ή άλλα φρούτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…