Σχόλια 24/03/15

0
lazaridis dimitris
Έμποροι ελπίδας με προμήθεια 12%


Εισαγόμενο το περισσότερο κρέας
Το έχουμε ξαναγράψει: Η συντριπτική ποσότητα των κρεάτων (εκτός κοτόπουλων) που καταναλώνονται στην χώρα μας είναι εισαγόμενα. Τόσο το μοσχαρίσιο όσο και το χοιρινό.
Και για να γίνει αντιληπτό αυτό θυμίζω πόσα χοιροτροφεία είχε πριν λίγα χρόνια ο νομός μας. Εκτός από την κορυφαία ΣΕΠΕΚ, είχε τους Μπαΐρα, Ποντίκη, Γαργάλα, Χαλκίδη και δεκάδες άλλες μικρές χοιροτροφικές μονάδες.
Σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μία! Άρα όσες υπάρχουν στη χώρα καλύπτουν ένα μικρό μέρος της κατανάλωσης. Το υπόλοιπο 80%, όπως και στο μοσχαρίσιο είναι εισαγόμενα.
Τέλος, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι θα πρέπει να πούμε και μια πρωτιά μας. Έχουμε πολύ υψηλή παραγωγή σε κατσίκια και πρόβατα γι’ αυτό και έχουμε ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων.
Αυτά για την αλήθεια των πραγμάτων.
«Ε»


Αβεβαιότητα και δάνεια
Αυξάνεται ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και ο λόγος ένας και με μια λέξη: Αβεβαιότητα πολιτική. Ελπίζουμε όμως. Όπως πάντα. Διότι η ελπίδα μας έμεινε, ότι η περίοδος αβεβαιότητας πως θα τερματιστεί και πως θα τα βρούνε κυβέρνηση και υπόλοιπες χώρες, πως θα ξεκινήσουμε εμείς τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, πως θα φροντίσουμε να γίνουμε πραγματικά οργανωμένο κράτος κι όχι πελατειακό και κομματικό.
-Ας τα ελπίζουμε. Τι άλλο άραγε μπορούμε εμείς να κάνουμε; Κυρίως οι επιχειρηματίες;
«Ε»


Θα κάνει ή δεν θα κάνει χορούς;
Το ερώτημα ετέθη κομψά βέβαια από κάποιους, πιο ειρωνικά από άλλους, εάν θα απολαύσουν και οι Ξανθιώτες μπάντες, δημοτικούς χορούς και τραγούδια μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
-Είμαστε σε αναμονή λοιπόν για το σημαντικό νέο και αναμένουμε σχετική ενημέρωση η οποία μάλιστα και άργησε εφέτος.
-Έχουμε μια αγωνία βρε αδερφέ για να γνωρίζουμε εάν θα χορέψουμε ή όχι και εάν ναι, θα χρειαστούν σπορ παπούτσια και πιο ελαφριά ενδυμασία, και βέβαια δεύτερο ζευγάρι παπούτσια οι γυναίκες…
«Ε»


Άλλα τους ενδιαφέρουν
Του δημάρχου Ιωαννιτών κ. Μπέγκα πολύ λίγο τον ενδιαφέρει να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί για τα όσα έζησε στη Σχολή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.
Ο δήμαρχος το είπε: Τον ενδιαφέρει να συνεχίσει η λειτουργία της Σχολής! Αυτό μόνον. Όλα τα υπόλοιπα που είπε είναι σάλτσες για να κρύψει και καλύψει τις ευθύνες των καθηγητών και διευθυντή. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, το λέει παραστατικά ο λαός μας.
Και να μας το θυμάστε. Σύντομα η υπόθεση θα καλυφθεί από λήθη. Και βέβαια κανένας δεν θα πληρώσει για όσα έγιναν. Θα μείνουν τα λόγια. Κι έτσι, άλλη μια φορά σ’ αυτήν τη χώρα οι υπαίτιοι δεν θα πληρώσουν. Διότι υπαίτιοι υπάρχουν, βασανιστές του νεαρού, συμφοιτητές του και συμπατριώτες του δυστυχώς…
Όπως δυστυχώς για τους καθηγητές που ενώ μάθαιναν αυτά που τραβούσε ο νεαρός δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να τα σταματήσουν. Τίποτε!
«Ε»


Το χάλι των δρόμων
Σίγουρα οι περισσότεροι συμπολίτες θα έχουν προσωπική αντίληψη της άθλιας κατάστασης πολλών δρόμων τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός, κυρίως στους άξονες είσοδος –έξοδος πόλης.
Η κατάσταση είναι πλέον, με την πλέον επιεική έκφραση ως απαράδεκτη και ότι χρήζη άμεσης παρέμβασης. Άνθρωποι και οχήματα ταλαιπωρούνται, δικυκλιστές κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ατυχημάτων. Άμεσα θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και να στρωθεί νέος τάπητας. Αυτή η σημερινή εικόνα δεν είναι εικόνα πόλης με…χίλια χρώματα. Με χιλιάδες τρύπες, ναι.
«Ε»


Ο Δημήτρης Λαζαρίδης «έφυγε» νέος
Ο τραπεζικός κόσμος θρήνησε προχθές τον ξαφνικό θάνατο του Δημήτρη Λαζαρίδη, Ξανθιώτη, διευθυντή του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, ηλικίας μόνον 52 χρόνων.
Ο θάνατός του συνέβη το Σάββατο το πρωί, ήταν ξαφνικός και δεν πρόλαβε να πάει στο Νοσοκομείο. Στο δρόμο ο οργανισμός του δεν άντεξε. Η εξόδιος ακολουθία έγινε την Κυριακή και το νεκρό τίμησαν εκατοντάδες συνάδελφοι και συμπολίτες. Άφησε πίσω του γυναίκα και 2 παιδιά. Η στήλη τους συλλυπείται και τους εύχεται κάθε καρτερία.
Το Δημήτρη Λαζαρίδη τον γνωρίζαμε, γνωρίζαμε την ανοδική πορεία του στην Εθνική, τον ήπιο χαρακτήρα και τις ικανότητές του.
-Κρίμα γιατί έφυγε τόσο νέος…
«Ε»


Η Bild έγινε… Βιλδ

bild tsiprasΘερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα επεφύλαξε η γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις γερμανική εφημερίδα Bild, καλωσορίζοντας τον στο πρωτοσέλιδό της στα ελληνικά. Η δημοφιλής γερμανική εφημερίδα κυκλοφόρησε τη Δευτέρα με… διπλό πρωτοσέλιδο. Η πάνω μεριά τυπώθηκε στα ελληνικά και η από κάτω στα γερμανικά. «Καλώς ήρθατε στην Γερμανία κύριε Τσίπρα» ήταν ο τίτλος, που μπορεί κάποιος να τον διαβάσει στα ελληνικά.
Η εφημερίδα που έχει πολλές φορές επιτεθεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, αιφνιδίασε τους αναγνώστες της με την επίθεση φιλίας, ενώ σε άρθρο της με τίτλο «ακριβή μου Ελλάδα» κατέγραφε τους πενήντα λόγους για τους οποίους οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα.
Ας ελπίσουμε ότι η ξαφνική αυτή «αγάπη» θα ευοδωθεί και με μία – επιτέλους- εφικτή συμφωνία ανάμεσα στους «δύο πιο πεισματάρηδες ηγέτες της Ευρώπης», όπως έγραψε και η γαλλική Liberation…


Τα γνωρίζουν αλλά…
Αναγνώστης της εφημερίδας μάς κοινοποίησε τα προβλήματα που υφίστανται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, και συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου από Λυκοδρόμιο προς Σταυρούπολη. Όπως μας είπε, το οδόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση και γεμάτο μπαλώματα, όπως επίσης και τα χαντάκια στο πλάι του δρόμου που γεμίζουν με πέτρες και χώματα από τις κατολισθήσεις, τα οποία φυτρώνουν και δυσχεραίνουν σημαντικά την ορατότητα των οδηγών στις στροφές. Είναι ένας δρόμος αρκετά δύσκολος από μόνος του, με αρκετή κλίση και πολλές στροφές, σε υψόμετρο που συχνά δημιουργεί πάχνη και πάγο, με αποτέλεσμα να είναι ολισθηρός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες με τις οποίες επικοινωνήσαμε δηλώνουν ότι γνωρίζουν και έχουν καταγράψει όλα αυτά τα προβλήματα. Η γνωστή γραφειοκρατία που απαιτείται σε συνδυασμό με την έλλειψη μηχανημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού δημιουργούν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων αυτών. Πέραν τούτου, κάποια έργα, όπως η ασφαλτόστρωση, δεν μπορούν να γίνουν με αυτές τις θερμοκρασίες, γι’ αυτό και συνήθως πραγματοποιούνται τους θερμότερους μήνες. Θα πρέπει να αναφερθεί όμως και το θετικό, που είναι η πρόσφατη διαγράμμιση της επαρχιακής οδού από την έξοδο της πόλης μέχρι και τα σύνορα με τον νομό Δράμας, έργο αναγκαίο αφού εκκρεμούσε για χρόνια και οι γραμμές είχαν εξαφανιστεί.
Χ.Δ.


Δίκη Βατοπαιδίου με άρωμα Θράκης
Αναβολή πήρε η δίκη για την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου που ξεκίνησε χθες στην Αθήνα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το ζήτημα της παράστασης ή μη του ελληνικού Δημοσίου ως Πολιτική Αγωγή, αλλά και ο βαθμός της ζημίας που έχει υποστεί το Δημόσιο, τέθηκαν χθες στην δίκη για την υπόθεση των ανταλλαγών, απόντος του ηγουμένου Εφραίμ και με νέα αναβολή για τις 31 Μαρτίου. Στον κατάλογο με τους μάρτυρες υπεράσπισης βρίσκεται και ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ηγουμένου π. Εφραίμ. Μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Μητρόπολη Ξάνθης και την Μονή Βατοπαιδίου, η Μονή έχασε την ‘’πρόσβαση’’ που είχε στην περιοχή, η οποία επεκτάθηκε και στην γειτονική Ροδόπη μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Μαρωνείας. Η Μονή δείχνει να αναζητά ‘’συμμαχίες’’ στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και η στήριξη από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου είναι ενδεικτική. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται προφανώς και οι κινήσεις προς την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, όπου πριν 10 μέρες ο ηγούμενος Εφραίμ κλήθηκε ως ομιλητής, αλλά και η πρόσφατη δωρεά στο ΕΚΑΒ Θράκης εξειδικευμένου εξοπλισμού με απινιδωτές, στο πλαίσιο της οποίας ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως εξήρε το έργο και την προσφορά της Μονής.
Χ.Δ.


Κάποτε πρέπει να μάθουν οι δημότες για την ΕΑΠΑΞ…
Δικαστικά θα αντικρούσει ο δήμος Ξάνθης το αίτημα του δημοτικού συμβούλου και μέλους της Οικονομικής επιτροπής Κώστα Τριανταφυλλίδη προς το δικαστήριο να αντικατασταθεί από την υποχρέωση του ορκωτού λογιστή που του ανατέθηκε από τον δήμο για την εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ. Η απόφαση για εξουσιοδότηση της νομικής συμβούλου κα Χατζιηλιάδου εγκρίθηκε στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή (Παρασκευή 20/3). Ο κ. Τριανταφυλλίδης ήταν μεν παρών αλλά δεν τοποθετήθηκε καθότι είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Τις ενστάσεις του εξέφρασε μόνο ο Θανάσης Ξυνίδης ως την απόφαση του δήμου να αντικρούσει δικαστικά του κ. Τριανταφυλλίδη. Ο ίδιος πάντως αιτιολογεί το αίτημα του για αντικατάσταση στο νομικό και ηθικό ασυμβίβαστο. Να είναι δηλαδή ελεγχόμενος και συγχρόνως ελεγκτής, αφού είναι μέλος του Δ.Σ. και της Οικονομικής και καλείται να ελέγξει ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Κατανοητό αλλά και μέχρι πότε θα πάει αυτή η ιστορία με την εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ; Κάνεις δεν θέλει να την ελέγξει. Κάποτε δεν πρέπει να μάθουν οι δημότες για τον βίο και την πολιτεία όσων πέρασαν από εκεί;
Μ.Ξ.


7 μήνες απλήρωτοι οι ταξιτζήδες από την μεταφορά των μαθητών
Εμπλοκή πάλι με την μεταφορά των μαθητών με ΤΑΞΙ. Η αιτία ότι παραμένουν 7 μήνες απλήρωτοι οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε στις λίστες των δρομολογίων και χρειάζεται να γίνει αναπροσαρμογή τους. Αυτό όμως έχει μια διαδικασία καθώς πρέπει να προηγουμένως να περάσει από την Οικονομική και το Περιφερειακό συμβούλιο. Για το θέμα είχαν σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη εκπρόσωποι των ΤΑΞΙ της Ξάνθης οι οποίοι και αφήνουν να εννοηθεί ότι αν δεν υπάρξει λύση και δεν πληρωθούν θα σταματήσουν τις μεταφορές των μαθητών.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…