Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τσουνάμι έπληξε τις παραλίες των Αβδήρων

Τσουνάμι έπληξε τις παραλίες των Αβδήρων

0
myrodato tsounami

Βγήκε έξω η θάλασσα και σάρωσε τα πάντα! Στον …δρόμο μεταφέρθηκε η πλαζ στο Μυρωδάτο – Αναζητείται η παραλία του Αη Γιάννη….

Καταστροφές στο οδόστρωμα – Άμεσα η αποκατάσταση διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Αβδήρων – Χιόνι σε Λειβαδίτη και Δασικό Χωριό

Συνεχίζεται η… φυσική κακοδαιμονία του δήμου Αβδήρων που τον «χτυπά» εδώ και 2 εβδομάδες κατά σειρά. Μετά τις πλημμύρες της περασμένης Κυριακής στο Κουτσό και στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας Αβδήρων το κακό τρίτωσε με τον κατά κυριολεξία εξαφανισμό της παραλιακής ζώνης του δήμου και συγκεκριμένα από τις παραλίες του και της Σκάλας Αβδήρων έως τον Αη Γιάννη – Πόρτο Μόλο και της Μάνδρας!

Βγήκε έξω η θάλασσα και σάρωσε τα πάντα!

Η φύση έδειξε τη δύναμή της το Σάββατο το πρωί στις παραλίες των Αβδήρων αλλάζοντας τελείως την γεωμορφολογία τους και προσδίδοντάς τες χαρακτηριστικά απόκοσμου τοπίου. Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έπνεαν στο Θρακικό Πέλαγος δημιούργησαν μεγάλα κύματα – όμοιο μ’ αυτό των τσουνάμι – που με μεγάλη ορμή «έσπασαν» πάνω στις παραλίες συμπαρασύροντας στο πέρασμα τους τα πάντα «τρώγοντας» έως και το δρόμο!

Και η πλαζ …στο δρόμο στο Μυρωδάτο

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία του Μυρωδάτου εξαφανίστηκε και η θάλασσα έφτασε στο δρόμο πλημμυρίζοντας την γύρω περιοχή. Το παράπηγμα του ναυαγοσώστη είναι πλέον μέσα στην θάλασσα ενώ φύκια και άμμος κυριαρχούν στο οδόστρωμα μετατρέποντας το σε …πλαζ. Στις κατοικίες από το κάμπινγκ έως την Σκάλα Αβδήρων που είναι όλες παράνομα δομημένες πλημμύρισαν αυλές και υπόγεια ενώ σε πολλά σημεία τα νερά έχουν εγκλωβιστεί.

Αναζητείται η παραλία του Αη Γιάννη….

«Χάθηκε» κυριολεκτικά η παραλία του Αη Γιάννη και άλλαξε τελείως όψη το τοπίο

Σε πολλά σημεία τμήματα του οδοστρώματος έχουν υποχωρήσει ενώ παντού υπάρχουν φύκια άμμος και φερτές ύλες από τη θάλασσα. Τόσο στην είσοδο της παραλίας όσο και κατά μήκος της δημιουργήθηκαν λακκούβες με θαλασσινό νερό. Στο μεταξύ ολοσχερώς καταστράφηκε το αναψυκτήριο που λειτουργούσε μερικά μέτρα πιο κάτω από την παραλία του Αη Γιάννη. Η ίδια εικόνα καταστροφής και στο Πόρτο Μόλο όπου η παραλία εξαφανίστηκε και μεγάλο τμήμα της ασφάλτου κατέρρευσε. Λακκούβες στο οδόστρωμα έχουν δημιουργηθεί και κατά μήκος της παραλία της Μάνδρας η οποία επλήγη επίσης από τα καιρικά φαινόμενα.

Επί τόπου οι αρχές

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδης ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Αμοιρίδης επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις καταστροφές. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης ήδη μηχάνημα του δήμου καθαρίζει το δρόμο από τις φερτές ύλες ενώ άμεσα θα αποκαταστηθούν οι ζημιές στο οδόστρωμα.

Να σημειώσουμε ότι παρότι το Σάββατο έβρεξε ωστόσο δεν υπήρξαν προβλήματα με πλημμύρες στο Κουτσό και απλά εκεί έχουμε τα …απόνερα των πλημμυρών που θα …επιλυθούν δικαστικά όπως έγραψε σε χθεσινό ρεπορτάζ του το «Ε».

Χιόνι σε Λειβαδίτη και Δασικό Χωριό

Τα καπρίτσια του καιρού δεν έχουν τέλος στο νομό μας, κι ενώ στην Ξάνθη και στα πεδινά τμήματα μας έπνιξαν οι βροχές και μας ….πλημμύρισαν οι νοτιάδες στα ορεινά του νομού μας έπεσε χιόνι το Σάββατο. Λευκό τοπίο στο Λειβαδίτη και στο Δασικό χωριό. Ανοιχτός ο δρόμος και χωρίς προβλήματα διαβεβαιώνει αντιδήμαρχο Σταυρούπολης κ. Κυριάκος Παδόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …