Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Εκλογές ΕΠΣ Ξάνθης σε κλίμα… έν(σ)τασης

Εκλογές ΕΠΣ Ξάνθης σε κλίμα… έν(σ)τασης

0
kalpi eps

Στα «άκρα» η κόντρα ανάμεσα στις ομάδες των δύο υποψηφίων Γ. Γκιρτζίκη – Γ. Πανίδη

Την Πέμπτη (05/02) στις 18:00 η εκλογική διαδικασία στο ξενοδοχείο «Νατάσσα»

Σε υψηλούς τόνους και με το κλίμα αρκετά… δυναμιτισμένο συνεχίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι διεργασίες των δύο υποψηφίων προέδρων της ΕΠΣ Ξάνθης, που θα αναμετρηθούν στις αυριανές εκλογές της Ένωσης.

Ως γνωστόν στις εκλογές της Πέμπτης την προεδρία της ΕΠΣ θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Γκιρτζίκης και Γιώργος Πανίδης, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον καταρτισμό των ομάδων τους αλλά και τις επαφές με τους παράγοντες των 48 σωματείων που θα κληθούν αύριο να επιλέξουν για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής των τοπικών πρωταθλημάτων.

Πέρα από τις επαφές με τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων από τους οποίους ζήτησαν τη ψήφο τους, οι υποψήφιοι που στελεχώνουν τις εκλογικές ομάδες των Γκιρτζίκη – Πανίδη προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε εκατέρωθεν ενστάσεις, μηνύσεις και ανταλλαγή ανακοινώσεων, θέλοντας ο καθένας από την πλευρά του να εξασφαλίσει το ότι θα διεκδικήσει με ίσους όρους μέσα από διαφανείς διαδικασίες την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Με κοινό ψηφοδέλτιο οι εκλογές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές γίνονται με κοινό ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν οι δύο υποψήφιοι με τους 10 συνεργάτες τους (συν τρεις για την εξελεγκτική επιτροπή) που αποτελούν την κάθε «παράταξη». Οι εκπρόσωποι/παράγοντες των 48 ξανθιώτικων ερασιτεχνικών σωματείων έχουν δικαίωμα μέχρι 11 σταυρών στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, οι 11 που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους αναδεικνύονται μέλη του Δ.Σ.. Ανάλογα με το από ποια «παράταξη» προέρχονται τα 11 μέλη που θα εκλεγούν πρώτα σε ψήφους, αναδεικνύεται και ο νικητής των εκλογών ο οποίος στην κατανομή αξιωμάτων που ακολουθεί εκλέγεται πρόεδρος της ΕΠΣ.

Δηλώσεις των δύο υποψηφίων

Μία ημέρα πριν την εκλογική… μονομαχία οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα της προεδρίας της ΕΠΣ Ξάνθης μίλησαν στο «Ε» για το κλίμα που επικρατεί, τις εκτιμήσεις τους αλλά και τις δεσμεύσεις τους για την επόμενη ημέρα.

Ο υποψήφιος κ. Γιώργος Πανίδης καυτηρίασε τη στάση της παρούσας διοίκησης της ΕΠΣ τονίζοντας:

Γ.Π.: «Υπήρξαν πολλές παρατυπίες από την αντίπαλη πλευρά, καθώς δεν μας δόθηκαν επίσημα έγγραφα που δικαιούμαστε και γενικότερα δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση από τους αρμόδιους της τρέχουσας διοίκησης σχετικά με τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων, το ποιοι θα είναι οι εκλέκτορες που θα εκπροσωπήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία κ.α.. Βρισκόμαστε μία ημέρα πριν τις εκλογές και υπάρχουν ομάδες οι οποίες είναι άγνωστο ακόμη από ποιους θα εκπροσωπηθούν. Βαδίζουμε στα τυφλά ενώ την ίδια στιγμή η αντίπαλη ομάδα γνωρίζει όλα τα στοιχεία, κάτι που θεωρώ ότι είναι αθέμιτο».

Ο κ. Πανίδης είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της εκλογικής μονομαχίας καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε για το κλίμα που επικρατεί ενόψει των εκλογών:

Γ.Π.: «Το κλίμα είναι πολύ καλό και θετικό για την ομάδα μας, τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια μας και μας δήλωσαν τη στήριξη τους καθώς θέλουν να έρθει η αλλαγή στο τωρινό καθεστώς της διοίκησης της ΕΠΣ και να υπάρξουν συνολικά πολλές αλλαγές – προς το καλό – στο ξανθιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Τέλος ο ίδιος απαντώντας στο ποιες θα είναι οι πρώτες του κινήσεις εφ’ όσον εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΣ σημείωσε μεταξύ άλλων:

Γ.Π.: «Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν. Εμείς ως παράταξη έχουμε δεσμευθεί σε μέτρα προς το καλό των ποδοσφαιριστών, των ομάδων αλλά και του φίλαθλου κοινού της Ξάνθης. Μεταξύ άλλων θέλουμε να καθιερώσουμε την παρουσία γιατρών σε όλες τις αναμετρήσεις των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ίση μεταχείριση για όλες τις ομάδες και οργανωτικά να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων για να γίνουν ξανά τρεις τοπικές κατηγορίες έτσι ώστε να εκπροσωπείται όλος ο Νομός με σωματεία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μία συρρίκνωση των ερασιτεχνικών σωματείων, από 68 που ήταν παλαιότερα σε 48 που είναι τώρα, γεγονός που οφείλεται στην ανυπαρξία της παρούσας διοίκησης και την άγνοια για τα προβλήματα των ομάδων, με αποτέλεσμα πολλές να διαλυθούν. Θέλουμε το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο να βρεθεί στη θέση που του αξίζει, έτσι ώστε να ασχοληθούν νέα παιδιά με τον αθλητισμό αλλά και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των φιλάθλων ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Γκιρτζίκης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από ορισμένες κινήσεις της αντίπαλης παράταξης δηλώνοντας:

Γ.Γ.: «Από τις ομάδες έχω την πληροφόρηση ότι ασκούνται πιέσεις και χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα ώστε οι εκπρόσωποι να μην ψηφίσουν κατά βούληση αλλά να αντιστρέψουν το κλίμα και να βάλουν δικούς τους ανθρώπους ως εκπροσώπους των ομάδων ώστε να οδηγηθούν σε στοχευόμενες ψήφους. Κατηγορούν την ομάδα μας για ενέργειες οι οποίες είναι καθόλα νόμιμες την ίδια στιγμή που διάφοροι από την άλλη παράταξη χρησιμοποιούν τρόπους που είναι κατακριτέοι. Μας συκοφαντούν με κάθε τρόπο και με βρώμικες μεθόδους θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά και κινούμαι μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες».

Για τις προετοιμασίες της ομάδας του ενόψει της αυριανής εκλογικής «μονομαχίας» ο κ. Γκιρτζίκης δήλωσε:

Γ.Γ.: «Είχαμε συζητήσεις με τις ομάδες, αφουγκραστήκαμε τους προβληματισμούς τους και θα κινηθούμε με γνώμονα το συμφέρον των σωματείων και του ξανθιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα νέο έναυσμα για την τόνωση του ξανθιώτικου αθλητισμού και να επιλύσουμε όσα προβλήματα έχουν οι ομάδες ώστε να μπορούν να είναι βιώσιμες στο μέλλον. Προσωπικά, μερικά χρόνια μετά την προηγούμενη θητεία μου στην ΕΠΣ Ξάνθης, ξανάρχομαι για να διεκδικήσω την προεδρία και με τη θέση που κατέχω ως πρόεδρος της ΕΠΟ πλέον, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κερδίσω κάτι επιπλέον με την επιστροφή μου στην ΕΠΣ, αλλά αντιθέτως έχω να προσφέρω πολλά στα ξανθιώτικα σωματεία. Είμαι σίγουρος ότι τα σωματεία ξέρουν ότι θα έχουν τη στήριξη μου όπως κάνω εδώ και τόσα χρόνια και ξέρουν τι θα ψηφίσουν».

Την Πέμπτη στις 18:00 η ΓΣ και οι εκλογές της ΕΠΣ

Η εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του «Motel Natassa» θα ξεκινήσει στις 18:00 με την Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ. Αρχικά θα συζητηθούν και θα εγκριθούν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και θα ακολουθήσει η έκθεση του προϋπολογισμού για το 2015 με το συνολικό χρόνο για τις παραπάνω διαδικασίες να εκτιμάται περίπου 1,5 ώρα. Σειρά θα έχουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής της Ένωσης, με τους εκπροσώπους των 48 σωματείων να μπαίνουν στη συνέχεια σε παραβάν καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2 ώρες, καθώς δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην προσέλευση των ψηφοφόρων, θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών από την οποία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, σε μία διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ομάδας Γιώργου Γκιρτζίκη:

Γκιρτζίκης Γιώργος

Σπυριδόπουλος Νίκος

Μελισσάς Τάκης

Τσατράλης Φώτης

Γουναρίδης Γιώργος

Χατζηγεωργίου Δημήτρης

Χαλίλ Ογλού Μουσταφά

Τσιλιγγίρης Δήμος

Δαλάτση Χρυσούλα

Αμανατίδης Δημήτρης

Γκλαβίνης Ανδρέας

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Χιλμή Ογλού Νεβζάτ

Αποστολίδης Νίκος

Κατράνας Σάββας

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ομάδας του Γιώργου Πανίδη:

Πανίδης Γιώργος

Γκούρτσας Γιώργος

Δαλακούρας Γιάννης

Ζουρνατζίδης Χρύσανθος

Ισμέτ Ογλού Χακάν

Κατσαρός Αθανάσιος

Κουτσουρλής Αντώνης

Λεσκόφτσης Νικόλαος

Μπέρτος Παναγιώτης

Πιστόλας Ιωάννης

Τριάντης Γιώργος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Νετζίπ Ογλού Χουσεΐν

Παπατζής Αλέξανδρος

Οι ομάδες που ψηφίζουν

Αναλυτικά τα 48 σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου στις αυριανές εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. Αναγέννηση Θαλασσιάς

2. ΑΟ Βιστονίδας

3. Άρης Αβάτου

4. Ασπίδα Ξάνθης

5. Αστέρας Μαγικού

6. Ελπίδα Γενισέας

7. Ελπίς Ένωση Σουνίου

8. Ερμής Μάνδρας

9. Εχίνος Σπορ

10. Ηρακλής Ν. Ζυγού

11. Θράκη Συδινής

12. Ορφέας Puma Ξάνθης

13. Ορφέας 2005 Ξάνθης

14. Π. Μελάς Κουτσού

Β1’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

15. Α.Ε. Ξάνθης

16. Ακαδημία Βιστονίδας

17. Απόλλων Ξάνθης

18. Α.ΠΟ. Ξάνθης

19. Άρης Πετεινού

20. Ατρόμητος Χρύσας

21. Δόξα Σταυρούπολης

22. Εθνικός Ολβίου

23. Κεσσάνη Ερασμίου

24. Μέλισσα

25. ΠΑΣ Φιλίων

26. Ρεμβιακός 2011

27. Σήμαντρα Σπορ

28. Σμίνθη

Β2’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

29. ΑΕΚ Κυψέλης

30. Αναγέννηση Π. Χρύσας

31. Άτλας Σελίνου

32. Δόξα Μυρωδάτου

33. Εθνικός Κιμμερίων

34. Ελπίδες Ξάνθης

35. Ερ. Αστέρας Σελέρου

36. Κεντητή

37. Κεραυνός Λευκόπετρας

38. Κεραυνός Π. Κατραμίου

39. Κοτύλη

40. Νέα Ασπίς Πηγαδίων

41. Νέστος Κύρνου

42. Ορφέας Νέα Αμισού

ΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

43. Αετός Τοξοτών

44. ΑΠΟΞ Ραιδεστός

45. Α.ΠΟ.Ξ. Σκόντα 2

46. Βασίλισσες Θράκης

47. Κόσυνθος

48. Ολυμπιακός Λεύκης

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…