Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Τ. Κουϊκ ως υφ. Επικρατείας στην Ξάνθη

Ο Τ. Κουϊκ ως υφ. Επικρατείας στην Ξάνθη

0
zagnaferis kouik

Δεσμεύτηκε να κάνει το καλύτερο για την περιοχή μας. Ανήγγειλε επίσκεψη του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή

Δήλωσε αισιόδοξος ότι η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνηση θα έχει καλό αποτέλεσμα

Ως υφυπουργός Επικράτειας επισκέφτηκε την πόλη μας την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, ο γνώριμός μας Τέρενς Κουίκ, περιφερειακός σύμβουλος στο συμβούλιο της ΑΜΘ εκλεγμένος επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία – Θράκη Ελλάδα μας». Ο κ. Κουϊκ περιοδεύει σ’ όλες τις πόλεις των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων περιφέρειάς μας και είναι ο πρώτος από το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που επισκέπτεται την πόλη μας. Σκοπός της επίσκεψής του η ενημέρωση για όλα τα προβλήματα με στόχο την επιδίωξη λύσεων, όπως ανέφερε.

Ζαγναφέρης: « Οι οπτικές μας συγκλίνουν με ένα στόχο και ένα σκοπό της βοήθειας στην περιφέρεια και στην Π.Ε. Ξάνθης»

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του το νοσοκομείο Ξάνθης όπου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τον ανιπεριφεριάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη ο οποίος τον υποδέχτηκε με θερμά λόγια στο γραφείο του.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαγναφέρης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του κ. Κουϊκ: «Είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού της νέας κυβέρνηση στην περιφέρεια. Τον υποδεχόμαστε με χαρά σαν φίλο. Αδυνατώ να του εκθέσω τα προβλήματα γιατί τα γνωρίζει πολύ καλά και καλύτερα και από μένα. Τις όποιες πολιτικές διαφορές έχουμε γιατί ανήκουμε σε διαφορετικούς χώρους τις βάζουμε στην άκρη γιατί βλέπουμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Οι οπτικές μας συγκλίνουν στις ίδιες απόψεις με ένα στόχο και ένα σκοπό. Τη βοήθεια της περιφέρειας και της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης». Μετά από την προσφώνηση ο κ. Ζαγναφέρης του παρέδωσε μια ατζέντα του περιφερειακού συμβουλίου που είναι και ο ίδιος μέσα.

Κουϊκ: «Παραιτήθηκα λόγω ασυμβίβαστου αλλά παραμένω επικεφαλής του συνδυασμού και θα παρεμβαίνω για το καλό της περιοχής»

Ο κ. Κουϊκ εξέφρασε την λύπη του για το ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω του ασυμβίβαστου από το περιφερειακό συμβούλιο όμως είπε πως «Διατηρώ το περιφερειακό σύνδεσμο με την «Μακεδονία – Θράκη: Ελλάδα μας», στον οποίο θα είμαι επικεφαλής. Μέσω του συνδυασμού θα παρεμβαίνω για το καλό αυτής της περιοχής όπως και ως μέλος της κυβέρνησης θα έχω ανοιχτά μάτια και αυτιά για να καταγράφω ζητήματα και σε συνεργασία με τους εδώ βουλευτές κυβερνητικούς να κάνω το καλύτερο.

Είναι εποχές όπου δεν μπορούμε να μιλάμε για παρατάξεις. Και στο περιφερειακό συμβούλιο απέδειξα ότι οι παρατάξεις δεν ήταν αποχρώσεις ήταν μία και μοναδική η παράταξη που λέγεται Ελλάδα και η παράταξη όπου λέγεται Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την υπηρέτησα όσο μπορούσα καλύτερα και θα συνεχίσω να το κάνω».

Η περιφέρειά μας ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή

Ο κ. Κουϊκ επίσης χαρακτήρισε «δυσάρεστη» – λόγων των πολλών προβλημάτων – την ενημέρωση που είχε στο νοσοκομείο Ξάνθης και ανήγγειλε κατόπιν εξουσιοδότησης που είπε πως είχε από τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι το πρώτο ταξίδι εκτός Αττικής θα είναι στην περιοχή μας. Παράλληλα επανέλαβε τις δεσμεύσεις του υπουργού ότι

θα καλυφθούν οι κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ότι εδώ όπως είπε «υπάρχουν πάρα πολλά κενά». Σ’ ότι αφορά τον ίδιο είπε πως πόρτες του γραφείου του θα είναι ανοιχτές σε φορείς αλλά και στους πολίτες. Ο κ. Κουϊκ δεν απάντησε σε ερώτηση του κ. Ζαγναφερη αν τα νοσοκομεία περάσουν στην περιφέρεια ούτε και αν και πότε θα αλλάξουν οι διοικητές των νοσοκομείων παραπέμποντας στον αρμόδιο υπουργό

«Η Γερμανία έχει βάλει ένα μυδραλιοβόλο με δεσμίδες σφαιρών στο κεφάλι της Ευρώπης»

Κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει τη απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από την Γερμανία, μια αδιαμφισβήτητα δυσμενή τροπή στην διαπραγμάτευση ο κ. Κουϊκ είπε ευθέως ότι η τακτική που ακολουθεί Γερμανία στρέφεται εναντίον της Ευρώπης (λέγοντάς το όμως πολύ παραστατικά) και ότι δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους της γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και πως πιθανή αποσταθεροποίησή της αποσταθεροποιεί όλη την Ευρώπη. Τέλος άφησε να εννοηθεί ότι αν ναυαγήσει η διαπραγμάτευση το λόγο θα έχει ο λαός μας με δημοψήφισμα: « Χθες το βράδυ ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι αισιοδοξεί και ότι τελικά θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην διαπραγμάτευση. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι και αναφέρομαι στο δίδυμο Σόιμπλε- Ντάισελμπλουμ ότι η Ελλάδα πάντα μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης επιζητά λύση και κάποιοι συντηρούν την κρίση. Θα πρέπει επίσης να σκεφτούν ότι η Ελλάδα είναι επίσης σ’ ένα τρίγωνο γεωστρατηγικό – πολιτικό από Ουκρανία – Λιβύη – Μέση Ανατολή με τον ISIS που εάν θελήσουν με τον όποιο τρόπο να μας αποσταθεροποιήσουν αυτό δε αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλη την Ευρώπη και όλο τον Πλανήτη. Κάποιοι είπαν ότι μας έχουν βάλει ένα πιστόλι με σφαίρα στον κρόταφο. Η θέση μου είναι ότι και εκείνοι με τη σειρά τους έχουν βάλει ένα μυδραλιοβόλο με δεσμίδες σφαιρών στο κεφάλι της Ευρώπης. Οι Έλληνες έχουν δώσει πολύ νωπά την λαϊκή εντολή για το τι πρέπει να γίνει. Θα επιμείνουμε και αν εκείνοι θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα τότε τον λόγο θα τον έχει ο λαός».

Τέλος αναφερόμενος στο «Κούγκι» του Π. Καμμένου τόνισε με έμφαση: «Εμείς απαντάμε ότι δεν υποκύπτουμε στους εκφοβισμούς. Αρκετά 4 χρόνια εκβιαστήκαμε αρκετά 4 χρόνια με αυτοκτονίες, με διάλυση της οικογένειας, της αγοράς, της οικονομίας! Αρκετά προσκυνήσαμε ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να μπορούμε να πούμε εκεί που χρειάζεται το όχι και εκεί που χρειάζεται το ναι».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…