Σχόλια 14/02/15

0
roloi peristeria
Περιμένω πώς και πώς να έρθει του Αγ. Βαλεντίνου! – Ερωτευμένος, ε; – Όχι. Ανθοπώλης.


Επειγόντως διόρθωση
Άλλη μια φορά ο μηχανισμός του ρολογιού της κεντρικής πλατείας έχει πρόβλημα γι’αυτό κι η ένδειξη της ώρας είναι λανθασμένη.
Ενόψει και της άφιξης χιλιάδων επισκεπτών, η υπηρεσία του δήμου οφείλει την άμεση διόρθωση της όποιας βλάβης διότι όπως γίνεται φανερό, τα σχόλια θα είναι ιδιαίτερα καυστικά για το όλο θέαμα.
-Εν αναμονή, έστω και ημέρα Σάββατο.
«Ε»


Περιορίζεται στα 23 εκ. ευρώ
Εκεί φθάσαμε. Ο αρμόδιος υπουργός-καθηγητής ΔΠΘ, αφού αράδιασε πόσες χιλιάδες άτομα θα προσληφθούν στο δημόσιο αποκαθιστάμενοι από τη σημερινή κυβέρνηση, μια και η προηγούμενη τους απέλυσε, στο τέλος των δηλώσεών του, είπε και το αμίμητο: «Το κόστος της επαναπρόσληψής τους περιορίζεται στα 23 εκ. ευρώ».
Ξέχασε να πει βέβαια ότι θα πληρώνονται με χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν όπως ξέχασε να πει ποιοι θα το πληρώσουν κι αυτό το κόστος όπως και όλα τα άλλα των συνεχών επαναπροσλήψεων που δήλωσε ο νέος υπουργός προσλήψεων.
-Ωμός κρατισμός, γυρίζουμε πίσω ολοταχώς…
«Ε»


Aνάκαμψη στην Ισπανία
Τα θετικά νέα έρχονται και από την Ισπανία. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε σταθερή ανάκαμψη με ποσοστό 2,3% για το 2015 και 2,5% για το 2016. Το μεγαλύτερο της Ευρώπης.
Οι Ισπανοί βέβαια δουλεύουν, παράγουν, εξάγουν, είναι σοβαροί. Δεν είναι σαν εμάς που το μόνο που κάνουμε είναι να μιλούμε ακατάπαυστα.
Ακόμη και στο ποσοστό της ανεργίας υπάρχει μείωση. Η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας λαού και κυβέρνησης. Αναλογικά το ίδιο συμβαίνει στη γειτονική Πορτογαλία, όπου ήδη η τρόικα αποτελεί παρελθόν, αφού η χώρα τακτοποίησε τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
«Ε»


Λίγα από τo twitter
-Δυστυχώς οι κινέζοι δεν έχουν ιδέα για τα περί οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. θα τους πει ο Καμμένος τις λεπτομέρειες.
-Λαβρόφ: «Αν ζητηθεί βοήθεια οικονομική από την Αθήνα θα το εξετάσουμε». Και εμείς θα τους στείλουμε τη Ζώνη της Παναγίας για όσο θέλουν!
-Δεν υπάρχει πια το «αέρα». Η νέα πολεμική κραυγή των Ελλήνων είναι «Ουάου!»
-Περιμένω πώς και πως σχόλιο Λαφαζάνη στη δήλωση Βαρουφάκη για το ότι «η Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης».
«Ε»


Τιμωρία τώρα
Κάποτε οι άνθρωποι (μια σημαντική μερίδα αυτών) βασάνιζαν βάρβαρα τα τετράποδα, κυρίως τα σκυλιά. Απεριόριστες είναι οι ιστορίες γεγονότων και ενεργειών εις βάρος σκύλων στη χώρα μας από διάφορους «έξυπνους», «μάγκες», «άνδρες» και παρόμοια.
Όμως εδώ και λίγο καιρό αυτά αρχίζουν και μειώνονται. Αιτία δε οι αυστηρές ποινές εις βάρος των υπανθρώπων αυτών όταν εντοπίζονται να βασανίζουν ή να σκοτώνουν σκύλους ή γάτες.
Πρόσφατα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και υψηλού χρηματικού ποσού σε άτομο που αποπειράθηκε να πνίξει γατάκια. Εντοπίστηκε, δικάστηκε, τιμωρήθηκε. Καιρός ήταν. Διότι άνθρωπος που δεν αγαπά τα ζώα, δεν είναι Άνθρωπος.
«Ε»


Ποτέ την Κυριακή
Μια από τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης είναι να καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ανοιχτά θα μένουν σε κάποιες τουριστικές περιοχές μετά από απόφαση των οικείων Περιφερειαρχών. Έτσι, εάν ο Περιφερειάρχης και το συμβούλιό του πουν ΟΧΙ, τα καταστήματα θα μένουν κλειστά και οι τουρίστες σιγά-σιγά θα κάνουν φτερά, θα φεύγουν, και η οικονομία της περιοχής θα δέχεται καίριο χτύπημα.
Τη νοοτροπία της λιγότερης δουλειάς, λιγότερης προσπάθειας, της ήσσονος προσπάθειας γενικά επιζητεί η κυβέρνηση παντού. Καλλιεργεί νοοτροπία δημοσιοϋπαλληλική, που βέβαια έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια όπου εφαρμοζόταν γιατί απέτυχε παταγωδώς.
«Ε»


Τους τα είπε προφορικώς!
Ενθουσιασμός επικρατεί στο πανελλήνιο από την συμφωνία που φαίνεται να είναι προ των πυλών κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Ένας ενθουσιασμός που είχε ήδη φουντώσει από την εμφάνιση Βαρουφάκη στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης, όπου η υπουργάρα μας έγινε για άλλη μια φορά το πρόσωπο της ημέρας. Με το σικ Burberry κασκόλ και τον κοσμοπολίτικο αέρα του τράβηξε πάνω του όλα τα φλας.
Όμως, έκανε τεράστια εντύπωση και στους συναδέλφους του στο Eurogroup, όχι τόσο με την εμφάνισή του, αλλά με το γεγονός ότι δεν είχε ούτε ένα χαρτί μαζί του! Πήγε να διαπραγματευτεί με τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, έβαλε τα χέρια στις τσέπες, κι άρχισε να τους κάνει διάλεξη σα να βρίσκεται στο αμφιθέατρο με τους φοιτητές του. Οι άνθρωποι έμειναν πραγματικά άφωνοι γιατί σοβαρή οικονομική διαπραγμάτευση χωρίς νούμερα δεν λογίζεται. Θα περιμένουν σαφώς τη Δευτέρα να τους παρουσιάσει και αριθμούς μαζί με τις προτάσεις του για να δούμε αν και πού θα συμφωνήσουν.
Γι’ αυτό ας κρατάμε μικρό καλάθι, κι ας περιμένουμε τι θα παρουσιάσουμε και τι από αυτά μπορούν να δεχθούν οι εταίροι μας. Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση (σε αντίθεση με το Ελλαδιστάν) έτσι λειτουργεί, με προγράμματα, με δεσμεύσεις, με νούμερα. Δεν αρκείται σε διακηρύξεις και θεωρίες…


Πέτρα-ψαλίδι-χαρτί
Η καινούργια μας κυβέρνηση παρουσιάζει μία ποικιλία πανίδας που έχει ενθουσιάσει τους καθ’ ημάς ανθρωπο-ζωολόγους. Φιλοξενούνται διάφορα είδη. Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα, μαλάκια και κήτη. Περί αυτών όμως ίσως σε άλλο μάθημα ανθρωπο-ζωολογίας. Όσο για την νοητική ουσία, είναι και αυτή άνισα μοιρασμένη.
Εκτός από τον πρωθυπουργό, που είναι αναμφισβήτητα ευφυής – έστω και λίγο ακαλλιέργητα, η πιο λαμπερή διάνοια της κυβέρνησης ανήκει στον (διεθνή πλέον) πρωτοσέλιδο Σταρ της. Διαθέτει την εξυπνάδα που θαυμάζουμε εμείς οι Έλληνες: αστραφτερή, στίλβουσα, ετοιμόλογη, κοφτερή σαν λεπίδα. Μερικές φορές μου θυμίζει μαθητή που ουδέποτε διαβάζει το μάθημα, αλλά πάντα παίρνει καλό βαθμό χάρη στην ευστροφία και την ετοιμότητά του. Με απλά νεοελληνικά λόγια είναι κάτι περισσότερο από έξυπνος. Είναι «ξύπνιος».
Άραγε αυτή η εξυπνάδα κάνει καλό στην κυβέρνηση; Όταν συγκρούεται με το αντίθετό της, την γρανιτένια, μονολιθική σκέψη του Γερμανού, μερικές φορές στομώνει η κόψη της. «Πέτρα – ψαλίδι – χαρτί» – θυμάστε το παιχνίδι; Το ψαλίδι με την πέτρα δεν τα βγάζει πέρα. Αλλά υπάρχει και το χαρτί. Εκεί το ψαλίδι κόβει και ράβει…
Ν.Δ.


Δεύτερο φάουλ από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά…
Από την πρώτη μέρα (την επομένη των εκλογών) έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς πολιτική εμπάθεια και μικροψυχία απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα με την απρεπή και απαξιωτική στάση του προς τους θεσμούς πρώτα – πρώτα, να μην υποδεχτεί τον νέο Πρωθυπουργό στο Μαξίμου ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματολογία του περί αριστερής παρένθεσης. Παρά το γεγονός ότι επικρίθηκε σθεναρά και μέσα από το χώρο του για την επιλογή του αυτή συνεχίζει στην ίδια τακτική. Αυτή τη στιγμή που όλη η χώρα έχει στραμμένα τα μάτια της στη διαπραγμάτευση και με κομμένη ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις με τις ευχές όλων να συνοδεύουν την κυβέρνηση γιατί πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια, ο Αντώνης Σαμαράς συνυπογράφει κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα. Μάλιστα το ΕΛΚ «κουνά το δάκτυλο» στον Α. Τσίπρα λέγοντας ότι «οφείλει να τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση».
Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η δήλωση του πρώην γ. γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του κ. Σαμαρά ο χαρακτηρισμένος ως «ακροδεξιός» Τάκης Μπαλτάκος που είπε: «Όταν παίζει η Ελλάδα και όταν κάποιος ιδρώνει τη φανέλα με το εθνόσημο, δεν μπορώ παρά να στέκομαι προσοχή. Ο κ. Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα»!
Δυο στάσεις δυο πολιτικές συμπεριφορές που δείχνουν πέρα των άλλων και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τον πατριωτισμό!
Μ.Ξ.


Tσίκνισαν στα μπαλκόνια…
Δεν είχε πολύ κίνηση στα μαγαζιά της Ξάνθης το βράδυ της τσικνοπέμπτης. Αν εξαιρέσουμε τα μπαράκια που βγαίνει η νεολαία για ένα ποτό, οι ταβέρνες που κλασσικά στα χρόνια τα καλά για να βρεις τραπέζι έπρεπε να κλείσει από μέρες, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Όχι όμως ότι οι Ξανθιώτες δεν τήρησαν το έθιμο! Απλά τσίκνισαν στα μπαλκόνια τους , ένα φαινόμενο που παρατηρείται στα χρόνια της κρίσης. Άναψαν τις ψησταριές , μαζεύτηκαν παρέες έβαλαν ρεφενέ τα παϊδάκια και όλα καλά… Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!
Καλή καρδιά ρε παιδιά και του χρόνου καλύτερα!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…