Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Απέχει από δείπνα λόγω… δίαιτας ο Α. Κοντός!

Απέχει από δείπνα λόγω… δίαιτας ο Α. Κοντός!

0
kontos 90

Προσκλήθηκε αλλά δεν πήγε στο «Γαλάζιο Δείπνο» την Μαριέττας Γιαννάκου με συνδαιτυμόνες Καραμανλικούς και Μητοσοτακικούς

Είχε συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή πριν 3 μέρες. Τι του εκμυστηρεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός

«Κοχλάζει» η ΝΔ μόνο που ο «παφλασμός» δεν έφτασε ακόμη στο σημείο να δημιουργήσει ευθείες αντιπαραθέσεις και άμεση και φανερή αμφισβήτηση της ηγεσίας, ωστόσο η βαριά σκιά της εκλογικής ήττας έχει ανοίξει ένα κύκλο εσωστρέφειας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο …Γαλάζιος Δείπνος κορυφαίων στελεχών της παράταξης μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση της πρώην υπουργού Παιδείας και ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μαριέττας Γιαννάκου το βράδυ της Τετάρτης σε αθηναϊκό εστιατόριο.

Συνδαιτυμόνες Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί

Συνδαιτυμόνες κορυφαία στελέχη της «κεντροδεξιάς» και «φιλελεύθερης» πτέρυγας της Ν.Δ., που διαφοροποιούνται από την ηγετική ομάδα του κόμματος. Την Καραμανλική πτέρυγα εκπροσώπησαν οι: Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ευάγγελος Αντώναρος και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενώ την «μητσοτακική» η Ντόρα Μπακογιάννη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης έδωσαν το «παρών» στελέχη του λεγόμενου φιλελεύθερου χώρου όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη που εκπροσωπούν ιστορικές οικογένειες της Ν.Δ., όπως η πρωτεύσασα στην Α’ Αθηνών Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά πληροφορίες, στο δείπνο είχε κληθεί και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και παλαιός γραμματέας του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος όμως δεν παρέστη. Όπως ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία Γιαννάκου είχε στόχο τη «σύμπηξη εσωκομματικού μετώπου» και «αναζήτησαν τρόπους συνεννόησης για την επόμενη μέρα» όμως ο Σαμαράς ήταν το …πρώτο πιάτο! Πάντως η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου σε δηλώσεις της ισχυρίστηκε ότι δεν τέθηκε θέμα ηγεσίας αλλά χαρακτήρισε «ζωντανό κεφάλαιο της Ν.Δ.» τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Κοντός προκλήθηκε αλλά δεν πήγε λόγω… δίαιτας! – Τι λέει για την συνάντησή του με τον Καραμανλή

Πρόσκληση για το δείπνο έλαβε τηλεφωνικά και ο Ξανθιώτης πρώης υπουργός και βουλευτής κ. Αλέξανδρος Κοντός όμως όπως μας είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού δεν πήγε επειδή …κάνει δίαιτα! Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιο πιάτο θα …του’ πεφτε βαρύ!

Στη συνέχεια διευκρίνισε: «Δεν μετέχω και δεν μετείχα ποτέ σε γεύματα γιατί δεν πιστεύω ότι είναι ώρα. Όλα θα’ ρθουν στην ώρα τους…», είπε με νόημα ο κ. Κοντός, ενώ σε ερώτηση του «Ε» αν ήρθε η ώρα για επάνοδο του Κώστα Καραμανλή η απάντησή του ήταν σαφής: «Πριν 3 μέρες είχα συνάντηση κα συζήτηση μαζί του στο προσωπικό του γραφείο. Γνωρίζω λοιπόν ότι δεν τον απασχολεί και δεν επιθυμεί να επανέλθει. Αυτή την ώρα το μόνο που τον απασχολεί και εύχεται μέσα από την καρδιά του είναι να πάνε όλα καλά στην Ευρώπη για την χώρα μας.». Ο κ. Κοντός επίσης για το θέμα της ηγεσίας ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του παρότι γίνονται συζητήσεις δεν υπάρχει κάποια πρόταση διεκδίκησης της ηγεσία του κόμματος και ότι και η κα Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε στο δείπνο ότι δεν ενδιαφέρεται. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και μια τακτική ελιγμού γιατί είναι γνωστό ότι στην πολιτική παίζει ρόλο και το timing που θα ανοίξεις τα χαρτιά σου γιατί κινδυνεύεις πολύ εύκολα να τα …κάψεις!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…