Σχόλια 13/02/15

0
adrikopoulos 3
Τετάρτη Eurogroup, Τσικνοπέμπτη, Παρασκευή και 13, Σάββατο του Αγ. Βαλεντίνου… Το λες και Εβδομάδα των Παθών


Προσλήψεις ζήτησε η ΑΔΕΔΥ
Χαράς ευαγγέλια για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν και όσους ονειρεύονται να μπουν σ’ αυτό. Το συνδικαλιστικό όργανο, η ΑΔΕΔΥ, άμα τη αναλήψει της νέας κυβέρνησης, ζήτησε δύο πράγματα: Πρώτον κατάργηση της αξιολόγησης (γιατί άραγε;) και νέες προσλήψεις.
Περιττή κάθε παραπέρα συζήτηση επί του θέματος. Όπως ερωτήσεις ποιος θα πληρώσει τους νέους προσλαμβανόμενους είναι απαγορευτικές…
«Ε»


Ο Καλλικράτης πάει για τέλος
Μέσα σε όλες τις αλλαγές που κάνει η νέα κυβέρνηση, μικρές και μεγάλες, έχει εντάξει και το γνωστό «Καλλικράτη» που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τι και ποιες αλλαγές δεν γνωρίζουμε ακόμη. Πάντως θα έχουμε αλλαγές. Προς το καλύτερο, το χειρότερο, θα φανεί.
Πάντως πολλές αλλαγές βρε παιδί μου, πολλές. Τίποτε καλό δεν κάναν οι προηγούμενοι; Θέλουν όλα γκρέμισμα; Διότι εύκολα γκρεμίζεις, δύσκολα κτίζεις.
«Ε»


Θα τους ασφαλίσουν;
Οι εργαζόμενοι καθηγητές στα σχολεία Δεύτερης ευκαιρίας βάσιμα ελπίζουν πως η Αριστερή κυβέρνηση θα φροντίσει να άρει μια αδικία. Δηλαδή να τους ασφαλίσει! Διότι δουλεύουν ανασφάλιστοι οι άνθρωποι. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι και το ανέχονται. Ενώ ο ιδιώτης εργοδότης εάν απασχολήσει ανασφάλιστο θα πληρώσει 10.500 ευρώ πρόστιμο!
«Ε»


Μνήμη Παναγιώτη Ανδρικόπουλου
Σε ηλικία 78 χρόνων απεβίωσε ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, επιχειρηματίας, πρόεδρος επί σειρά ετών του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Ο Π. Ανδρικόπουλος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Νίμιτς με προβλήματα στην υγεία του.
Έζησε πολλά χρόνια στην Ξάνθη, δημιούργησε δουλειές σαν πολιτικός μηχανικός, πρόσφερε στην τοπική κοινωνία ποικιλοτρόπως.
Οι Ξανθιώτες τον θυμούνται σαν έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, ευγενικό και μοναχικό.
«Ε»


Τώρα τους αρέσει το Μνημόνιο;
Έτοιμη να εφαρμόσει το 70% του Μνημονίου φαίνεται η κυβέρνηση Τσίπρα σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Το μνημόνιο που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το δαιμονοποίησε, έκανε σημαία την καταστροφή του «με ένα νόμο» όπως έλεγε, τώρα ως κυβέρνηση δηλώνει ότι κατά 70% περιέχει μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαμε κάνει ήδη από μόνοι μας!
Είναι να απορεί κανείς με τους ανθρώπους αυτούς! Αφού λοιπόν συμφωνούσαν με το 70% γιατί αντιδρούσαν και στο 100%, γιατί δεν βοηθούσαν να εφαρμοστεί έστω αυτό το 70%, παρά ήταν συνέχεια στα κάγκελα, απορρίπτοντας τα πάντα και απειλώντας όσους προωθούσαν τις μεταρρυθμίσεις αυτές;
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν κάνει ότι ακριβώς και η ΝΔ με τις εξαγγελίες των Ζαππείων. Και ο Έλληνας ψηφοφόρος επιβράβευσε και νομιμοποίησε την πολιτική της κωλοτούμπας για άλλη μια φορά, καθώς ψήφισε ένα κόμμα με την ελπίδα ότι δεν θα κάνει όλα όσα εξήγγειλε. Τέτοιοι που είμαστε, καλά παθαίνουμε…
Ας μας ξεκαθαρίσουν τουλάχιστον ποιο είναι αυτό το 70% των Μεταρρυθμίσεων που συμφωνούν και πού διαφωνούν, γιατί δικό τους σχέδιο δεν φαίνεται να έχουν. Μάταια περιμένουν οι εταίροι κάποιες σοβαρές αντιπροτάσεις…


Άλλοι 55.000 άνεργοι
55.000 ακόμα Έλληνες βρέθηκαν στην ουρά της ανεργίας το μήνα Ιανουάριο. Η μικρή ανάκαμψη της οικονομίας που είχε αρχίσει να γίνεται ορατή στο τέλος του 2014 ξεφούσκωσε απότομα με την αποτυχία εκλογής προέδρου, την πολιτική αστάθεια και τις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν.
Και το άμεσο αποτέλεσμα ήταν η απώλεια κι άλλων θέσεων εργασίας, από τον ιδιωτικό φυσικά τομέα. Γιατί στο δημόσιο δεν πρέπει ν’ ανησυχεί κανείς, θα επιστρέψουν και οι 3.500 χιλιάδες απολυμένοι πίσω στις δουλειές τους. Δεν τους αγγίζει καμία κρίση αυτούς.
Τα νούμερα από μόνα τους είναι τρομακτικά στη σύγκρισή τους: 3.500 χιλιάδες απολύσεις (με όλο το θόρυβο και τα δάκρυα που συνόδευσαν το γεγονός) και άμεσες επαναπροσλήψεις από τη μία μεριά, ενώ από την άλλη 55.000 άνθρωποι σε ένα μόνο μήνα και απόλυτη σιωπή! Μ’ αυτούς δεν ασχολήθηκε κανένας από τους νεόκοπους υπουργούς πού έσπευσαν με το καλημέρα να αποκαταστήσουν τις «αδικίες» στο δημόσιο. Κουβέντα δεν είπαν για το πώς θα βρουν δουλειά αυτοί οι 55.000 άνθρωποι που έχουν προστεθεί στο ήδη εξωφρενικό 1.000.000 εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα.
Αλλά βλέπετε αυτές οι θέσεις εργασίες δεν αποκαθίστανται με υπουργικές εξαγγελίες, είναι θέσεις που δημιουργούνται και διατηρούνται με κόπους και θυσίες από εργαζόμενους και εργοδότες…


Το συγκλονιστικό σκίτσο…
skitso eurogroupΕίναι απίστευτο πως ένα σκίτσο αποτυπώνει όλη τη τραγωδία της χώρας μας! Η Ελλάδα εξαθλιωμένη υποβασταζόμενη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παραδίδει το μνημόνιο στην Ε.Ε. που γράφει «λιτότητα» έχοντας τραβήξει μ’ ένα κόκκινο Χ στην λέξη. Το σκίτσο είναι του σκιτσογράφου βραζιλιάνικης και αραβικής καταγωγής Carlos Latuff του Οperamundi.com και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Το σκίτσο δημοσίευσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter παρακαλώντας τους ακολούθους του να αναπαραγάγουν το «ξεκάθαρο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη».
Φαντάζομαι πως δεν θα υπάρχει έλληνας πολίτης και πολιτικός ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων που να μην εύχεται να έχει η ελληνική κυβέρνηση μια επιτυχή διαπραγμάτευση για το συμφέρον της χώρας και του λαού. Εκτός αν είναι μικροπολιτικός και πολιτικός μύωψ…
Μ.Ξ.


Παγωνιά… και στην αγορά
Υποτίθεται ότι είμαστε σε περίοδο εκπτώσεων. Για δυο βδομάδες ακόμη. Και λέμε υποτίθεται γιατί η αγορά είναι πολλή παγωμένη. Όπως και οι θερμοκρασίες του καιρού. Δεν φταίει ο καιρός όμως για το ‘’μάζεμα’’ αυτό. Φίλος επαγγελματίας μου έλεγε προχθές ότι πριν τις εκλογές ‘’κινήθηκαν’’ καλύτερα από ότι τώρα. Ενώ ανέμεναν μια άνοδο της αγοραστικής κίνησης μετεκλογικά, με όλο αυτό το κλίμα της αισιοδοξίας και των παροχών, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στον εμπορικό τομέα. Κάτι φταίει μάλλον και οι έλληνες είναι ακόμη δύσπιστοι στο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Χ.Δ.


Όσα παίρνει ο άνεμος
Καναδυό μέρες μόνο άντεξε το μεγάλο πανό του Καρναβαλιού στο ρολόι της κεντρικής πλατείας. Οι δυνατοί άνεμοι των τελευταίων ημερών δεν χαρίστηκαν στο χαρακτηριστικό σήμα προβολής του Καρναβαλιού, και ας γιορτάζει φέτος τα 50κοστά του γενέθλια. Το μεγάλο του μήκος, μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει ζημιές αν ξηλωθεί από ένα τόσο ψηλό σημείο. Θα το ξαναδούμε όμως σύντομα, πιστεύουμε, και πάλι να δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Και μιας και θυμηθήκαμε το Καρναβάλι, σήμερα αναμένεται να λάβει απάντηση το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης για το αν τελικά θα καλύψει τηλεοπτικά την καρναβαλική παρέλαση η ΝΕΡΙΤ. Διάφορα ακούγονται αυτές τις μέρες για να επιρριφθούν ευθύνες στο κανάλι ή στην διοργανώτρια αρχή, το θέμα όμως είναι να βρεθεί μια άμεση λύση και να μην παραγκωνιστεί το Ξανθιώτικο Καρναβάλι από την πανελλαδική του προβολή. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα και στους δύο εμπλεκόμενους, με τις τόσες αλλαγές στην ΝΕΡΙΤ και τα πρόσφατα ‘’ατοπήματα’’ του Κέντρου, αλλά κανείς δεν επιχαίρει κάτι που ζημιώνει το Καρναβάλι μας.
Χ.Δ.


Λαϊκή… σκηνή
Περιμένει εδώ και μέρες στημένη στην κεντρική πλατεία η μεταλλική σκηνή που θα φιλοξενήσει τις κεντρικές συναυλίες των ΘΛΕ. Μας την δάνεισε ο δήμος Δράμας, ο οποίος την χρησιμοποιεί στην δική του Ονειρούπολη. Μας την δάνεισε μεν δωρεάν, αλλά όπως μάθαμε προχθές από τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, θα μας κοστίσει συνολικά 7.500 ευρώ η μεταφορά και στο στήσιμο – ξεστήσιμο. Δεν είναι λίγα για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, αλλά σίγουρα προσδίδει άλλη αίγλη σε μία συναυλία. Και φέτος θα έχουμε ονόματα του λαϊκού και σύγχρονου ποπ ελληνικού πενταγράμμου. Δημοφιλείς είναι στις μικρότερες ηλικίες οι νεαροί, άντρες όλοι τους, τραγουδιστές, που, καιρού επιτρέποντος, θα γεμίσουν την πλατεία με νέο κόσμο που διψάει για διασκέδαση.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…