Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πλημμύρισε ο Τόπειρος!

Πλημμύρισε ο Τόπειρος!

0
plimmires koytso

S.O.S. από τον δήμαρχο Τοπείρου – Ζητά την άμεση επέμβαση του αντιπεριφερειάρχη

Παρέμβαση του Στρατού μετά από αίτημα Ζαγναφέρη για τον καθαρισμό των καναλιών.  Έχουν μηχανήματα στην Π.Ε. Ξάνθης για να καθαρίσουν δεν έχουν χειριστή για να τα δουλέψει!

Πλημμυρισμένο τοπίο είναι το κυρίαρχο σκηνικό στα χωριά του δήμου Τοπείρου μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις του τριημέρου της Αποκριάς και των επόμενων ημερών της εβδομάδας που πέρασε, οι οποίες μπορεί μεν να μην ήταν σφοδρές ήταν όμως συνεχόμενες. Τα χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνες, πλημμύρισαν υπόγεια και αυλές σπιτιών στο Δασοχώρι, στο Τύμπανο στο διαμέρισμα της Εξοχής, στο Εράσμιο, την Ηλιόπετρα και των Μαγγάνων πλημμύρισαν στάνες και κινδύνεψαν ζώα.

S.O.S. από τον δήμαρχο Τοπείρου – Ζητά την άμεση επέμβαση του αντιπεριφερειάρχη

Το πρόβλημα είναι τόσο εκτεταμένο και έντονο ώστε ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου κατέθεσε αίτημα προς τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη ζητώντας την άμεση επέμβαση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε μεγάλο τμήμα της περιοχής του Ερασμίου, της Ηλιόπετρας, των Μαγγάνων και του Δασοχωρίου διατρέχεται μεγάλος κίνδυνος απώλειας ανθρωπίνων ζωών και καταστροφής περιουσιών (οικίες, σταβλικές εγκαταστάσεις και επαγγελματικοί χώροι)». Επίσης τον ενημερώνει ότι: «δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση όμβριων υδάτων, κυρίως εξαιτίας της μη ορθής συντήρησης, διευθέτησης και διάνοιξης των στραγγιστικών καναλιών, που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου μας και υπόκεινται στην αρμοδιότητα σας». Μιλώντας στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Τοπείρου επί των Αγροτικών Θεμάτων κ. Κωνσταντίνος Γιουβαντζίκ σημειώσε ότι έχουν γίνει καταστροφές σε εμπορεύματα που υπήρχαν σε υπόγεια και ότι ο δήμος κάνει αντλήσεις σε πολλές αυλές σπιτιών που έχουν πλημμυρίσει.

10 αντλήσεις από την Πυροσβεστική

Σε 10 περιπτώσεις μέσα στο τριήμερο χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική της Ξάνθης όπως μας πληροφορεί ο διοικητής κ. Χρήστος Καλογουλίδης. Συγκεκριμένα κλήθηκε για αντλήσεις σε 4 σημεία του δήμου Τοπείρου και σε 6 αντλήσεις σε σημεία γύρω από το Μαγικό.

Παρέμβαση του Στρατού μετά από αίτημα Ζαγναφέρη

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη ο οποίος τις δύο τελευταίες μέρες οργώνει κυριολεκτικά τον νομό προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα. Το πρωί της Παρασκευής είχε συνάντηση με τον στρατηγό του Δ.Σ.Σ. κ. Χρήστο Χαλκίδη ζητώντας την παρέμβαση του Στρατού στον καθαρισμό των καναλιών στην περιοχή των Τοξοτών ενώ λίγο αργότερα επισκέφτηκε την περιοχή του Χοιροδάσους (μεταξύ Αβδήρων και Μυρωδάτου). Ο στρατηγός κ. Χαλκίδης διαβεβαίωσε τον κ. Ζαγναφέρη ότι θα γίνεται τις επόμενες μέρες ο καθαρισμός των καναλιών.

Έχουν μηχανήματα στην Π.Ε. Ξάνθης δεν έχουν χειριστή

Αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα που είχε και ο π. αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης ήρθε ο νυν Κώστας Ζαγναφέρης , ο οποίος έχει στην διάθεσή του μηχανήματα (εκσκαπτικά, γκρέιντερ κ.λ.π.) που θα μπορούσε να κάνει έγκαιρα τον καθαρισμό των καναλιών αλλά δεν έχει χειριστή και δεν μπορεί να προσλάβει γιατί οι προηγούμενοι που ήταν πρώην απολυμένοι της ΜΟΜΑ συνταξιοδοτήθηκαν και στην προκήρυξη πρόσληψης ζητείται απολυτήριο Τεχνικού ή Γενικού Λυκείου. Αυτό το προαπαιτούμενο μπλοκάρει την πρόσληψη γιατί δεν κατατίθενται αιτήσεις μ’ αυτά τα προσόντα. Παρά το γεγονός ότι έγιναν προσπάθειες ν’ αλλάξει η προκήρυξη και από τον κ. Καραλίδη δεν έχει γίνει καμιά τροποποίηση και το πρόβλημα διαιωνίζεται. Έτσι μια δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης που επιμένει στα τυπικά προσόντα και όχι στα απαιτούμενα στερεί την δυνατότητα να λειτουργήσει ο μηχανισμός της διοίκησης με αποτέλεσμα αυτό να στρέφεται εναντίον του πολίτη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…